sistem özellikleri ;
p4 3,06 775 socet işlemci
4 gb ram
sapphire hd 4670 1 gb ekran kartı
samsung 500 gb harddisk
arkadaşlar pc ye oyun kurarken ya da kopyalama işlemi yaparken 3-4 dakikalık bir donma oluyor.sonra kendiliğinden düzeliyor.Fakat kurduğum oyunu oynarken herhangi bir problem olmuyo.Gayet düzgün bi şekilde oynayabiliyorum.anlayan biri yardım edebilir mi?Donmanın sebebi nedir acaba?Kırıcam en sonunda pc yi
biri yardım etsin lütfen pc yi kırcam sonunda
- 1
- 2
işlemcinin Mhz,i düşük galiba bu yüzden oluyor o anlık donmalar,oyun oynarken sorun olmaz çünkü o sırada işlemciden çok ekran kartı çalışıyor,işlemcini değiştirebilirsen sorunun düzelecektir ben her hangi bir donanım sorunu olduğunu düşünmüyorum.
ya donanımlarda fiziksel bir sorun var yada işlemci-HDD-anakart üçlüsünde sorun olabilir.. işlemci de bayağı zayıf kalıyor artık... HDD bad sector test yapın, disk defrag yapın, HDD'i farklı bir slota takıp deneyin, ısıları kontol edin, ramlerde sorun olmadığından emin olun :))
kardeş bu donanıma bağlı sorun olduğunu sanmıyorum bu bir tür virüs olabilir iyi bir virüs programıyla sistemi tarat.sonra karantinaya bak ve virüsün hangisi olduğunu öğren yazılım a bulaşmış virüs se hemen sil gitsin ama sisteme bulaşan sistem dosyası virüsü ise silme aaraştır neymiş neyin fesiymiş.AYRICA HERHANGİ BİR KOPYALAMA PROGRAMI KULLANIYONMU
Abartısız en az 10 defa format atmışımdır.Bir o kadar da virüs taraması yaptım.Ayrıca HDD yi gold pc den alalı 3 ay yeni oldu.İşlemci sıcaklığının 25 derecenin üstüne çıktığını görmedim daha.Her hangi bir kopyalama programı kullanmıyorum.(Cevaplarınız için teşekkürler.)
işletim sisteminiz ne? win7 ise format çözümden çok daha çok sorun kaynağıdır.. çünkü win7 kullandıkça hızlanan bir işletim sistemidir.. HDD'nizin marka modeli okuma/yazma hızları ne? işlemciniz zayıf isterse -25derece olsun yinede zayıf.. p4 işlemciler oldukça zayıf ve eski işlemciler zaten bildiğiniz gibi :))
Disk Defrag yapın, HDD'e bad sector taraması yapın eğer bad sector varsa onları iptal edin, gereksiz programları kapatın Tune Up 2011 ile sisteme tam bakım yapın :))
firaristt kardeşim sölediklerinin hepsini yaptım zaten :) sanıyorum geriye sadece işlemciyi değiştirmek kaldı.Elinde 2. el işlemci olan var mı :D
Benim de işlemcim pentium ve ghz'i 3.20 ve herhangi bir oyun ya da yazılım yüklerken ya da kaldırırken herhangi bir donma olmuyor olsa da çok kısa o da normaldir çünkü yükleme paketinden kaynaklanıyordur. Bence sorun işlemciden değil kullandığın bir program veya sürücü bile bu soruna yol açabilir. İşlemci almadan önce çözümü araştırmaya devam et derim.
Benim de işlemcim pentium ve ghz'i 3.20 ve herhangi bir oyun ya da yazılım yüklerken ya da kaldırırken herhangi bir donma olmuyor olsa da çok kısa o da normaldir çünkü yükleme paketinden kaynaklanıyordur. Bence sorun işlemciden değil kullandığın bir program veya sürücü bile bu soruna yol açabilir. İşlemci almadan önce çözümü araştırmaya devam et derim.Senin işlemcinin FSB yüksektir ondan yapmaz ama arkadaşınki büyük ihtimalle 533Mhz FSB var bu takılmalarda ondan kaynaklanıyor
HDD başlatılamıyor. Gerekli ayarlar uzman kişilerce yapılabilir
Ayrıca hdd de donanımsal ya da veriyolu hataları olabilir.
Quad almana gerek yok... alsan da bi işe yaramaz.. Tofaş'a Ferrari lastiği taksan ne yazar :D işlemcinizin ramler ve HDD ile iletişimi çok düşük.. intel'in eski serilerinde olan çok büyük bir problem mağlesef.. AMD işlemcilerde 2-3GHz Hyper Transport var o yüzden pek sorun çıkmaz ancak özellikle sizin işlemcinizin olduğu seride AMD'de 1GHz olan HT sizin işlemcide 533MHz gibi çok daha yavaş kalıyor, dolayısıyla darboğaz oluşuyor ve performans düşüyor... Biraz oc yapın bir nebze de olsa fayda edecektir... yeni işlemci alıcaksanız hiç uğraşmayın o anakarta işlemci-ram almaya elinizde kalır.. Çünkü çok eski... bu sene sonunda yetersiz kalıcaktır...
Quad almana gerek yok... alsan da bi işe yaramaz.. Tofaş'a Ferrari lastiği taksan ne yazar :D işlemcinizin ramler ve HDD ile iletişimi çok düşük.. intel'in eski serilerinde olan çok büyük bir problem mağlesef.. AMD işlemcilerde 2-3GHz Hyper Transport var o yüzden pek sorun çıkmaz ancak özellikle sizin işlemcinizin olduğu seride AMD'de 1GHz olan HT sizin işlemcide 533MHz gibi çok daha yavaş kalıyor, dolayısıyla darboğaz oluşuyor ve performans düşüyor... Biraz oc yapın bir nebze de olsa fayda edecektir... yeni işlemci alıcaksanız hiç uğraşmayın o anakarta işlemci-ram almaya elinizde kalır.. Çünkü çok eski... bu sene sonunda yetersiz kalıcaktır...
peki elimdeki ürünlerle anakart ve işlemci değişikliği yapsam ne önerirsiniz
tam özellikler;
2GB DDR2 800 MHZ A-DATA RAM
2GB DDR2 800 MHZ elixir RAM
1GB SAPPHIRE HD4670
XILENCE XP400 400W PSU
AC FREEZER PR0 7 LGA 775 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU
A OPEN G326 HTPC KASA (kasayıda değiştirebilirim)
samsung 500 gb hdd
işlemci ve anakart malum :)
işlemci+anakart+ram(DDR2 ramleri yeni anakartta kullanamayacağınız için) = 620TL tutuyor, psu da değişse iyi olur madem kasayı da değiştirmeyi düşünüyorsunuz kasa+psu daha uygun fiyata geleceği için öyle yaparsınız 200-260TL lik te bir kasa+psu alırsınız gayet güzel olur :)) ileride de e.kartını ve HDD'i değiştirirseniz komple yeni sisteminiz olur :D
işlemci+anakart+ram(DDR2 ramleri yeni anakartta kullanamayacağınız için) = 620TL tutuyor, psu da değişse iyi olur madem kasayı da değiştirmeyi düşünüyorsunuz kasa+psu daha uygun fiyata geleceği için öyle yaparsınız 200-260TL lik te bir kasa+psu alırsınız gayet güzel olur :)) ileride de e.kartını ve HDD'i değiştirirseniz komple yeni sisteminiz olur :
Ustam naptın sen ya :)) Peki marka model de verebilir misin??
işlemci değişince anakartta değişmesi lazım, anakart değişince ramlerin de değişmesi lazım... yani kafadan işlemci-anakart-ram değişicek (bunlardan birisi yükseltmek istersen).. ee haliyle yeni parçalara daha iyi bir psu lazım kasayı da değiştirmeyi düşünüyormuşsun kasa+psu daha uygun olucağı için(psu'ya sahip bir kasa seçerseniz) 200-260TL düzgün bir kasa tutuyor, ileride e.kartı da değiştirmek isterseniz o da ayrı olarak üstüne biniyor ancak psu derdiniz olmaz :)) gidip 300Watt çeken bir kart almazsanız :D işlemci olarak:
AMD Phenom II x4 955 Black Edition 295TL
MSI 870A G54 anakart 187TL
Gskill Ripjaws DDR3 4GB(2x2) 1333MHz CL7 LV 1.5V ram 138TL
toplam: 620TL
kasa:
Aopen Nagas G6 550Watt MidT ATX 208TL
600Watt istersen:
Thermaltake V9 600Watt MidT ATX 260TL
yok yok sevdim ben bu sistemi :D zaten intelden iyice soğdum bundan sonra amd kullancam.İnternet cafede çalışıyorum bizim patron amd de amd diye tutturdu benide amd ye bağladı en kısa zamanda bu sistemi toplarım ben yardımların için teşşekkür ederim eline emeğine sağlık şu benm makinayı elden çıkarim ben en iyisi :D
o daha iyi olur hem bütçe artar :)) AMD yada İntel benim için adın şanın pek önemi yok.. elektronik aletlerin bi ömrü var ve yeterince güçlü ise donanım sizi kullanım süresinin sonuna kadar sorunsuz götürebilir ki zaten o kadar kullanan çok kişi yok.. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor :D mesela ben bu yaz sistem topliyicam ve bütçe de fazla fazla AMD'ye de intel'e de yeterli olucaktır (5000TL'de yetmezse ben daha ne diyeyim).. ya SB ya BullDozer duruma göre.. Çıkarsa 3.nesil DX11 kartlardan alıcam çıkmazsa 2.nesil kartlardan CF yada 570 SLI düşünüyorum.. ama 3. nesil çıkarsa çift gpu veya f/p oranı yüksek bir karttan CF veya SLI... 3+1 raid0 (HD103SJ) veya SSD(ama SSD pek alıcağımı sanmıyorum hem fiyat hemde kapasite yüzünden)...
internet cafelerdeki sistemleri hiç hatırlatma bana xD hepsi bir birinden beter xD daha Crysis gibi bir oyunda ayarları sonuna kadar açıp rahatlıkla oynanabilen bir sistem görmedim xD
o daha iyi olur hem bütçe artar :)) AMD yada İntel benim için adın şanın pek önemi yok.. elektronik aletlerin bi ömrü var ve yeterince güçlü ise donanım sizi kullanım süresinin sonuna kadar sorunsuz götürebilir ki zaten o kadar kullanan çok kişi yok.. Çünkü teknoloji çok hızlı ilerliyor :D mesela ben bu yaz sistem topliyicam ve bütçe de fazla fazla AMD'ye de intel'e de yeterli olucaktır (5000TL'de yetmezse ben daha ne diyeyim).. ya SB ya BullDozer duruma göre.. Çıkarsa 3.nesil DX11 kartlardan alıcam çıkmazsa 2.nesil kartlardan CF yada 570 SLI düşünüyorum.. ama 3. nesil çıkarsa çift gpu veya f/p oranı yüksek bir karttan CF veya SLI... 3+1 raid0 (HD103SJ) veya SSD(ama SSD pek alıcağımı sanmıyorum hem fiyat hemde kapasite yüzünden)...ooo cafeme laf ettirmem :D ben cafede crysis i full ayarlarda oynadım ve hala oynatıyorum :D çok iyi makinalar olmasada bi çok cafedekilerden daha iyi :))internet cafelerdeki sistemleri hiç hatırlatma bana xD hepsi bir birinden beter xD daha Crysis gibi bir oyunda ayarları sonuna kadar açıp rahatlıkla oynanabilen bir sistem görmedim
sorunu buldum galiba elimde 2 adet 2 gb lık ddr 2 800 mhz ram vardı.biri elixir biri a data anakartın üzerinde de 2 adet ram slotu vardı ramları ayrı ayrı 2 slotta da denedim herhangi bi problem olmadan oyunları rahatlıkla kurdum kopyalamada yatım herhangi bişey olmadı ama 2 ramı birden takınca donma oluyo bu ne garip bi iştir bende 2 gb ram kullanıyorum artık :))
- 1
- 2