OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Merhaba,
Öncelikle forumda yeniyim.Birkaç soru soracağım
- 3 hafta fln önce pc birdenbire reset attı ve mavi ekran geldi (her zamanki gibi) ve acmayı deneyince Wİndows 7 Loading ekranında hata verip reset attı.Bende Sistem onarma yı çalıştırdım ondada yarısında hata verdi.Birçok şey denedim yine olmadı.Format atmaya karar verdim.Önce birkaç kez windows 7 yi kurmaya çalıştım.Ama yarısında mavi erkan geldi ve BIOS la iligili şeyler yazıyordu.Eskidn de oyle yazıyordu ama ben dikkat etmemiştim BIOS guncelleyin fln diyordu.Bende Xp cdlerini (hepsi farklı) kurmayı denedim.Onlardada formattan sonra xp kurulumuna gelmeden mavi ekran geliyordu.Ve Bugün artık Pc açılmıyor Asus (anakart ekranı) gelidiğinde kalıyor ve Bıos acılmıyor
- Bunun üzerine ne yapmalıyım -Soğuk su mu içmeliyim? -Teknik Servis mi çağıriyim ? -Yoksa en makulu olan yeni sistem mi topliyim? (BIOS Güncellemesi yapamıyorum açılmadığı için sanırım anakart RIP)
- Ben üçüncüyü seçtiğinizi varsayıyorum ve buldugum sistem ve onunla iligili sorular soracağım:
Sapphire AMD780V / DDR2 1066 S+V+L+RAID+16X 940pin ANAKART
AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz) 2MB (AM3 938Pin) İŞLEMCİ
OEM 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL5 RAM
WD 160 GB 7200 RPM 8MB SATA2 WD1600AAJS HARD DISK
Bunlar toplam 380 lira ediyor ama benim kafama yatmayan şey ONBOARD EKRAN kartının kötü oluşu HD 3100 Radeon bununla oyun oynayamam.Onun için Bana Sapphire gibi iyi ekran kartları gerekiyor ama bu anakarta uyar mı bilmiyorum eski olduğu için uymayabilir onun için tereddüt ediyorum Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?Hem bu anakarta uygun olup hemde oyunlar için ideal olursa sevinirim.
Ayrıca ASUS P5PE gibi hem AGP hemde CORE2DUO destekli anakart satan varsa PM atsın.