bisiklete binerken kask takamıyorum

selim_firat
09-03-2016, 11:52   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

eminim çok mantıklı açıklamaları falan vardır ama ben eski toprak bir insan olarak acayip gereksiz buluyorum. saldırıya maruz kalmadan ifade edeyim. motosiklet kullanıyorum evet, ve gayet kaliteli bir kask ve koruyucu ekipmanla kullanıyorum. çünkü motosikletle trafikte, otomobillerle aynı süratte hareket ediyorum.

gelelim bisiklete... çocukluğum ve gençliğim bisiklet üstünde geçti. o zamanlar bisiklet kaskı diye bir şey icat olmamıştı. defalarca kez düştüm. bir kere bile kafamı bir yere çarpmadım. bisikletten düşme anında insan refleks olarak kafasını koruyor zaten. bence diz ve dirsek koruması kullanmak daha elzem bir şey bisiklette. sonra dağ bisikleti diye bir şey çıkınca bunu aldık tabii. kendimizi vurduk dağa taşa, çayıra çimene. gene kafamızı çarpmadık hiçbir yere.

diyeceksiniz ki, hadi sen düşmedin, sana araba çarptı. olabilir, ama bu kez kafanın tepesinde takke gibi duran o kaskımsı da işe yaramaz. biz motosiklette niye astronot gibi kask takıyoruz?

yani bilmiyorum işte, adam sahil yolunda saatte 3 km hızla bisiklet sürüyor, kafasında kask. yolda bisiklet süren, sürat bisikletçilerini bir nebze anlayabilirim, onlar taksın. ama sahilde gıy gıy bisiklet sürerken anlamsız. bisiklet sürmenin o rahatlığını, doğallığını bozan bir faktör bence.

görüşlerimin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. sadece bisiklet kaskının bana düşündürdükleridir. isteyen kullansın. kullanılmamasını tavsiye etmiyorum.