bisikletin saatteki ortalama hızı ortalama nedir?

International Affairs
17-08-2009, 00:50   |  #1  
International Affairs avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

kafam şu anda çok bulanık bir türlü fikir yürütemedim acaba nedir ben bizim buradan İl merkezine kadar yaklaşık 15 km yol var bunun bisiklet ile çok fazla yorulmadan ne kadar zamanda alabilirim acaba?

elektrobeyin
17-08-2009, 01:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
320 mesaj

Profesyonel bisiklet kullanan biri olarak şunu söyleyebilirimki bu birçok etkene göre değişir. Yokuş yukarımı yollarınız düzgün mü, altınızdaki bisiklet nasıl? Altınızda iyi bir bisiklet varsa yollarınız düz ve asfaltsa bisikletle sabit olarak 35 km/s hızı çok rahat yapabilirsiniz. Varmanız EN FAZLA yarım saat yada 40 dk gibi bir süre alabilir.

ahmetkürkçü
17-08-2009, 01:33   |  #3  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

aynen 30 dk varırsınız..

hamann7725
17-08-2009, 01:56   |  #4  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

ortalam bir hız ile 40 dk olur o da hızı 10 km olarak aldım...

International Affairs
17-08-2009, 13:16   |  #5  
International Affairs avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Alıntı: elektrobeyin  
Profesyonel bisiklet kullanan biri olarak şunu söyleyebilirimki bu birçok etkene göre değişir. Yokuş yukarımı yollarınız düzgün mü, altınızdaki bisiklet nasıl? Altınızda iyi bir bisiklet varsa yollarınız düz ve asfaltsa bisikletle sabit olarak 35 km/s hızı çok rahat yapabilirsiniz. Varmanız EN FAZLA yarım saat yada 40 dk gibi bir süre alabilir.
Nasıl desem yolun yarısı düz yarısı nerden baksan 30 derece eğimli
ortalama 20 km le gitsem saatte heralde 50dk filan sürer!!!

GazI_9o9
17-08-2009, 14:25   |  #6  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

hehe =] var mı dolmuş gibisi

kamruan21
08-03-2014, 19:51   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: hamann7725  
ortalam bir hız ile 40 dk olur o da hızı 10 km olarak aldım...

konuyu hortlatacağım ama olsun, bu nasıl bir matematik ya, 15 km yolu, saatte 10 km ile 40 dk gidiyorsun, kestirmemi buldun naptın

CapanQGLU
09-03-2014, 04:04   |  #8  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Şuan o kadar meraklı olmasam da çocuklukta, gençlikte kullanıp tecrübe etmişliğimiz var. Mesajları görünce kendimi tutamadım kaba taslak hesap ettim. 15 km yol 25-35 km hızla gitmeye kalksam pedal kesmeden yol eğimleri vesaire 45 dakika sürer diye düşünüyorum. Lise döneminde az gitmedim Ümraniye'den Üsküdar'a. Mutlu

bunebicimmatematik
02-06-2016, 22:11   |  #9  
Taze Üye
0 mesaj

Arka sokaklarda neler oluyor? Zorlama güzelim zorlama kendiliğinden gitmeli pedal dediğin insan gücüyle muamma!? Horlama eziğiz doğuştan sende matematik sır, bende sorular sürüylee... Dolayısıylaa bilemiyorum, dolayısıylaa bilemiyorum.. Arka sokaklardaaaa neler oluyor?

Kardeş o nası bi mahalle amk? O nası bi il nası bi ilçe nası bi bisiklet, nası bi ayak sendeki, nası bi pedal o bisikletteki, ben çıldırcam ya. ama suç senin değil bütün orospuluk yine amlıda. 15 Km yol diyor ve sonra doğru düzgün bilgilendirmiyor sen de başlıyon hayal dünyasından km yazmaya. Ama sorun şu dostum biz senin hayal dünyana hakim değiliz! Bak bunu bi yerlere iyice yaz, bilmiyoruz yani senin ne tür bi mahalle çizdiğini, o amk duğum karısının da ne tür bi yol için bu yanıtı beklediğini!? Ve ardından attığı mesajda sana tepki bile vermemesini... Bu muhteşem ötesi yazışmayı hiçbir zaman anlamayacağız. Bu lanet şey bir girdap gibi akıl sahiplerini yutacak. Allah belasını versin nerde ne kadar manyak varsa. Gümüldür bornova kaç km diye arattım, biskletle niyetlensem ortalam bir süre alayım dedim nette karşıma çıkana bak amk ben hepten cevabımdan uzaklaştım bu salaklar yüzünden. Fakat üstün zekam her ne kadar zorlansa da ben yine bi sonuca vardım. Bence amını götünü parçalasan saatte 20 km yapabileceğin en fazla şeydir. Bu da 3 saat demektir benim için zira 60 km imiş. Dönüşü de 3 saat yaptı 6 saat. Değmez amk hele dönüşte keisn bayılır kalırım. Bende de hiç dönüş hesabı yoktur ha normalde, sadece gidiş hesaplarım. Aslında ben gerçekçiyim kimbilir belki dönmek istemicem ne belli amk. Binbir tane ihtimal var. Ama gerçek şu ki %99 dönülecek ve deniz adamı siker. çok yorar. Hadi bende size bu muhabbeti bıraktım amk böyle başlığın diyecekler napayım banane, onlar saçmalamış ben amına koydum.

Tbfoz
01-07-2017, 01:36   |  #10  
Taze Üye
0 mesaj

Google a "bisikletin ortalama hızı" diye arattigimda ilk cikan sonucta cikan seyleri okuyunca aklim durdu ve belkide kimsenin okumiyacağını bildiğim halde bu gereksiz cümleyi yazmak için üsenmeden Chip online a üye oldum. Bu ilk mesajım. Sonuç olarak 8 yil önceki konuya neden eklenti yaptiğimı bilmiyorum. Bi kere neden arama motorunda dolar tl cm km falan yazinca en tepede kabak gibi kocaman yazdıkları ölçü birimleri tarzında bisiklet saatde sunu yapar arba bunu yapar tarzi bisey cikmadığını sorgulamak lazim ilk önce. Ben artik bunu merak ediyorum. Ortalamanin nedemek olduğunu bildiğim halde her bisiklet ayrı hız yapar diyip isin icinden yilan gibi siyrilmak yerine konuyu daha derin düşünmek lazım ama ben yoruldum daha fazla yazamicam sanırım.