BitComet Ayarları ve Port Açma

tknsyen
12-01-2014, 21:25   |  #1  
tknsyen avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 44
443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

öncelikle tercihim bitcomet programı olacak programı aşağıdaki linkten indiriyoruz.

http://www.bitcomet.com/

sonra indirdiğimiz programı setup dosyasından kuruyoruz. kurulum sırasında Google Chrome ile ilgili kurulumları es geçin.

kurduktan sonra programı açıyoruz ve sign up kısmından programa kaydoluyoruz. programın seçenekler ve bağlantı kısmına gelip global azami gönderme hızını en düşük yapıyoruz bunun nedeni torrent indirirken bağlantı kopmalarını en aza indirgemek ama tamamen kapatmıyoruz. ve burası önemli dinleme portunu biryere not alıyoruz ve programdan tamamen çıkıyoruz.

çalıştır ve cmd yazıp komut satırına ipconfig /all yazıyoruz.

sonra internet tarayıcımızı açıp adres çubuğuna varsayılan ağ geçidi numarasını yazıp modem arayüzüne geçiyoruz. Nat-sanal sunucu ayarlarından aşağıdaki resimdeki gibi port açıyoruz yerel ıp adresi olarak  IPv4 adresini yazacaksınız.port numaralarına daha önce programın verdiği port numarasını uygulamaya da programın ismini yazın. ayrı ayrı tcp ve udp olarak açıyoruz.

 kaydettikten sonra internet tarayıcınızı kapatın programı açın aşağıdaki resimdeki gibi programın sağ alt köşesinde dht ve wan yeşil olması lazım yeşilse program bağlandı demektir. Tarayıcımızdaki programın eklentilerini etkinleştiriyoruz.  Torrent indirmelere başlayabilirsiniz.


denetim masası güvenlik duvarını açın aşağıdaki resimdeki gibi programa izin verilip verilmediğini kontrol edin.

Son Düzenleme: tknsyen ~ 12 Ocak 2014 23:08