BitDefender 9 professional plus

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
EmreUSTUN
30-08-2005, 14:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Bu antivirus programı hakkında bilgisi olan varmı?Ben şu anda bilgisayarımda bi arkadaş tavsiyesi üzerine kullanıyorum ama ne kadar güvenilir sizce.Şimdiden Teşekkürler.

teyology
30-08-2005, 15:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

sevgili emreustun

forum içerisinde hemen her hafta en iyi antivirus programı hangisi şeklinde bir forum acılıyor ve (benim takip ettigim) aylardır, (üye olmadan öncesini de katarsak) ve hatta yıllardır. bu konuda bir uzlasmaya varılamadı. hemen herkes kendi kullanıdıg programın en iyisi olduunu iddia ediyor. daha önce bitdefender kullandım ama professional plus'da buna ek olarak firewall ve casus temizleyici de bulunuyor. dolasyısıyla sisteme yükledigi ek yükü bilmeyecegim.

güvenilir mi dersen elbette güvenilir. fakat en güvenlisi mi dersen her zxaman daha iyi bir çözüm vardır. (hem de her zaman)

bileşenleri ayrı ayrı incelersek antivirüs özelliği olarak daha iyisi (daha önceki bu konularla ilgili tüm forumlarda oy coklugunu alan) kaspersky antivirüs. gerek tanıma oranı gerek siteme getrgi yükün azlıgı sbebpleriyle bu uzlasmayı da hak ediyor sanırım.

firewall özelliği acısından ise (tanımıyorum ama ) eger senin acından kullanımı kolaysa işini görecektir.

casus program temizleme özelligine gelirsek, anlık tarama özelliği olması neddeniyle sanırım ad aware veya spybot'dan bir adım öndedir. zira bunların ücretsiz versiyonları anlık koruma saglamıyor. yani sisteme girdikten sonra sen tararsan temizliyor. taramazsan orda duruyor ve arka planda senin internet kullanımın hakkında veri toplayarak bu veriyi server'ına göndermeye devam ediyor. dolasyısıyla sisteme bulasmadan yakalanarak temizlenmesi iyi bir özellik.

fakat her ne kadar bu konuda uzmanlasmamıs olsa da avast da casusların bir kısmını temizliyor.

bu sebeple ben sistemime avast home edition + kerio personal firewall + ad-aware + spybot programlarını kurdum. güncellemeleri ihmal etmiyorum ve 2-3 günde bir ad aware + spybot ile tarama yapıyorum.

senin kullandıgın programda bunların otomatik olarak yapılıyor olması iyi. fakat güvenlik olarak asla %100 güvenlik saglayacagını sanmıyorum. (bunu yapan zaten yok)

cevap biraz yuvarlak oldu sanırım. ama bence güvenip güvenmeyecegine kendin karar ver. bunu yaparken de kullanım kolaylıgını, ve sistem konfigürasyonunu göz önüncde bulundurarak kendi sistemini ne derecede yorduunu göz önğünde bulundur.

saygılarımla

EmreUSTUN
30-08-2005, 15:30   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Arkadaşım verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.

Eyüp Korkusuz
30-08-2005, 16:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Öncellikle yukarıda ne yazdığını okuyamadım kusura bakmayın sadece ben program hakkında fikrimi beyan etmek istiyorum.

Yaklaşık olarak 4000 tane virüsün olduğu bir cd ile yapılan amatör bir testte en başarılı yazılım MCAFEE çıkmıştır , arkasından KARSPERSKY bu cd yaklaşık olarak 15 antivirüs yazılımı ile taranmış aynı gün güncellenmiş ve kopyalama sonucu hangisi kaç tanesini temizlemiş bunlar dikkate alınarak puanlama yapılmıştır.

Bitdefender a gelince bu programın 8.0 sürümü en sonuncu yazılım çıkarak en çok virüsü bulanlar arasında olup sadece birkaçını temizleyebilmiştir. Tavsiyem Mcafee veya karspersky kullanmanız en çok virüs bulan ve en çok virüs temizleyebilen ilk iki yazılımdır.

Turhan
06-09-2005, 21:19   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Adalet Bakanlığı UYAP kapsamında adliyelere verdiği masa üstü ve diz üstü bilgisayarların tümüne mcafee yüklemiş. Bunu yaparlarken elbette antivirüs programının kalitesine bakmışlardır

_Can_
08-09-2005, 01:08   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

ben mcafee kurdum internetim gitti bi süre sonra net açıldı msn gitti ve bu böle devam etti ayarlayamadımda kaldırdım sonra size tavsiyem panda titanium 2005 kurmanızdır tru prevent teklonojisi ile bilinmeyen virüsleri bulup temizliyor 100binin üzerinde virüs tanıyor ve güvenlik duvarındn tutun internet kontrolüne kadar herşeyi yapıyo pandasoftware.com dan 30 günlük indirin ama sadece bi update hakkın var oda açılışda gidiyo zaten
CaGo

Banned
08-09-2005, 10:14   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

ben üç aylık sürümlerini verebilirim pandanın.2006'da dahil.sadece kurduktan sonra kayıt yaptırmanız yeterli. ayrıca üç ay boyunca sınırsız güncelleme ve teknik destek alabilirsin.aslında sitenin içinde mevcut bunlar ama pandanın sitesi çok karışık onun için indirileceği yeri anlatmakta zorluk çekiyorum.buyüzden mail yoluyla sizlere veriyim.

Son Düzenleme: mercan85 ~ 08 Eylül 2005 10:20
mype
28-10-2005, 18:37   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2005

Arkadaşlar benim kullandığım ve de memnun olduğum antivirüsler: Mcafee Enterprise 8, Kaspersky personal 5.383 ve bitdefender 9 professional plus. Şimdi ise yeni çıkan Bitdefender 9 internet security yi kullanıyorum. Antivirüs olarak bence en iyisi Mcafee Enterprise 8.0 patch1. win2000 pro dan server versiyonlara kadar destekliyor. Çokta iyi koruma sağlıyor. norton ve panda kadarda kasmıyor. Suite olarak sorarsanız Bitdefender 9 internet security bence çok iyi. Hem makineyi yormuyor hem de firewall ayarlarını istediğim gibi yapabiliyorum. Virüs sayisi ise
245300. Norton un internet security 2005 ide denedim ama bilgisayarım sanki sadece norton a çalışıyodu. bu yüzden norton kullanmanızı önermem. Full suite diyosanız bitdefender 9 internet security, antivirüs derseniz Mcafee 8.0 Enterprise derim.