BitLocker Recovery key sorunu

alysechkin
04-10-2009, 02:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

selamlar.
geçenlerde bitlocker ı denemek için harici harddiskimi şifrelemek istedim. ve yeni kurmuş olduğum win7 deki bitlocker özelliğiyle 1TB lık harici hdd me uygulamayı başlattım. Bana verdiği recovery key dosyasını da kendim koymuş olduğum şifreyi unutmayacağım için sildim. 1tb ın çoğu dolu olduğu için işlem çok uzun sürdü 3.saatin sonlarına doğru bilgisayarı açık bırakıp uyudum. %2.8 lerdeyken elektrik kesintisinden dolayı işlem yarıda kalmış. bilgisayar her açılışında ve hdd yi taktığım zaman hata vermeye başladı. böyle kullanmaya devam ettim. Sorun şurda başlıyor: 2gün önce bilgisayara format attım. attıktan sonra hdd yi taktığımda benden şifre istedi girdim. her takıp çıkartmamda bana şifre sormaya başladı ve şifre sormayı kaldır dedim. bi kaç saat sonra bi işlemde aktivasyon işlemi sırasında windows çöktü ve tekrar format atmak zorunda kaldım. formattan sonra tekrar hdd yi taktığım zaman bitlocker bu sefer şifre sormadı ve recovery key istemeye başladı. recovery key elimde yok ve şu anda harddiskime ulaşamıyorum ve içinde çok önemli dosyalarım var. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?

Son Düzenleme: alysechkin ~ 04 Ekim 2009 02:08
bayklavye
06-05-2010, 15:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Maalesef sorunun büyük bendede aynı durum sözkonusu sıfır bir Hdd aldım