arkadaşlar bugün gazete okurken şunu gördüm:
HP COMPAQ MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR dx 2000.Özellikleri:
Pentium 4 2.8 ghz. 533 mhz.
Microsoft Xp Professional TR/İNG.
256 DDR 400 bellek MAX 4.0 Gb.
40gb.7200rpm hdd.
17" renkli ekran
48x cdrom,floppy
10/100 ethernet
3 yıl parça garantisi
Fiyat 899$+KDV !
Benim topladığım
Pentium 4 2.8 533 mhz presscott
xp pro tr
MSI NEO2 865PE 6728
256 DDR 400 Bellek twinmos
40gb. 7200rpm hdd.samsung
17"philips 107e
52X CDROM,FLOPPY
10/100 ethernet
Parçaların kendi garantisi en az 2 yıl
fiyat:620$+kdv
Arkadaşlar bu fiyat ne böyle HP neden bu kadar pahalı?
2.Bu devirde 48x cdrom'u nereden buluyorlar
3.Bu kadar paraya onboard
4.Gazetede yazıyor ki:
10/100 gigabit ethernet yan tarafta daha iyi bir sistem var onda 10/100/1000 gigabit yazıyor neden 10/100'e gigabit yazma nedeni bulmuşlar
Firma::
Biz Safmıyız?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.kardeş şöyle bir şey var.
Zaten chip recepin açtığı bir konu var yeterince uzadı, marka tartışması.
Marka pc neden alınmalıdır? Ne zaman uzak durulmalıdır?
Bu tamamen ihtiyaçlarla alakalıdır. Sonuçta herkes burada olan kişiler kadar bilgisayar bilmeyebilir, ya tanıdığı birine yaptıracak, yada kaliteli bir markadan fazla paraya alacaktır. O yüzden ayrı kategoride incelemek lazım.
Uğraştırmayan sistemler, aldığınızda hazır bir vaziyette geliyor (Parçacıların topladığı sistemleri buraya almayalım)
- Destek istediğinizde (Exper için bu geçerli) karşınızda birilerini bulabiliyorsunuz.
- Emek sarfetmiyorsunuz.
Bunun haricinde, işin ehli kullanıcılar, kendi keyiflerine göre parçaları biraraya getirmekten zevk duyarlar. Parası yetişmeyen kişiler de, kullanılan parçalardan değişikliğe giderek, bütçesine uygun sistem alabiliyor.
Standart bir kullanıcı olduğumu varsayayım, markalı PC'leri mantıklı konfigürasyon sundukları sürece çok ciddi bir şekilde düşünürdüm. En azından Bilgisayar parçacıları ile uğraşmak zorunda kalmıyoruz.
Donanımdan çok da fazla anlamayan kullanıcılar için marka / toplama PC konusu çok kafa karıştırıcı.
En azından işi bilmeyen giriş seviyesi kullanıcılara hazır pc alınması iyi.
Yada ofis kurulurken, alacağanız bilgisayarların tam olarak uyumlu olarak gelmesi gerekiyor, yoksa uğraş dur. Buda bir firma için para kaybı demek. Ancak hazır bir sistemde bütün uyumluluk saptanmış, windows düzgün olarak kurulmuş bütün donanim tanıtılmış olarak gelir.
Ben hazır bilgiasyar alırmıyım? Kesinlikle almam, ben ürün çeiştliliği ararım, kendim seçmek isterim. Ancak sen şimdi bunu sokakta İşlemci Mhz= bilgisayar gücü olarka düşünen birine anlatamazsın. O adama gidip abi bak bu hazır makinelerin motherboardları kötü oluyor diyemezsin. O kişi için hazır bilgisayarda yeter.
Bütün mesele bu.
Gigabit in yeni bir teknoloji olduğunu biliyorum galiba, normal ethernetten daha hızlı bir sisstem sağlıyo kullanıcılara.
onboard bu sisteme neden 900+kdv vereyim ki?
gigabit 10/100/1000 lik ethernetdir
Bu firma 10/100 lük normal ethernet'e gigabit yazmış
Zaten senin benim gibileri markaya yönelmemeyi biliyo zaten sen ben gidip almayız bu pcyi ama işte önemli olan diğer insanlarıda bu konuda uyarmak