arakdaşlar uzun zmndır arıyorum bulamıyorum ana kartımın kuzey köprüsü 100 derecelerde seyrediyor sürekli
ana kartım
: msi x58 pro-e
sıcaklık 80-110 C başlangıçta 60 C
işlemcim
: intel i7 2.66 ghz 1366 pin
sıcaklık 28-50 C
ekran kartım
: powercolour hd4870 1gb 256 bit ekran kartı
sıcaklık 40-60 C
remim
: 2 gb kingstone ddr3 1333 mhz rem
sıcaklık belirsiz C
hdd
: seagate 7200 rpm 1tb hdd
sıcaklık 20-38 C
sistemde extradan 12 cm 1 adet arkada 1 adet hdd nin önünde kasa içi havalandırma fanı var
ayrıca sistemin sıcaklığını bir cok ısı programı ile ölçtüm bunlar ortalama değerler yüksüz ve yük altı değerleri
bi kaç karşılaştırma sitesine baktım ve oralardaki bios sıcaklık göstergelerindede değerler aynı
benim sistemin sıcaklık değerlerinde bu değerler sizce nedir hala çözemedim sizce normal mi ?
2 senedir bu sıcaklıkta kullanıyorum değerlerde sorun cıkmıyor ne res ne oyunlarda ne programlarda oyunları full grafik oynuyabiliyorum oyun deken crysis2 gta4 assasian creed brodherhood gibi yüksek gereksinimi olan oyunlar ama 100 derece beni korkutuyor elimi deydiğimde elimlede sıcaklığının cok yüksek olduğunu anlıyabiliyorum bi cok sıcaklık programı ilede test ettim hep birbirine yakın değerler
100 ile 80 arası değişiyor yük altındada anı değer en fazla 6 değer artıyor sizce bunu soğutursam ters tepip sistemde sorunmu cıkar örnek yeni bi soğutucu ve üzerine extradan fan ?
YUKARIDAKİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BİR ÜRÜN TEST SİTESİNDEN ALINTIDIR AMA ORDADA BU DEĞERLER VER VE BUNUNLA İLGİLİ BİŞİLER YAZMAMIŞLAR!!!