Black Ops: Galiba bu sefer olmadı!

CHIP Online
12-11-2010, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Oyun fanatikleri, Call of Duty serisinin son oyunu Black Ops'u neden yerden yere vurdu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/blac ... r-olmadi_23511.html

Resimlerle: Call of Duty 7: Black Ops!

Call of Duty: Black Ops, oyuncuların beklentilerine karşılık veremedi. Her ne kadar incelemelerde yüksek notlar alsa da iş okuyucu incelemelerine geldiği zaman, oyunun notu dramatik bir şekilde düşüyor.

Oyunun notu 10 üzerinden değerlendirildiğinde, çoğu oyuncu 6 vermeyi yeğliyor. Bu durumdaki en büyük paysa teknik aksaklıklara ait. Takılmalar, çökmeler, yüklemeler forumlarda ağır eleştiriler almasına sebep oluyor. Multiplayer'da da aynı hayal kırıklıkları ve takılmalar kendisini gösteriyor.

Bazı oyuncular eleştirilerinde, Call of Duty serisinin kalitesinin bu son oyunu ile birlikte dikkat çekici şekilde düştüğünü söylüyor. "Çizgisel oyun yapısı, beş yıl öncesinden kalma grafikler ve buna karşın güçlü sistemlerde bile düşük oyun performansı bezdirici." Oyun hakkında yapılan en sert yorumlardan bir tanesi.

Şimdi oyunun yapımcısının eleştirilere kulak verip - vermeyeceği yamalar ile en azından teknik sorunları giderip - gidermeyeceği merakla bekleniyor.

Tüm konu: Black Ops: Galiba bu sefer olmadı!

İzleyin: Bu reklam çok konuşulacak!

Resimlerle: Call of Duty 7: Black Ops!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Black Ops beklediğiniz gibi mi?

uGuR.uK
12-11-2010, 19:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

hikaye ve oynanış açısından evet, heycanlı güzel zaman geçiriyor ama grafikler gerçekten bu devirdeki bir oyuna göre(hemde böylesine nam-ı yürümüş bir oyun için) kötü, durduk yere oyundan atmalar ve takılmalar 2 kere oldu şuana kadar. ama düşük performans gösterme gibi bir durum hiç yaşamadım, tüm ayarlar en sonda olduğu halde(sistemde fena değil gerçi, ondan da olabilir:)

kısacası, oynanışa önem verilmiş belli ama geri kalanlar üstün körü yapılıp bırakıldığından en fazla 6-7 veririm bende.

-MHG-
12-11-2010, 20:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
641 mesaj

Daha oynamadım.Biraz daha bekleyeceğim :)

Son Düzenleme: -MHG- ~ 12 Kasım 2010 20:13
oguzhan432
12-11-2010, 23:54   |  #4  
Üye
86 mesaj

Takılmalr var cod2 oynayın daha çok zevk alırsınız

Mustafa Can
13-11-2010, 14:41   |  #5  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

Galiba bu sefer olmadı! değil Kesinlikle bu sefer olmadı! daha iyi olurdu  senaryo berbat bir odada başıyorsunuz bağlısınız ve o adamın anıları (veya hayalleri) üstüne kurulu oyun. zaten oynamaktan çok konuşmaları izliyorsunuz. oyunda güzel bir yere geliyorsun arkaplanda bir ses "We're losing him!" gene o baştaki adama dönüyor durduk yerine başka yerlere gidiyorsunuz bütünlük yok... açıkcası çok berbat (mp ve zombies i denemedim onun hakkında da yazarım.)

Grafikler konusunda da cod6 yı low-medium açan pc'm cod7 de frameleri sayar duruma geldim. mecburen başka pc de oynadım. onuda ekleyim.

Çizgisel oyun yapısı, beş yıl öncesinden kalma grafikler ve buna karşın güçlü sistemlerde bile düşük oyun performansı bezdirici. Alkış

Son Düzenleme: Mustafa Can ~ 13 Kasım 2010 14:50
Cem Uğur
13-11-2010, 17:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

Zombi kısmı çok ama çok saçma olmuş. Hiç beklediğim gibi bir oyun gelmedi karşıma. Activision' u kınıyorum!

TnDnmz
13-11-2010, 19:04   |  #7  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Forever MOH :)

Haaaalil
19-11-2010, 17:39   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

Tam Anlamıyla Fiyasko

Cem Uğur
21-11-2010, 16:00   |  #9  
Yıllanmış Üye
139 mesaj
Alıntı: Haaaalil  
Tam Anlamıyla
Aynen öyle, katılıyorum.

cagri1987
03-12-2010, 17:29   |  #10  
Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: Mustafa Can  
Galiba bu sefer olmadı! değil Kesinlikle bu sefer olmadı! daha iyi olurdu  senaryo berbat bir odada başıyorsunuz bağlısınız ve o adamın anıları (veya hayalleri) üstüne kurulu oyun. zaten oynamaktan çok konuşmaları izliyorsunuz. oyunda güzel bir yere geliyorsun arkaplanda bir ses "We're losing him!" gene o baştaki adama dönüyor durduk yerine başka yerlere gidiyorsunuz bütünlük yok... açıkcası çok berbat (mp ve zombies i denemedim onun hakkında da yazarım.)

Grafikler konusunda da cod6 yı low-medium açan pc'm cod7 de frameleri sayar duruma geldim. mecburen başka pc de oynadım. onuda ekleyim.

Çizgisel oyun yapısı, beş yıl öncesinden kalma grafikler ve buna karşın güçlü sistemlerde bile düşük oyun performansı bezdirici. Alkış

Modern Warfare 2'nin grafikleri daha iyi değil miydi bana mı öyle geliyor?  Başka başka bilgisayarlarda oynadım ve hepsinde de Black Ops ismi gibi çok karanlık :)   Depresyona sokar cinsten :)

Ancak senaryoyla ilgili yorumuna hiç katılmıyorum. Senaryo gerçekten iyi. "We are losing him" (elemanı kaybediyoruz) diyo sonuçta kalbi durmak üzere..Şoku verince kendine geliyo sonra tekrar hatırlamaya başlıyo neler olduğuna dair)    Senaryoyu ve sinematikleri çok dikkatli takip eden biri olarak çok büyük keyif aldım senaryosundan. Call of Duty 4, MW2 ve Black Ops senaryo konusunda gerçekten çok iyi işler yaptılar.  Senaryoda anlaşılmayan bir kısım varsa da anlatabilirim. Şunu da anladım; benim için bir oyunda senaryo çok önemli :) Her ne kadar Black Ops diğer konularda sınıfta kaldıysa da...