CHIP Online ÖZEL: BlackBerry'nin son umudu, aylarca beklenen cep Z10'u tüm detaylarıyla test ettik!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/blackberry-z10-testte_38602.html
Resimlerle: Herkes bu cepleri bekliyor!
Cep telefonu üreticisi RIM hayatta kalma mücadelesi veriyor. Plan şu: BlackBerry ismi değişiyor; yeni bir işletim sistemi ve yeni bir model geliyor. Her ne kadar yeni "iPhone benzeri" telefon Z10 ortalama bir model olsa da farklı bir hareketli kontrol anlayışına sahip olan işletim sistemi ilgi çekici.
İşletim sisteminden önce, BlackBerry Z10'un donanımını ele almamız gerekiyor. Telefonda klavye ya da navigasyon tuşları bulunmuyor. Z10'u kullanmak kolay ama 4,2 inçlik ekrana sahip telefonun 130 x 66 x 9 milimetre boyutlarındaki kasasının biraz büyük olduğunu söylemeliyiz. Bir diğer iddialı akıllı telefon olan RAZR HD çok daha büyük 4,7 inçlik ekrana sahip olmasına rağmen 131,9 x 67,9 x 8,4 milimetre boyutlarıyla çok az daha büyüktü. Tasarımı iPhone'a çok benzeyen telefonun işçiliği ne yazık ki o kadar da iyi değil. Z10'un kasasında büyük oranda plastik malzeme kullanılmış. Test etme şansı bulduğumuz modelin yumuşak plastik arka kapağı yerine tam oturmuyor ve ileri geri oynuyor.
Arka kapağın altında 64 GB'a kadar destek veren microSD girişi bulunuyor. Telefonun 16 GB dâhili hafızasının 11,3 GB'ı kullanıma açık. 1.800 mAh gücündeki pil gündelik kullanım için gerekli enerjiyi sağlamaya yeterli. Tam ekran parlaklığında 5 saat 11 dakika internet gezinti süresi sağlayan pil 150 dakikada tamamen doluyor. Z10'da ayrıca bir de microHDMI girişi bulunuyor.
- Ekran, kamera ve internet
- BlackBerry 10 OS: Ne kadar iyi?
- Uygulama mağazası
- Güvenlik
- Sonuç
- Teknik özellikler ve tüm test sonuçları
Tüm Konu: BlackBerry Z10 testte!
Resimlerle: Herkes bu cepleri bekliyor!
Kaynak: www.chip.com.tr