Başlıktada belirttiğim gibi blog nedir ve en düzgün blok sitesi hangisi ?
Blog nedir ?
İstediğin konuda yazılar yazabileceğin basit bir site diyebiliriz. En düzgün blog sitesi bence Wordpress. Google'ın blog servisi Blogger (Blogspot) da var ama özelleştirme açısından Wordpress'ten daha az seçenek barındırıyor. Benim blogum da Wordpress'ten (imzada), Wordpress öneririm: http://tr.wordpress.com/
Bir de şunu ekleyeyim: Wordpress aynı zamanda bir içerik yönetim sistemidir yani site de kodlanabilir. O tür siteler için alan adı ve hosting paketi de gerekir ama tr.wordpress'ten açacağın site ücretsiz ve "wordpress.com" uzantılı olacak.
Filimlerde hep görüyorum bloglarda yazıyorlar bende yazıcam artık
Neyse vikipedia amcaya baktım bir
Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme (trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.
İlk bloglar elle yazılıp güncellenirken, bugün bu iş için özel yazılmış yazılımlar kullanılmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alan adları olarak yaratılabilen, bazıları ise kullanıcının kendi sunucusuna kurup çalıştırması gereken yazılımlardır.
Tamamen öğrenmiş oldum.
Sen program dışında bir şey yayınlamıyorsun galiba
bakıyorum da koca forumda 2 kişi kalmış hey gidi günler hey
Benim de bir blogum var açalı 2 yılı geçti.Ayrıca kendime ait bir web sitem de var ama daha birşey yok içeriğinde geliştireceğim zamanla :))
Başlıktada belirttiğim gibi blog nedir ve en düzgün blok sitesi hangisi ?Bu soruyu senden beklemezdim Blog çok merak ettiğim ve fikrimce takipçi bulduğunda forumdan da eğlenceli duran bir ortam ama hiç kullanma fırsatım olmadı. Nasıl desem... Üyelik açıyorum sonra CHİP'e giriyorum unutuyorum
Chip'in blog da pek takip edilen cinsten blog değil açıkcası.
İyi kötü biliyordum ama blog.com v.s. filan sormamın etkisi chıp in bloğun oldu kimse takmıyor
Wordpress güzel olabilir ama çok uzantılı :D blogspot daha iyi yeni başlıyosan blogcu.com da ihtiyacını görebilir bu da benim blogum hepinizi beklerim İnternet ve Teknoloji
Blog, düzenli olarak içerik girişi yapılan bir web sitesi cinsidir. Blog yazanlara Blogger, blog açabileceğiniz platformlara da CMS (içerik yönetim sistemleri) adı verilir (Wordpress gibi). ''Blog nedir?'' sorusu artık çok sık sorulan bir soru olmasa da detaylı bilgi için https://www.blogacmak.com/blog-nedir/ adresine göz atmanızı tavsiye ederim.