internetten az once film seyrettim müzik dinledm ve bilgisayar sabahtan beri açık hiç bişe olmadı sanırım sorun düzeldi.Ama karantinadak zararlılar duruyor.Uzantılarına baktım içlerinde windows dosyası olanlar war okulum 1 ay sonra açılcak 1 ay formatsız idare etmek istiyorum.Emsisoft güzel gbi duruyor ama deneme sürümü her ay sonu güncelenebilir dmi bazı deneme sürümleri güncellenmiyor.
Ücretsiz sürümde var ama aktif koruma yok bence karantinada durmasın sistem onarma yaparsın(gerekmeyebilirde).
Karantinadayken sistem sağlıklı çalışıyorsa muhtemelen silincede aynen devam eder.
Aktif korumayı istiyorsan satın almalısın veya emsisoft ile anlaşacaksın sana bir link verecekler o linke tıklayarak(burası çok önemli) emsisoft antimalwareyi indirip kuran kişi başına 30 gün daha deneme süresi kazanacaksın yani reklamlarını yapman karşılığında yazılımlarını bir süre ücretsiz kullanıyorsun. Bu hala geçerlimi bilmiyorum bu bilgiyi başka bir forumdan aldım.
Not:Bunu yazmam lazım çünkü ben forumda emsisoft antimalware programını çok öneren biriyim yukarıda anlattığın şekilde bedava lisans kazanmak için öneriyorsun denmemesi için yazıyorum emsisoft ile aramda böyle bir anlaşma bulunmamakta.
Yani ürünlerini önermek karşılığında onlardan hiç bir kazancım olmuyor.
mbr a bulaşan virüs için windowsu cdyle başlatıp onarma kısmından komut istemine fixmbr yazınca mbr bölümü kendini sıfırlıyor.
ondan sonra da cd ile kurulumda disk bölümünde biçimlendirme ve silme yapıp windows kurulur bu şekilde boot virüsü temizlenir.
Tamam.
MRB değil, MBR(Master boot record) ilk önce neyden bahsettiğini bil. Normal şekilde disklerin silinmesi ile temizlenirler, Bunlar için bilinen çözümler mevcut çoğu antivirüste.
Basit bir hatalı yazım.