bölümü etkin olarak işaretledim arşivlerim gitti?

t7k5
10-07-2012, 20:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar ciddi bir sıkıntım var. harddiskim 500 gb lık. normal olarak c ve d şeklinde iki sürücüm vardı. c sürücüsünde win 7 kurulu d ise arşiv olarak kullanıyordum.
bilgisayarım > yönet dedikten sonra disk yönetimi kısmında ilk önce c sürücüsü üzerine gelip birimi küçült dedim birimi küçülttükten sonra hatırladığım kadarıyla bana yeni bir birim olarak 100 küsür gb lık bir alan ayırdı. daha sonra tekrar c sürücüsü üzerine gelip bölümü etkin olarak işaretle dedim.
ne olduysa bundan sonra oldu. sistemi yeniden başlattığım zaman sürekli bootmgr eksik hatası alıyordum. daha sonra win 7 cd sini takıp sürücülere format atma esnasında ulaşmak istedim. bu kısımda yeni birimi tekrardan biçimlendirdim ve 20 gb lık bir alan ayırıp o kısma yeni bir win 7 kurdum.

şu an yeni kurmuş olduğum win 7 üzerinden yazıyorum. tekrardan başlatma vs kısmında hiç bir şekilde bana diğer kurulu olan win 7 yi başlatma seçeneğini sormuyor. bu yeni kurmuş olduğum win 7 den eski win 7 nin c sürücüsüne (yeni sistemdeki d sürücüsü) ulaşabiliyorum ama ski sistemdeki d sürücüsüne arşivlerime ulaşamıyorum.

bunu nasıl çözebilirim acaba yanlışlıkla d sürücüsünü biçimlendirmiş olabilirmiyim. açıkcası tüm dökümanlarım herşeyim prada sayılırdı. bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa fikirlerini almak isterim.
ne yapmam gerekiyor?

Banned
10-07-2012, 20:30   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. si ) İkinci bir windows kurmanıza gerek yoktu, direk dvd yi edip bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı çalıştırmanız yeterli olurdu.

2. si) eski windowsunuzun açılış seçeneklerine eklenmesi ve açılması için netten easybcd yazılımını indirip kurup add seçeneğinden eski windowsunuzun kurulu olduğu diski seçip ekleyin. Bu işe yaramaz ise 1. seçenekte anlatıığım şekildede ekleyebilirsiniz.

3. sü D diskiniz muhtemlen duryordur ama harf atanmamıştır. Bilgisayarım- yönet seçeneğinden dsik yönetimine girip harf atanmamış olan diske sağ tıklayıp harf atayın. Bu şekilde d diskinizartık ulaşılabilir hale gelecektir.

Sorun devam ederse bilgimiz olsun.

khramn bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
t7k5
10-07-2012, 20:42   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

khramn mrb
ilk etapda zaten dvd yi takıp onarma seçeneğini kulandım fakat başlangıç için bir sistem bulamadığını söylemişti bana.
ben şu an ki mevcut hdd durumunu size ekran görüntüsü olarak koyayım. yeni kurmuş olduğum 20 gb lık win 7 den bakınca gözüken durum bu şekilde. umarım d diskini yanlışlıkla silmemişimdir.

http:/i50.tinypic.com/30j4nxz.png

bu durum için ne önerirsiniz?

Son Düzenleme: t7k5 ~ 10 Temmuz 2012 21:15
t7k5
10-07-2012, 21:13   |  #4  
OP Taze Üye
10 mesaj

dediğiniz gibi easybcd yazılımı ile eski win 7 me boot özelliği verebildim şu an eski win 7 sistemimden yazıyorum fakat benim d diskim yok maalesef.

eski sistemimden hdd durumu ise aşağıdaki gibi gözüküyor.
http://i45.tinypic.com/2rh8x8j.png

benim d sürücüm bitlocker ile şifreli idi bilmiyorum bu bilginin ekstra bir faydası olurmu sizce?

Banned
10-07-2012, 21:43   |  #5  
Banlandı
5,777 mesaj

sorun çıkmadan önceki disk bölümlemeniz nasıldı ? C kaç gb D kaç tı hatırlıyormusunuz ?

Zannım kadarı ile 250 gb lık C diskiniz 215 gb lıkta D diskiniz vardı. Siz C den 103 gb ayırdınız ve sonrasında c yi yada ayırdığınız kısmı aktif olarak işaretleiniz (hangisi olduğu farketmez). Sorasında yeniden başlatınca bilgisayar açılmadı ve siz disklerden birini ki muhtemelen D yi silip ondan 20 gblık alan seçip farmat atıp sistem kurdunuz. Şimdi karşınızda 147 gb lık eski windows diski, 103 gb lık baş bir disk , 20 gb lık yeni kurduğunuz sistem ve 197 gblık biçimlendirilmemiş disk mevcut. 

Yapmanız gereken önce 103 gb lık mantıksal disk yazan E diskiniz silin, sonrasında c diskine eski windowstayken eski windowsun kurulu olduğu diske) birime genişlet dedikten sonra bu 103 gb lık kısmı ekleyin. Sonrasında eski windowsunuzun kurulu olduğu (147 gb lık) disk ve önyükleme diski haricindeki (100 mb lık disk) diğer ikibölümü silip yeni bölüm oluşturun. Yalnız bu bölüme asla veri yazmayın. Sonrasında nette epeyce mevcut olan veri kurtarma yazılımları ile kurtarmalar yapmaya çalışın.  Tahminim verilerinizn %60-70  arasındaki kısmını kurtarabilirsiniz. Kurtarma işlemi çok uzun süreceğinden sizin için telafisi olmayacak olanları kurtarmaya çalışın.

Son Düzenleme: khramn ~ 10 Temmuz 2012 21:54
t7k5
10-07-2012, 22:38   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

khramn durum aynen sizin dediğiniz gibi gelişti. ben şu an söylediğiniz adımları gerçekleştirdim. disklerimdeki son durum aşağıdaki gibi.
http://i49.tinypic.com/2jc8oqs.png
bu aşamada yeni basit birim oluştur diyiptemi kurtarma işlemine geçmeliyim?
bilgisayarım kısmındanda bakınca sürücüler aşağıdaki gibi gözüküyor.
http://i45.tinypic.com/2rggea1.png

Banned
11-07-2012, 00:32   |  #7  
Banlandı
5,777 mesaj

Aynen yeni basit birim oluştur diyiptemi kurtarma işlemine geçmelisin. Yalnız o diske ( Oluşacak olan diske) hiçbir şekilde veri kaydetme. Kutarma programlarındaa kayıt yeri C yi seçmelisin.

mustafa2116
11-07-2012, 00:34   |  #8  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

birimsel hata almışsınız.
Hata nerdeni aynı anda çift  ünite çalıştırmış olduğunuzdan olabilir. Kısaca anlatıcak olursam...
Birim küçültme esnasında diskler dosya sistemi üzerinden ayrılır. Yani disk birimi değiştirilmez sadece dosya sistemi küçültülür.
bu küçültme esnasında  iki diskiniz varsa disk sistemi dosya sistemlerinin tümünü gözden geçirir ve disk birimlerini hesaplayıp yeni birimi ve yeni dosya sistemini oluşturur. Bu süreç 5-10 dk sürebilir.Süreç arka planda çalışır ve disk işlemi yürütülür bu süreç içinde tüm kullanılan ve oluşturulan veriler RAM de tutulur. Siz bu işlemler bitmeden yeni veri oluşumuna geçtiyseniz ve RAM miktarınız yetersizse Bu birim hatasına yol açabilir (%10 olasılık) diğer birim hatası ise 1. disk birimi oluşturulurken 2. disk birim oluşumuna yüklenmektir. Bu genelde iki disk formatında oluşur. Bir format bitmeden diğerine geçerseniz dosya sistemi ve disk sistemi allak bullak olacaktır. Birim kaybı  bu iki formatın aynı anda oluşmasında daha falza oluşmakta (%40 olasılık)

mustafa2116 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
t7k5
11-07-2012, 00:49   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj

peki bu iş için tavsiye edebileceğiniz en iyi veri kurtarma yazılımı hangisidir acaba.
daha öncesinde veri kurtarması yaptığım zaman genellikle anlamsız isimlerde dosya dosya tekil olarak binlerce veri geliyordu ve hepsine tek tek bakmak gerekiyordu.

direkt olarak arşivimdeki gibi klasör klasör ve orjinal dosya isimleri ile kurtarabilen yazılımlar var mıdır acaba. sizlerin önerisi nedir bu konuda?

t7k5
11-07-2012, 19:40   |  #10  
OP Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: t7k5  
peki bu iş için tavsiye edebileceğiniz en iyi veri kurtarma yazılımı hangisidir acaba.
daha öncesinde veri kurtarması yaptığım zaman genellikle anlamsız isimlerde dosya dosya tekil olarak binlerce veri geliyordu ve hepsine tek tek bakmak gerekiyordu.

direkt olarak arşivimdeki gibi klasör klasör ve orjinal dosya isimleri ile kurtarabilen yazılımlar var mıdır acaba. sizlerin önerisi nedir bu konuda?

arkadaşlar bu konuda herkesin tavsiyelerini bekliyorum. bu dediğim tarzda bir yazılım varsa önerileriniz doğrultusunda kullanacağım şu an için daha veri kurtarma işlemini yapmadım sizlerden gelecek fikirleri bekliyorum teşekkürler.

t7k5
12-07-2012, 22:07   |  #11  
OP Taze Üye
10 mesaj

tavsiyelerinizi bekliyorum

mustafa2116
12-07-2012, 23:36   |  #12  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

sistem birimsel hata yaptıysa dosya kuurtarma imkanın yok..
..
Birimsel Veri..
HDD üzerindeki alanların byt halinde bölünmesi için var sayılan çizim döngüsüdür. Bu çizim döngüsü dosya sisteminde byt bazında da olsa bir birim yer değiştirdiyse örneğin..
4096  kb 4096000 birimdir. bir birim kayması Dosya sisrteminin tamamen yön değiştirmesidir.4095999 olduğunda 1 byt birimi ölmüş olacağından veri hiç bir şekilde kurtarılamaz..

Birimsel hata  zor oluşur ama bazı durumlarda birim kayma yaşamaz. Sapma yaşar.
Örneğin bitmeyen boyutta dosya 4 gb disk te 32 gb dosya hatası.
Birimsel kayma değilde sapma yaşar. birimlerden 2 yada  daha fazlası  ayrıştırılmış birimsel veriden daha fazla olur..
1024 kb 1024000 birim sapmada  diğerleri 1024 kalmasına karşın biri diğer bir veri tablosunuda alırsa 2048000 birim olur. Bu sapma olur. Veri ordadır ama şablon bozulmuştur.

Format tipinden geri getirmede işine yarayacak Free programlar.
Panda recover... Ayrıştırılmış olarak gösterir..
Recuva İnce arama yapar kurtarma yapamasada isimlere ulaşaırsın.
undelet++(demeo) Ayrıştırılmış olarak gösterim yapar Kurtarılabilirleri gösterir ayarlardan kurtulamayanlarıda göstermesini sağlarsınız.

mustafa2116 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Banned
12-07-2012, 23:59   |  #13  
Banlandı
5,777 mesaj

http://turbobit.net/bph39tyvwjvc.html

ŞİFRE: Warezmaster

bu iki yazılımıda deneyin

t7k5
13-07-2012, 00:07   |  #14  
OP Taze Üye
10 mesaj

peki benim farklı farklı yazılımlarda ilgili sürücü üzerinde veri kurtarma işlemi yapmam herhangi bir sıkıntı yaratırmı.
khramn indirip deniyorum hemen teşekkürler.

Banned
13-07-2012, 00:24   |  #15  
Banlandı
5,777 mesaj

Yazılımlar sürücüye veri yazmayıp sadece okuma taraması yaptığı için bir sorun olmaz. Önemli olan o sürücüye veri yazılmaması.

t7k5
13-07-2012, 00:47   |  #16  
OP Taze Üye
10 mesaj

teşekkürler khramn. verdiğin yazılımlardaki patch ler virüslü ama bu iki firmanın temiz güncel versiyonlarını bulup tarama yapıcam.
easy recover'ı daha önceden de kullanmıştım umarım arşivdeki önemli dosyaları kurtarabilirim. tekrardan teşekkürler ikinizede.

t7k5
17-07-2012, 23:33   |  #17  
OP Taze Üye
10 mesaj

easy recovery pro 10.0.2.3 sürümü ile ilgili disklerimi tarattım geçmiş arşivlerime dair en ufak birşey bulamadı maalesef. bulduğu dosyalar 20 gb'lık alana kurmuş olduğum windows 7 sistem dosyaları ve orada iken açmış olduğum internet geçmişi dosyaları idi.
bilmiyorum neden böyle oldu ama galiba ben sürücüyü bitlocker ile şifrelemiştim sanırım bundan dolayı olmuş olabilir.