arkadaşlar ciddi bir sıkıntım var. harddiskim 500 gb lık. normal olarak c ve d şeklinde iki sürücüm vardı. c sürücüsünde win 7 kurulu d ise arşiv olarak kullanıyordum.
bilgisayarım > yönet dedikten sonra disk yönetimi kısmında ilk önce c sürücüsü üzerine gelip birimi küçült dedim birimi küçülttükten sonra hatırladığım kadarıyla bana yeni bir birim olarak 100 küsür gb lık bir alan ayırdı. daha sonra tekrar c sürücüsü üzerine gelip bölümü etkin olarak işaretle dedim.
ne olduysa bundan sonra oldu. sistemi yeniden başlattığım zaman sürekli bootmgr eksik hatası alıyordum. daha sonra win 7 cd sini takıp sürücülere format atma esnasında ulaşmak istedim. bu kısımda yeni birimi tekrardan biçimlendirdim ve 20 gb lık bir alan ayırıp o kısma yeni bir win 7 kurdum.
şu an yeni kurmuş olduğum win 7 üzerinden yazıyorum. tekrardan başlatma vs kısmında hiç bir şekilde bana diğer kurulu olan win 7 yi başlatma seçeneğini sormuyor. bu yeni kurmuş olduğum win 7 den eski win 7 nin c sürücüsüne (yeni sistemdeki d sürücüsü) ulaşabiliyorum ama ski sistemdeki d sürücüsüne arşivlerime ulaşamıyorum.
bunu nasıl çözebilirim acaba yanlışlıkla d sürücüsünü biçimlendirmiş olabilirmiyim. açıkcası tüm dökümanlarım herşeyim prada sayılırdı. bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa fikirlerini almak isterim.
ne yapmam gerekiyor?