Merhabalar
2 ay önce bilgisayarıma win 7 ve sonrasında ubuntu kurdum ubuntu açısından herşey güzel de vodafone broadband bağlantısı kuramadım internete bağlanmada win 7 iş görüyordu ama onuda kurarken diski silip yeniden partition oluşturma işlemini yapamadım tabi yapamadığımdan değil bir türlü cd den bilgisayarı başlatamayışımdan kaynaklandı ve bilgisayarım klasöründen dvd içerisinden setup başlatıp kurdum
boot u bilgisayar açılışında direk dvd olarak bios tan ayarladım ama dvd yi görmüyor (belki dvd writer bozuk normalde düzgün çalışıyor boot a gelince çalışmıyor gairp)
her ne ise herşey iyi kötü gidiyordu taki iki gün önce windows 7 de gördüğüm bir virüs ü ubuntu içinden win 7 dosyalarına girip silene kadar. Sonrasında windows u açtım tüm masaüstü dosyalarım uçmuş! dökümanlar ve müzik gibi klasörler duruyor ama her win 7 yi açışımda masaüstünde önceden ne varsa uçuyor bir daha yakalayamazsınız :) her açılışta win 7 masaüstü yeniden düzenleniyor ve yeni format yapmış o boş tabiatla karşılaşıyorum
şimdi herşeyi silip win 7 kurmaa karar verdim. yine bir hata yaptım win 7 içindeyken disk yönetiminden ubuntu ya ait bölümleri sildim tabi buda bilgisayarın açılışında ubuntu mu yoksa win 7 mi seçim ekrarnını ortadan kaldırdı ve win 7 ye giremez oldum
bios u dvd den başlatır ayarlayıp win 7 kurmaya çalıştım ama boot edebilir cihaz uyarısı aldım sürekli dvd yi görmüyor diye usb bellekten win 7 kurmayı bu siteden öğrendiğim gibi ayarladım usb bellekte sorun yok ama bilgisayarımın biosunu removable device yani usb olarak ayarladığım halde onuda bootable olarak görmüyor iso dosyasında da sorun yok yani okulda çakma win 7 iso su dağıtmadıklarına eminim üstelik kendi bilgisayarımdan başka bir bilgisayardan iso yu dvd ye ve usb ye yazdım
sorun nerde olabilir?