Bir yedekleme işlemi için kullandığım Acronis True Image programı, daha sonra kaldırdığım halde daha sonra açılıştan önceki siyah parametreler sayfasının en altında 'Acronis True Image Start Up Manager press F11 to start program ' diye bir uyarı görüyorum. Hiç bir şey yapmazsam normal windows sayfası geliyor ve bilgisayar normal çalışmaya başlıyor. Ancak, yedek disk D de temizleme ve birleştirme yaptıktan sonra aynı pencerede, aynı yerde aynen şu ibare çıkıyor : ACRONIS LOADER FATAL ERROR : BOOT DRIVE (partion) NOT FOUND. Press enter to try to boot your OS. ( Acronis Loader hasar verici Hata ! Başlatma sürücüsü bulunamadı. İşletim sistemini başlatmak için Enter'a tıklayın ) anlamında bir uyarı. Bu problemi haledebilmem için ne yapmam gerekir ?
Windows XP SP3, Intel Pentium 4CPU, 3.06GHZ, 446 MB Ram
Teşekkürler
Boot Problemi Win.XP
Xp cd nizi aynı sistem kuruyormuş gibi boot edip kurmak için entere basın yazan ekranda R tuşuna basarak kurtarma konsoluna geçin işletim sistemi için 1 e varsa şifrenizi yazarak yoksa direk entere basarak kurtarma konsoluna girin ve fixmbr komutunu verin. konsoldan exit la çıkıp sistemi yeniden başlatın. Sorun devam ediyorsa aynı işlemi tekrarlayıp fixmbr ve fixboot komutlarını verin. Sorununuz çözülecektir.
Sayın Kahraman,önce ilginize teşekkür ederim. XP cd'si orijinali SP2 ancak sistem otomatik güncelleme ile SP3 yüklü dolayısile kurulum cd'sini kullanamıyorum. SP3 ü kaldırıp, o şekilde söylediklerinizi uygulamayı düşündüm fakat SP3'ü ne program ekle/kaldır, ne Revo ve nede güncelleştirme geçmişinden bulup kaldıramadım. SP3' ü nasıl bulup kaldırabilirim? İyi sabahlar.
Benim söylediğim işlemin sp2 yada sp3 ile alakası yok. Hatta sp entegresiz xp home cd si bile kullanabilirsiniz. Amaç harddiskin mbr sinden arconic in boot kaydını kaldırmak ki onuda bu şekilde yapabilirsiniz.
Anlatamadım galiba. xp cd sini taktığım zaman boot etmek için başlatamıyorum çünkü sisteminizde daha yüksek bir sürüm var diye uyarı çıkıyor ve devam etmiyor.Şimdi sorun bu. Selâmlar.
Benimde anlamadığım nasıl boot olmuyor. Sistem boot yaparken cd ilekurulu işletim sistemini karşılaştırmaz. CD yi bilgisayar kapalı ikentakıp direk sistemi cd den başlatacaksınız. ersenizki benimkinde yinedeoluyor o vakit alttaki linkteki yazılımı kullanın. Seçim olaraköncelikle en alttaki seçeneği seçip işlemi tamamlayın. Sonra tekrarişlemi başlatıp sadece windows olan seçeneği seçin.