Boot

Murat.
22-05-2009, 17:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
948 mesaj

Arkadaşlar,

Dün akşam, can sıkıntısından aklıma windows XP yi USB Belleğe kurmak gibi bir fikir geldi ve uyguladım. Gerekli yüklemeleri yaptıktan sonra en son sistem sabit disk hatası verdi. Kuramayınca kurulumu iptal ettim. Ama bilgisayarı her açtığımda kuruluma devam etmeye çalışıyor ve benden USB belleği takmamı istiyor. Tabii kurulumu yapamıyor. Her ne yaptımsa kurtulamadım, en sonunda bu işten kurtulabilmek için sabit diskin boş bir bölümüne yeni bir işletim sistemi kurdum.

Şimdi ise daha önce kurulu olan vista ve win7 yi boot ekranında ( hangi işletim sisteminin başlatılacağına dair karşımıza gelen ekranda ) göremiyorum. ayrıca bu ekranda kurulumu başarısız olan XP de yer alıyor.

1- Önceki işletim sistemlerini tekrar nasıl görebilirim.

2- Kurulumu başarısız olan işletim sistemini o ekrandan nasıl kaldırırım.

sislekdemir
22-05-2009, 17:52   |  #2  
Yeni Üye
32 mesaj

windows kurtarma diskinden fixmbr yi kullanarak sorunu çözebilirsiniz bir de c:\ sürücüsünün içinde yer alan boot.ini dosyasını da kontrol ediniz.

Murat.
22-05-2009, 17:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
948 mesaj
sislekdemir
windows kurtarma diskinden fixmbr yi kullanarak sorunu çözebilirsiniz bir de c:\ sürücüsünün içinde yer alan boot.ini dosyasını da kontrol ediniz.
Boot dosyalarına daha önce bakmıştım.işletim sistemlerinin bulunduğu partitionlara baktım ve boot.ini dosyaları hala mevcut. ayrıca kurtarma diski derken Cd sinden mi demek istedin. Biraz açarsan.

Son Düzenleme: Murat. ~ 22 Mayıs 2009 17:58
Murat.
22-05-2009, 18:07   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
948 mesaj

Ben bu işlemi daha önce yapıyordum ( 5-6 yıl önce ) Ama şimdi düşünmekten canım çıktı, nasıl yapıyordum diye. Ama aklıma gelmiyor.

Eğer sorunu çözemezsem, yeni baştan işletim sistemlerini kuracam, lakin bir sürü emeğim boşa gidecek.

Kendi kendime sormuyor da değilim, durduk yere niye kaşındım diye :)

Murat.
25-05-2009, 06:50   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
948 mesaj
TBCMagic
Sunu denedin mi?

PC'yi Win7 DVD'sinden baslat. Dil seceneklerinden sonra gelen "kurulum penceresinin" alt kisminda "Computer Repair" kismi var. Orasini tikla. Win7 mevcut kurulumlari arastiracak. Sonra "Devam" ile secenek penceresine gec. Orada "System start repair" diye birsey olmali (Almanca Win 7 kullaniyorum; bu nedenle olmali diyorum). Bunu yaptiktan sonra PC'yi tekrar baslat.

Teşekkür ederim. Yaptım, olmadı. Win7 yi formatlayıp üzerine yenisini kurdum. Ne olduğunu anlayabilmiş değilim ama şimdi boot ekranında 3 seçenek olarak karşıma geliyor. 1-earlier windows version ( önceki sürüm ) 2- Win 7 3- Vista.

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Murat.
25-05-2009, 06:59   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
948 mesaj

Bahsi geçen earlier windows seçeneğinde 2 tane xp var. Biri kurulumu başarısız olan Xp.

Kurulumu başarısız olan XP seçeneğini nasıl kaldırırız. Bilen var mı ?