Bostancı Hikayesi

By_Kert
06-01-2010, 11:11   |  #1  
By_Kert avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
728 mesaj

Bilen vardır belki ama etkilendiğim bir hikayedir paylaşayım dedim;

Baba erenlerden biri;her yaz seyehate çıkarmış.çıkmadan evvel de berbere gider,tutup kellesini bir güzel usturaya vurdururmuş.Gene vakit gelmiş gitmiş berbere,kafayı bir güzel kazıttırmış.o sırada dükkana komşu esnafın çırağı olan densiz bi delikanlı girmiş.bizim baba ereni tanımıyor tabi.amma kafayı cascavlak görünce kendisini tutamamış.Böyle şak şak iki şak şak vururken hemde kabağa bak kabağa deyip,narasını atmış,hiç durmadan fırlamış gitmiş.berber mahcup tabi.koltukta oturan baba ereni hem tanıyo hem biliyor.özürler diliyor.ama baba eren hakkatende önemsemiyor,aldırmıyor bile.Az sonra yokuşun dibinden bir feryat kopuyor.meğersem bir at arabası nasıl olmuşsa gelmiş,o densiz delikanlıyı yere yıkmış.Herkes gibi berberde oraya koşmuş,delikanlı artık yaralımı ölü mü belli değil.dönmüş adamın yanına berber efendim demiş;"ne oldu yani toy bir delikanlı kabağa bak kabağa deyip iki fiske vurdu diye ona bedduamı ettin".demiş.Baba eren demiş ki;"berber efendi,kabağın bu işe dediği bir şey yok amma iş bostancıya dokundu bostancıya!"demiş.....

xxömür
06-01-2010, 11:29   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

acıkcası anlamadım

By_Kert
06-01-2010, 11:42   |  #3  
By_Kert avatarı
OP Yıllanmış Üye
728 mesaj

Anlamak için gereken tecrübeyi edinmemişsindir veya anlamak istememişsindir araştırırsan bilgi edinebilirsin

bir dost
07-01-2010, 09:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

benim bildiğim bu hikaye cami avlusunda abdest alırken oluyordu. ama sonuç aynı kapıya çıkıyor. güzel bir kıssa.

By_Kert
07-01-2010, 10:54   |  #5  
By_Kert avatarı
OP Yıllanmış Üye
728 mesaj

Hikayeyi Kuşçudan dinleyin o zamandan beri unutamadım