arkadaslar ne alakasi var 2 3 gun once bi sorun yoktu diyorum :S Ayrıca ekran kartıda yeni sayılır ısınması performansı etkilemiyormus araştırdım.
Yapma ya o yazıyı okuduğun yeri verir misin. yada öğrendiğin kişinin adresini.
Pc de ısı meydana geldiğinde tekleyen en önemli 4 - 5 donanım vardır etki eden:
Anakart!
CPU,
GPU(Ekran kartı)
Ram
Harddisk
CPU, Ekran kartı ve HDD aşırı ısınıyorsa gözle görülür derecede yavaşlama hissedilir.
CPU da 70 derece ve üstü tehlikelidir anakartı bile yakabiliyor.
Ekran kartında 90 derece üstü tehlike arz eder. 100 dereceyi aşarsa ekran kartı driver ı tekikler ve kapatır sistemi eğer ki sistem driver ile haberi olmazsa windowsu çökertir. Nvidia kartlarda sık rastlanılır. nv_disp.dll gider direk.
Harddisk ısındıkça dosya kpyalama ve hdd deki işlemler aşırı yavaşlar mesela oyun ve videolarda.
Ekran kartından şüphelendim. Bakın psu demiyorum psu ya saldırmayın hemen.
Ekran kartı aşırı ısınıyorsa hemen anlaşılır bir video açacaksın eğer video da tekleme yaratıyorsa ekran kartı ve hdd dedir sorun. eğer ki hd video oynatırken çok yavaşlıyorsa hdd yapar. eğer video kesik kesik gelmeye başlarsa ekran kartıdır.
Oyunlarda demişsin ki bu durumda hdd ve ekran kartı sorunun var. PSU işi basittir pc ciye gidersin hemen bir psu denenir eğer stabilse sistem psu dur ama değilse ekran kartının soğutucusunda bir problem vardır. bu sakat bir durum ekran kartından olabilirsin aşırı zorlarsan.
Ekran kartının fanını temizle kontrol et. çok çabuk tozlanır. Ben 8800gtx de yaşadım bunu aşırı yavaşlıyordu ekran kartının fnını söktüm eğer tecrübesizsen sökme. temizledim macununu değiştirdim taktım düzeldi. ki temizlemeden önce 110 dereceyi buluyordu şimdi 80 - 90 arasında.
Ekran kartından da şüphelen.