Bozuk cd leri onarmak

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
e_trkuz
05-09-2005, 00:14   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj

elimde çok önemli cdler var. Biraz bozuldular yüklemelerde "reading error" adında bir sürü hata veriyorlar.

Chip dergisi geçen aylarda bu konu üzerinde durmuş heraldi.Dergiden bilenler veya daha farklı bilgisi olanlar bana yardım ederse çok sevinirim. Gülümseme

SuRvIvOuR
11-09-2005, 19:41   |  #2  
Taze Üye
5 mesaj

Aslında ozuk cdleri tam olarak düzeltemezsin ama benim kullandığım bir yol var istersen bunu dene. Bulaşık makinesi parlatıcısı ve tuzunu hafif sıcak bir suylan karıştır ve bunu cd nin alt kısmına sür dahasonra yıkama bekle üstünde kendiliğinden kurusun ve camları silmek için olan kaliteli bir bezlen üzerini hafifçe sil genelde bu işe yarıyor ama cd çizikse tabii.

cyclops
22-09-2005, 23:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

ya bu ne arkadaşlar ya bak şimdi sodyum hidrürü al onu bi bak bide cd lere bak cd lerin gelecekte temizlemip temizlenmiyeceği calışıp calışmayacagı sodyum hidrürün formülünde saklı.ya recep hocam hemen uyarı mesajı filan atayım deme biraz takılayım dedim arkadaşa.

SuRvIvOuR
26-09-2005, 17:07   |  #4  
Taze Üye
5 mesaj

Kusura bakma ama cyclops gereksiz yere o zamanını harcama çok biliyormuş gibi tavırların insanları kırabilir.
ben burada kendi kullandığım yöntemi yazdım ve işede çoğu zaman yarıyor.
Sen ilk önce oradaki yazdığım maddelerin açılımlarını ve ne işe yaradıklarını araştır ve daha sonra millete laf at
bişeyi bilmeden işkembeden atma...

cyclops
26-09-2005, 22:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

ya kardeş alınmışsın hiç böle bişeyin başıma geliceğini tahmin etmemiştim kusura bakma ama ben direk dalga geçtim takıldım yani niye kızdın ki böyle.Bu madde asittir.Formülü NaH diye yazılır yani ben aslında demek istemiştim ki bozuk cd leri onaramazsın veya nah onarırsın gibi bi takılayım dedim. Ama sen kızmışsın veya sen kızmadın ben kızdırdım kusura bakma.Ama  " Kusura bakma ama cyclops gereksiz yere o zamanını harcama çok biliyormuş gibi tavırların insanları kırabilir." biraz ağrı olmuş be.Hemde burası için alakasız daha önce başka bi konudan mı gücendin sen bana?

Der Rote BaroN
05-10-2005, 14:45   |  #6  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj
alıntı:
Gönderen : e_trkuz

elimde çok önemli cdler var. Biraz bozuldular yüklemelerde "reading error" adında bir sürü hata veriyorlar.

Chip dergisi geçen aylarda bu konu üzerinde durmuş heraldi.Dergiden bilenler veya daha farklı bilgisi olanlar bana yardım ederse çok sevinirim. Gülümseme

Dostum, CD lere kaydettiğim filmleri vs bir türlü HDD ye atamıyordum. İnternetten araştırdım, isobuster ın bozuk cd lerden veri kurtarabildiğini okudum. Denedim ve başarılı oldu. Mesela CD nin çizik kısmına denk gelen ve okunamayan sahneyi görmezden gelerek filmi kurtarmam mümkün oldu. Ama süreç biraz uzayabilir. Ben 650 MB lık filmi yaklaşık 45 dakikada kurtarabildim.
İşte linki: http://www.isobusterdownload.org/isobuster_all_lang.zip

Nasıl kullanacağını anlayamazsan buraya yaz, anlatırım.

Recep Baltaş
05-10-2005, 16:14   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Arkadaşlar tartışmayalım...

Bu arad bende çizik CD lerimi kolnya ve pamuk ile sertçe silerek kullanılabilir hale getiriyorum...Çok kez kesin sonuçlar aldım...Birde bu jelatin kaplı cdlerde jelatin deki yapışkan cd yeb bulaşıyo ve olan oluyo...