bozuk cd vista için

cinar844
20-04-2009, 23:26   |  #1  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj

elimde bozuk cd var dvd tarafından okunamıyor okunan taraflarıda var ama gacur gacur
arkadaşlar bu cd yi tamir etmemin bir seçeneği yokmudur
yani ben bu cd yi nasıl tamir edebilirim nasıl bu cd yi okuturum teşekkür ederim.
vista için

Son Düzenleme: cinar844 ~ 20 Nisan 2009 23:32
Süleyman.
20-04-2009, 23:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sanırım edemezsiniz. Eğer lisanslı CD'niz ise Microsoft ile temas kurun. Size yardımcı olacaklardır. Eğer dizüstü bilgisayar için ürün kurtarma CD'si ise bilgisayar üreticinizi arayınız.

cinar844
20-04-2009, 23:41   |  #3  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

bahsetmiş olduğum cd normal .dat uzantılı bir animasyon bir film çocuğumun bir filmi piyasadan almıştım onun için sormuştum

Süleyman.
20-04-2009, 23:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Vista için demişsiniz. Ben de Vista DVD'si sandım. Bunun için "Recover My Files" ve "Iso Buster" programlarını kullanabilirsiniz. Birincisi normal veri kurtarma programı, ikincisi CD-DVD'lerdeki verileri kurtarma programıdır. Eğer CD kurtarılabilir durumdaysa bunlar sorununuzu çözecektir.

cinar844
22-04-2009, 14:32   |  #5  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

eltahir dostum çok teşekkür ederim tekrar isobuster programını az önce kurdum ve şu anda bir cd çıkartıyorum çıkarırken yazıyorum daha bitmedi ben bu programı nasıl kullanırım tam olarak anlamadım resimli veya videolu bir anlatımını internette bulamadım sende varmı dostum
birde şunu sormak istiyorum harddiskimde bir kayıt edilmiş bir film var bundada biraz bozukluk var ama daha önce windows tarafından kayıt etmiştim ve şu anda da elimde yok bu cd ama başından beridir bozukluk var bu filmde bu sorunu nasıl aşarız bu konuda bir bilgin varmı yani bu programla bu sorunu düzeltebilirmiyiz çok teşekkür ederim.

Süleyman.
22-04-2009, 14:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim. Yıllar önce kullandım ben o programı. Hatırlamıyorum şimdi. Düzeltmesini istediğiniz dosyayı gösterip masaüstüne filan bir yere çıkar diyeceksiniz. Bozuk sektörlerdeki ölmüş verileri atlayıp sağlam olanlarını birleştirerek size yeni bir dosya çıkarıyor. Programın çalışma mantığı o. Diğer dosya için de aynı programı kullanabilirsiniz. Fırsatım olursa indirip bakayım nasıl çalıştığına. Anlatırım. Bilgisayarıma ben CD-DVD yazma programı bile kurmadım daha. Eskisi gibi ihtiyaç olmuyor. Paslanıp gidecek kullanılmamaktan DVD-Rom :D

cinar844
22-04-2009, 14:55   |  #7  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

anladım dostum şu anda kullanmış olduğum program isoBuster pro 2.5 versiyonu
çıkartma o kadar da çok sürdüki daha kısa zaman alır sanmıştım bu cd için buldum sanırım çözdüm meseleyi ama harddiskteki dosya için bişi anlamadım neyse sen dostum müsait olduğunda bir ara bakıverirsen sevinirim kolay gelsin kalvyene Allah zeval vermesin.

Süleyman.
22-04-2009, 15:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim. Sabit diskteki dosya için tam düşünemedim. O dosyaya yapacak birşey yok. Bozuktur yani. Programın CD'deki verileri kurtarabilmesinde CD'den okunamayan yerler olması farkı var. CD'ye kayıtlı dosyalar değil, CD arızalı anlayacağınız. Hardisktekinde ise dosyalar arızalı. Ona yapacak birşey yok. CD'deki filmi halledebildiniz mi? Sorun çıkmadı değil mi?

cinar844
22-04-2009, 15:11   |  #9  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

hala bekliyorum dostum

eltahir
Rica ederim. Sabit diskteki dosya için tam düşünemedim. O dosyaya yapacak birşey yok. Bozuktur yani. Programın CD'deki verileri kurtarabilmesinde CD'den okunamayan yerler olması farkı var. CD'ye kayıtlı dosyalar değil, CD arızalı anlayacağınız. Hardisktekinde ise dosyalar arızalı. Ona yapacak birşey yok. CD'deki filmi halledebildiniz mi? Sorun çıkmadı değil mi?
cinar844
22-04-2009, 15:14   |  #10  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

teşekkür ederim dostum katkıların için eksik olma

khramn
Muhtemelen sorun cd nin cizilmesinden vb. zara görmesinden kaynaklanıyordur. Bunu okutmanın en kolay yolu cd yi cilalatmak. Bu şekilde cizik etkilerini en aza indirgenebilinir. Cilalatma imkanınız yoksa evde uygulayabileceğiniz en basit yöntemlerden birisi  diş macunu. Dişmacunu, hafif su ve yumuşak bir fırmayla masaj yapıyormuş gibi iyice ama set olmadan cd merkezine dik şekilde 3-4 dakika yapacağınız temizlik cizik etkilerini oldukça aza indirgeyecektir. Kurtarmadan önce cd yi birde lcd temizleme solisyonları veya alkol, kolanya ile silebilirsiniz. Akabinde cd yi takıp kurtarma işlemine geçebiliriniz. Yalnız ne kadar kurtarma oldasa film dosyası tek ve büyük boyutludur, dosya kurtulsa bile takılmlar görüntü bozuklukları devam edecektir. Emeğinize değermi bilmem.