Sparkle 320 MB Geforce 8800 GTS ekran kartım bozuldu.. Yerine en azından o karta eşdeğer bir kart almak istiyorum..
Sistemimin Özellikleri :
Intel Core 2 Duo 2.133 Ghz
Gigabyte GA-73PVM-S2H anakart
Corsair XMS2 2*1 GB DDR2 800 Mhz RAM
Thermaltake 430 Watt PSU
1) Bu sisteme PSU'yu değiştirmeden 8800 GTS ayarında bir kart önerebilir misiniz ?
(chipsetinin ATI ya da Nvidia olması farketmez )
2) Bu sisteme PSU'yu değiştirerek 8800 GTS ayarında ya da biraz daha iyi bir ekran kartı olarak
ne önerirsiniz ?
Bozulan Geforce 8800 GTS'in yerine ne almalıyım ?
HD 5770 almayı düşünmeye başladım. Yük altında 108 Watt güç çektiği yazıyor.. Ne dersiniz kasamdaki güç kaynağı bu ekran kartı için yeterli olur mu ? HD 5750'yi tercih etmememin nedeni ise, kartın fiziksel yapısı.. kasamda ekran kartının takılı olduğu PCI-E yuvasının hemen arkasında TV kartım takılı ve aralarında yaklaşık yarım cm. bir mesafe var.. Gördüğüm kadarıyla 5750'nin fan büyüklüğü tv kartımı kullanmama engel olacak şekilde yer kaplıycak.. bir de vatanbilgisayardaki tezgahtar 8800 GTS' in bozulma nedeninin güç kaynağım olabileceğini söylemişti.. HD 5770 'i 430 W'lık thermaltake PSU ile kullanırsam tehlikeye atmış olur muyum ? : /
430w peak mi yoksa efektif mi?
psu nun üzerinde yazmazı lazım.
usta şöyle 600w pusu ve de 5850 alsan süperrrrr olur dimi ya
400W dır o büyü ihtimal.Yetreli olur.Ama kartı biraz baltalar.En iyisi sağlam bir PSU almak.
nasıl baltalar müdür ? açalım konuyu biraz
8800 GT yükte 110 W çekiyormuş , 8800 GTS'e dair veri bulamadım
HD 5770 ise yükte 108 W güç çekiyor, eski kart 2,5 sene dayandı gerçi sürekli oyun oynamadım
ama.. Sapphire'ın sitesinde HD 5770 için 450 W ve üzeri PSU öneriyor.. 20 W için balta gibi
neolitik dönem bi savaş ekipmanı hiç yakışıyor mu son teknoloji olma iddiasındaki bi ekran kartına :/
tamam güç kaynağı problem çıkarmaz dediniz..
peki sistemimdeki RAM ve işlemci değerleri yeterli mi bu kart için..
herhangi bir uyumsuzluk olur mu ?
bir de kullandığım anakartın markası Gigabyte 73 PVM S2H ve bu anakartın yonga seti NVIDIA GeForce ve
ayrıca tümleşik NVIDIA Cine Fx 3.0 Grafik Motoruna sahip. Bir de Gigabyte'ın sitesinden anakartın güncel driverlarına baktım, hepsi de NVIDIA patentli.. YAni ATI chipsetli ve yazılımlı bir ekran kartı alırsam uyumsuzluk olur mu bu anakartla aralarında ?