Önce bilgisayar konusunda hiç bir şeyi tam olarak bilmediğimi belirtirim..
İşletim sistemim windows XP professional 2002 sürümü
Bilgisayarım ın Sistem Özellikleri Genel bilgilerinden
aşağıya kısaca yazdıklarımın anlamlarını öğrenmek istiyorum;
Intel Core 2 Quad CPU --> bu sanırım; intel çekirdek 2 (tane) 4 lü CPU(işlemci) ne demekse?
2,33 GHz 3,00 GB RAM --> buda sanırım; işlemci belleğinin 3,00 GB büyüklüklü ve ençok 2,33 GHz hızda çalıştığını anlatıyor
Q8200 @ 2.33GHz ---> burada ki terimler neyi veya neleri anlatır? (en çok öğrenmek istediklerim) tamam bir e-posta adresi ama ne ile ilgili bir e-posta özellikle o Q8200 ne anlamda?
lütfen çok basit olarak düşünüp yanıtlamaktan kaçınmazsanız sevinirim..
bsy sist özl'lerindeki bazı kısaltmaların anlamlr
Son Düzenleme: ufuk tuna ~ 13 Aralık 2011 17:10
Intel Core 2 Quad CPU --> bu sanırım; intel çekirdek 2 (tane) 4 lü CPU(işlemci) ne demekse?2,33 ghz yukardakine ait;
2,33 GHz 3,00 GB RAM --> buda sanırım; işlemci belleğinin 3,00 GB büyüklüklü ve ençok 2,33 GHz hızda çalıştığını anlatıyor
[email=Q8200@2.33GHz]Q8200@2.33GHz[/email] ---> burada ki terimler neyi veya neleri anlatır? (en çok öğrenmek istediklerim) tamam bir e-posta adresi ama ne ile ilgili bir e-posta özellikle o Q8200 ne anlamda?
lütfen çok basit olarak düşünüp yanıtlamaktan kaçınmazsanız sevinirim..
Intel Core2 Quad 2,33 ghz
^ ^ ^ ^
Marka|Işlemci mimarisi|Çekirdek|Hızı
Ram=Random access memory(Rastgele erişimli bellek)
Yani işlem yapılarken(Harddiske(den) aktarımda) verilerin depolandığı elektronik kart.
Q8200@2.33Ghz ise Q8200 işlemci modeli @ ten sonr başlayan kısım ise çekirdek başına düşen hızdır ;)
öncelikle sağolun ama işlemci modeli ve mimarisi nelerdir hiç bilmiyorum.. :(
Q8200 terimi; sistemdeki harddiskin bir özelliğini anlatıyor olabilir mi? yani; Q8200
harddiskin kendisinde saniyedeki veri bulma veya
kendisine saniyede veri yerleştirme hızı olabilir mi? yoksa;
saniyedeki dönüş hızı 8200 rpm olan bir harddisk mi denmek istenmiş olabilir?
Son Düzenleme: ufuk tuna ~ 10 Aralık 2011 22:11
öncelikle sağolun ama işlemci modeli ve mimarisi nelerdir hiç bilmiyorum.. :(Işlecilerin kısaltma isimleri vardır örn; pentium 4 >P4
Q8200 terimi; sistemdeki harddiski anlatıyor olabilir mi?
saniyedeki veri bulma veya yerleştirme hızı 8200 rpm olan veya saniyedeki dönüş hızı 8200 rpm olan bir harddisk denmek istenmiş olabilir mi?
http://ark.intel.com/products/36 ... 3-GHz-1333-MHz-FSB)
Sizin işlemciniz Core 2 Quad 8200
Aynı şunun gibi düşünün ülkeler paralarına isim vermiştir.5 Sterlin istiyorum dediğinizde önünüze 5 Tl çıkarmazlar.
İşlemcidede belirli bir yonga(çip) vardır.Üretici de o yongaya isim vermiştir.Ben i mimarili bir işlemci alacaksam üstünde i ile başlayan model yazar.Örn olarak; i3 2310m
Buradaki m harfi işlemcinin laptoplar için uygun olduğunu gösterir.Mobile'in kısaltmasıdır.