http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... 8ud3r-328-7103.html
Bu gigabyte anakartı alıyorum fakat 3 beyaz 1 mavi ram slotu var. CORSAIR 1600 MHZ 2+2gb kitlerden birini 1.slot beyaza, diğerini 2.slot maviye takarsam DUAL olarak çalışır heralde?
http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... 8ud3r-328-7103.html
Bu gigabyte anakartı alıyorum fakat 3 beyaz 1 mavi ram slotu var. CORSAIR 1600 MHZ 2+2gb kitlerden birini 1.slot beyaza, diğerini 2.slot maviye takarsam DUAL olarak çalışır heralde?
En yüksek performans için yanyana ve aynı renge takmak gerekir.
Peki o mavinin ne işi var yani normalde ondan 2 tane olması gerekmiyo mu, 2 beyaza taksam en yüksek peformansı alabilir miyim bitane beyaz dışta kalıyo ama?
bu şekilde bir tasarım ilk defa görüyorum oradaki amaç nedir anlamış da değilim bana kalsa biraz daha verip ud5 modelini al diyeceğm ama seçim senin.
Evet,garip bi tasarım kusur var.=p =) O zaman deneme yanılma yöntemiyle DUAL çalıştırmayı deniyim.
sen mavinin yanlarındaki beyazlara tak.büyük ihtimal sorun çıkmayacaktır..ama şu tek mavi portun ne oldugunu bende anlamadım.değişik bişey :))
Arkadaşlar kartta 3 kanal ram desteği var o yüzden 3 tanesi beyaz
evet doğru 3 kanal beyaz olanlar, ama bu maviyi araya sıkıştırmalarının nedeni neydi onu çözemedim.
bence mavi üretim hatası olabilir yada ordaki beyazlardan biri fabrikada makine şaşırmış olabilir :D
hakkat yaa o mavi ne öyle
öncelikle hayırlı olsun çok iyi bir anakart. Ama sadece ddr3
destekliyor ve triple channel (üç kanal) ram desteği var.
kartın geriye uyumluluğu var arkadaşım, hem çift hemde üç kanal desteğine sahip.
gigabyte açlışında bios ekranında açıkça diğer yazılanlardan daha açık renkte "dual channel" veya "trible channel" yazısını görebilirsin.
tek dikkat etmen gereken ramlerini yanyana slotlara takmak...
Ok anakartın kullanım kılavuzu sayfa 16 da anlatıyor, ayrıca hem 2 hem 3 kanal desteği var kartın
İkili knal yapmak için 1&3 yada 1&4 ü kullanman
Üçlü için 1&3&4 ü kullanman tavsiye ediliyor.
Yani o rengi farklı olan 2. slot u ancak 4. ram i takarken kullanıyorsun ve o tek kanal olarak çalışıyor diye anladım ben.
dual için 1 ile 2 yada 4.slotu
3 kanal için ise 1,2,4, slotlarını kulanbilirsin diyor, mavi olan 3 numarılı slot oluyor bu tabloya göre.
evet Gigabyte ın verdiği numaralara göre öyle ben işlemciye en yakın olanı 1 sonrakini 2,3,4 diye yazdım. Hadi tamam konfigürasyonu anladıkta mavi neden en sonda değilde ortada onu çözemedim hala :)
Arkadaşım anakartın dual fifo desteğini açabilmen için mavi slotu doldurman gerekiyor,bu yüzden anakartlarda slotlar farklı renklendirilir. Sendeki anakart o şekilde yapılmış ama değişmeyen durum dual fifo için farklı renklendirilmiş iki slotu'da doldurman gerekiyor.