Merhaba daha önce Windows10 kullanıyordum tekrar sorun olustugunda kendim sıfırdan kurmak ve başka bir bilgisayara kurmak için flash bellege atmak istiyorum fakat resimde gördüğünüz gibi "Bu aracı çalıştırırken bir sorun oluştu" hatasını alıyorum Google'den Araştırdım fakat çözüm yolları işe yaramadı işin şu tarafı flash bellegimde daha önce windows10 home yüklü idi fakat gerek biçimlendirmek zorunda kaldım flash bellekteki herşey silindikten sonra tekrar kurmaya çalıştıgımda bu hatayı vermeye başladı sonra windows 8.1 i denemeye karar verdim ve sorunsuz kurdu ve tabi bende haliyle pc'yi ilk aldıgım zamanki Windows sürümü 8.1 i kurdum işlem bitti Tabi tekrar windows aracıyla 10 versiyonunu indirmeye başladım dasen indirme başaralı olunca bellekteki herşeyi siliyor bu yüzden biçimlendirmedim bu sefer üzülmemek elde deil yine windows 10 u kuramadım Aynı hata Tabi haliyle sinirlendim Dvd almaya gittim şuan indirme devam ediyor %60 muhtemel yine aynı hatayı verecek - yokmudur bu hatanın çözümü Not : indirme %100 oluyor Doğrulamaya geçiyor %14 de kalıyor ve Hatayı veriyor Okudugunuz için Teşekkür ederim umarım Verdiginiz Çözümler işe yarar Tabi verirseniz
"Bu aracı çalıştırırken bir sorun oluştu" hatası
İnternet açıkmı kontrol et internet kapalı olsun windows 10 yüklerken cd keyide gir atla bölümü görürsen atla yapma
Merhaba daha önce Windows10 kullanıyordum tekrar sorun olustugunda kendim sıfırdan kurmak ve başka bir bilgisayara kurmak için flash bellege atmak istiyorum fakat resimde gördüğünüz gibi "Bu aracı çalıştırırken bir sorun oluştu" hatasını alıyorum Google'den Araştırdım fakat çözüm yolları işe yaramadı işin şu tarafı flash bellegimde daha önce windows10 home yüklü idi fakat gerek biçimlendirmek zorunda kaldım flash bellekteki herşey silindikten sonra tekrar kurmaya çalıştıgımda bu hatayı vermeye başladı sonra windows 8.1 i denemeye karar verdim ve sorunsuz kurdu ve tabi bende haliyle pc'yi ilk aldıgım zamanki Windows sürümü 8.1 i kurdum işlem bitti Tabi tekrar windows aracıyla 10 versiyonunu indirmeye başladım dasen indirme başaralı olunca bellekteki herşeyi siliyor bu yüzden biçimlendirmedim bu sefer üzülmemek elde deil yine windows 10 u kuramadım Aynı hata Tabi haliyle sinirlendim Dvd almaya gittim şuan indirme devam ediyor %60 muhtemel yine aynı hatayı verecek - yokmudur bu hatanın çözümü Not : indirme %100 oluyor Doğrulamaya geçiyor %14 de kalıyor ve Hatayı veriyor Okudugunuz için Teşekkür ederim umarım Verdiginiz Çözümler işe yarar Tabi verirsenizProblemini daha anlaşılır bir şekilde yazarsan çözüme daha çabuk ulaşabilirsin. Benim yazdıklarından anladığım mediacreationtool aracıyla windows 10 indirmeye çalışıyorsun ve usb seçeneğini kullanıyorsun sanırım. ISO oluştur seçeneğini kullanıp öncelikle indirilen dosyaların iso formatında kaydedilmesini sağla. Sonrasında da indirdiğin isoyu rufus veya ultraiso programı yardımıyla flash belleğe yazdır. Bu şekilde yaparsan kurulumu da sorunsuz yaparsın.
indirmeden önce gizli dosyaları göster ve korunan sistem dosyalarını gizlemeyi kapat ardından bak indirme bitsin doğrulamaya geçince direkt c:\$windows.~bt ve c:\$windows.~ws dosyalarını masaüstüne kopyala ardından yönetici cmd aç ve şu komutları gir: (Elinde ISO olmadığı için benim dediğim yöntem dışında hiçbir yöntem işe yaramaz hiç Rufus veya Windows USB download tool deneme.)
Not: usbdeki tüm dosyalar silinecek.
diskpart
lis dis
sel dis 1 (usb sürücünün numarası. boyutundan anlayabilirsin.)
clean
cre par pri
format fs=fat32 quick
active
assign
exit
Ardından komut istemini kapat ve $windows.~bt ve $windows.~ws klasörlerinden birinde olan şu biçimdeki dosyaları usbye normal bir şekilde at:
http://hizliresim.com/Jkq6RJ
aynen mediacreationtool bu programla kurarken usb seçenegini seçtikten sonra %100 oluyor indirme doğrulamaya geçtikten sonra %14 de kalıp hatayı veriyor suan iso seçeneginden deniyorum %90 eğer hata vermesse yazacagım büyük ihtimal verecek
Problemini daha anlaşılır bir şekilde yazarsan çözüme daha çabuk ulaşabilirsin. Benim yazdıklarından anladığım mediacreationtool aracıyla windows 10 indirmeye çalışıyorsun ve usb seçeneğini kullanıyorsun sanırım. ISO oluştur seçeneğini kullanıp öncelikle indirilen dosyaların iso formatında kaydedilmesini sağla. Sonrasında da indirdiğin isoyu rufus veya ultraiso programı yardımıyla flash belleğe yazdır. Bu şekilde yaparsan kurulumu da sorunsuz yaparsın.Senin mesajını görmeden yazmışım o yüzden kusura bakma.
Dediği gibi USB oluşturuyorsan ISO oluşturmayı dene.
c:\$windows.~bt ve c:\$windows.~ws bu dosyaları aldım kopyaldım doğrulamaya geçince masa üstüne kopyalacagım şuan %97
ttbpc çok teşekkür ederim ALLAH Razı olsun bu çözümü nerden buldun bilmiyorum ama 1 gün boyunca araştırmıştım bulamadım çözüm işe yaradı 2 dosyayıda masa üstüne kopyaladım ve sorunsuz indi şimdi geriye nasıl usbye ve dvdye atacagım kaldı onuda googleden bulurum büyük ihtimal :)
ttbpc çok teşekkür ederim ALLAH Razı olsun bu çözümü nerden buldun bilmiyorum ama 1 gün boyunca araştırmıştım bulamadım çözüm işe yaradı 2 dosyayıda masa üstüne kopyaladım ve sorunsuz indi şimdi geriye nasıl usbye ve dvdye atacagım kaldı onuda googleden bulurum büyük ihtimal :)E ilk mesajımda vermedim mi USBye atmayı? Google'da bulman zor çünkü programların ISO dosyasına ihtiyacı var.ardından yönetici komut istemi (cmd) aç ve şu komutları gir: Not: usbdeki tüm dosyalar silinecek.
diskpart
lis dis
sel dis 1 (usb sürücünün numarası. boyutundan anlayabilirsin.)
clean
cre par pri
format fs=fat32 quick
active
assign
exitArdından komut istemini kapat ve $windows.~bt ve $windows.~ws klasörlerinden birinde olan şu biçimdeki dosyaları usbye normal bir şekilde at:
http://hizliresim.com/Jkq6RJ
Çözümü söylediğinde iso dosyasını indiriyordum ordan flash'a ve dvdye attım yanı sonuç başarılı yardımlarınızdan dolayı teşekkürler
Sorununun çözüldüğüne sevindim. İyi formlar.