Arkadaslar hp laptop im var (I7 1.6 islemcili 4 gb ram soran olursa diye yazdim ) hardiskimin icinde 38 gb veri olmasina ragmen 452 gb alan dolu gosteriyor ve 157 mb bos olan var diyor virus programi yukledim avast.kasper.esedsmart bunlarin 3 lede sistemi tarattim ama bir sey bulamiyor simdi isler cigrindan cikti hicbirsey yukleyemiyorum download edemiyorum silemiyorum yani bilgisayarda hareket edecek alanim kalmadi regedit duzenleyici lerlede taradim hic bir sonuc elde edemedim sadece internet explorer i kullanmama izin veriyor virus programini acamadigini belirten bir uyari cikiyor solition i acamiyorum diyor ingilizceyle driverlarida bloke etti bu konuda yapabilecegim bir sey varmi icinde dosylarim var onlarida alaamiyorum onun icin format atamiyorum format atmadan bunu cozebilirmiyim, yardimlarinizi bekliyorum simdide tsk ler herkese
Bu bir virusmu bendemi bir sorun var ??
Bi bilgisayarcıya götür durumu ona anlat bence... Dosyalarının oldugunu söylemeyi unutma dikkatli olsun... Geri yükleme felan yapar belki...
Bence virüs benimde başıma öle bi olay gelmişti.Virüs bütün işlemlerimi engellemişti
Paylaşıma aç hdd yi başka pc den girip dosyalarını kurtarmayı dene . Başarabilirsen bas formatı gitsin hem dosyaları da kurtarmış olursun .
Dostum http://www.avg.com/tr-tr/download-file-cd-arl-iso bunu indir düşük hızda cd ye yazdır bununla sistemin başlat kendini güncellesin sonra tam tarama yaptır inan dertlerinden kurtulucan yok ben uğraşamam dersen format atabilirsin.
Merhaba,
Klasör seçeneklerinden gizli ve sistem dosyalarını görünür hale getir. Virusde olsa bir dosya biçiminde olmak zorunda. Normalde olmaması gereken 400 gb lık dosya veya dosyalar nedir onu tespit et. Dosya isimlerine göre Google'da bir araştır eğer virus ise çözümünü de bulursun.
Virus değilse elle de silebilirsin. Mesela kullandığın bir program yanlış bir ayar sonucu, sen istemeden bir sürü gizli kayıt almış olabilir. Kolay gelsin.
sn hiç bişey deneme en iyisi format at birader
Tamam virüslerin program açılışlarını engellediği çok sık bir durum büyük ihtimalle virüs ama ben hiç harddiski dolduran virüs görmedim ama büyük ihtimalle virüstür biliyorsan format at geri yüklemeyle virüsler gitmiyor.
Hiren's BootCD,Linux işletim sistemlerini veya Mini Xp tarzı yazılımları kullanarak silinmesini istemediğiniz dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz..
32 gb olmasına rağmen 452 gb gösteriyorsa emin olabilirsiniz ki o bilgisayarın gerçekten iyi bir bakıma yada format atılmaya ihtiyacı var.Aşırı şişmiş..Bunun yanında üç virüs programı, virüs programının aktif olmaması,sürücüler gibi sorunlarla baş etmek yerine format atmak daha akıllıca görünüyor..
Format sonrası recovery tarzı ücretsiz yazılımlarla resim ve film lerini kurtarabilirsin , hatta kalıp haldeki setupları bile , ama kurulmuş oyunlar veya parçalanmış setupları kurtaramazsın . Bunu göze alırsan bas formatı...