Bu bölümün düzeni için

mehmetgumusbas
13-09-2007, 19:47   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
96 mesaj

Oyunlar bölümü çok düzensiz.Hiç birşey anlaşılmıyor.Sürekli gereksiz konular açılıyor.Bu düzensizliği hep beraber gidermemiz lazım.

Mesela açtığımız konunun türünü başa yazabiliriz.Benim yaptığım gibi.[OYUN],[HİLE],[KONU],[YARDIM],[SORUN],[ANKET],[VİDEO],[RESİM]...

Gereksiz olarak kabul ettiğimiz konuyu silmelerini rica edebiliriz.

Dikkat ediyorum sürekli aynı konu açılıyor."En sevdiğiniz oyun","Oyun önerin".Neredeyse bu bölümün yarısı bunun gibi konularla dolu.Yeni konular açmak yerine benzer konudan devam edebilirler.

Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Son Düzenleme: mehmetgumusbas ~ 14 Eylül 2007 18:18
CU_GS7
14-09-2007, 18:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

1 moderatör var..
Soul Reaver kendisi, ara sıra uğrayıp bir şeyler yapardı da artık pek bakmıyor o da heralde..

Benim önerim, seni mod yapalım mehmetgumusbas..Dil çıkarıyor

Raziel
14-09-2007, 18:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
936 mesaj

Tek bir moderatör yok, pek çok moderatör var, bir tanesi de karadas_serkan yanılmıyorsam. Tek bir kişiye sorumluluk yüklemeyin, özellikle sen CU. Oyun bölümüne gelince bu iş moderatörleri aşar beyler, editörlerin ilgilenmesi lazım.

CU_GS7
14-09-2007, 18:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
Raziel
Tek bir moderatör yok, pek çok moderatör var, bir tanesi de karadas_serkan yanılmıyorsam. Tek bir kişiye sorumluluk yüklemeyin, özellikle sen CU. Oyun bölümüne gelince bu iş moderatörleri aşar beyler, editörlerin ilgilenmesi lazım.
Tabi ki tek moderatör yok Razi..
Ama tabi ki hepsinin 1. derecede sorumlu oldukarı alanlar var..
1. dereceden oyun bölümünden sorumlu olan moderatör ise Soul Reaver'dı..Ben de bunu belirtmiştim..

Serkan Karadaş
14-09-2007, 19:20   |  #5  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj

önerin güzel mehmetgumusbas ancak gel gelelim CHİP ONLİNE FORUM KURALLARI nı okumayanlar için bununda bir önemi olmaz ;)

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 14 Eylül 2007 21:47
emremektup
14-09-2007, 22:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
165 mesaj

bu karmaşa yalnızca oyun bölümünde yok. mesela linux bölümünde de "en iyi linux, en kolay linux..." veya güvenlik bölümünde "tavsiye edeceğiniz antiviriüsler, en iyi antivirüs..." gibi onlarca başlığa rastlayabilirsiniz (bu tür başlıklara maalesef ben de imza attım vaktiyle :) genellikle foruma yeni üye olanlar tarafından açılıyor. forumu pek bilmedikleri için oluyor. normal karşılamak lazım. belki bir çözüm olabilir. benim tavsiyem bu tür klasik sorular için sabit başlıkların olması. Linux bölümüne "Linux mü Vista mı?" diye sabit bir başlık konulabilir mesela. Yani anlatmak istediğim çok sorulan sorular sabit bir başlık haline getirilirse en azından karmaşa biraz da olsa önlenebilir.

TuncaBozkurt
16-09-2007, 12:25   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Cyberia bir zamanlar bir başlık açmıştı. Hem kendini tanıtmıştı, hem de oyunlar bölümü ile ilgili bazı isteklerini sıralamıştı. Bunların arasında mehmetgumusbas'ın söylediği [...] şeklindeki ön ekler de vardı. Ama pek uygulandığını söyleyemem.

Yine de tebrikler mehmetgumusbas. Güzel bir fikir.

theironman
20-09-2007, 12:57   |  #8  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

mantıklı öneriler, değerlendirilebilir bence de.

mehmetgumusbas
11-10-2007, 22:10   |  #9  
OP Üye
96 mesaj

Ne yazık ki "13-09-2007  19:47:11" tarihinden itibaren hiç bir değişiklik olmamış.

Bu konuda özellikle S.O.B.A 'ya teşekkür ediyorum.

ama ben yapılması gerekenleri biliyorum.

-50 mesajdan önce konu açma hakkı verilmesin.
-Foruma yeni üye olanlara zorunlu olarak CHIP Forum Kuralları" okutulsun.(Hatta siteye her giriş yaptığında karşısına 5dk boyunca "CHIP Forum Kuralları" çıksın.)

Başka yolu yok.

Bu 2 madde çok etkili olacak ve düzenli bir forumumuz olacak.

Ama sizlerin de desteği lazım.Bu birkaç kişiyle olacak iş değil."karadas_serkan" CD-Key'cilerle başa çıkamıyor.Sürekli CD-Key isteniyor.

Son Düzenleme: mehmetgumusbas ~ 17 Ekim 2007 23:09
CU_GS7
18-10-2007, 00:19   |  #10  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Başa çıkmakla ilgili pek 1 durum yok..
Kuralları bilen cevap yazmaz zaten..
Cevap yazılmadıkça o konunun durmasında 1 sakınca yok..

mehmetgumusbas
21-10-2007, 09:43   |  #11  
OP Üye
96 mesaj
CU_GS7
Başa çıkmakla ilgili pek 1 durum yok..
Kuralları bilen cevap yazmaz zaten..
Cevap yazılmadıkça o konunun durmasında 1 sakınca yok..
CD-Key'le ilgili bir konu açıldıktan sonra iş orada biter zaten.
Önemli olan CD-Key 'le alakalı bir konunun hiç açılmaması.Açıldıktan sonra ister cevap yazın ister yazmayın...

Son Düzenleme: mehmetgumusbas ~ 21 Ekim 2007 09:45
Serkan Karadaş
21-10-2007, 12:47   |  #12  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj
mehmetgumusbas
CD-Key'le ilgili bir konu açıldıktan sonra iş orada biter zaten.
Önemli olan CD-Key 'le alakalı bir konunun hiç açılmaması.Açıldıktan sonra ister cevap yazın ister yazmayın...
şuan için böyle birşey mümkün değil.mümkün olacak şey,siz bilinçli üyelerin bu tür illegal içerikli konuları şikayet etmenizdir.şikayetleriniz birer birer incelenip değerlendiriliyor,kuşkunuz olmasın.