Hepinize merhaba arkadaşlar! Öncelikle şunları söylemek istiyorum ki bu konunun daha önce açılıp açılmadığını bilmiyorum ama açılmış olsa bile benim konumun daha farklı olduğuna eminim.
Benim yeni oyunları kaldıramayan bir bilgisayarım var ve yeni oyunları oynamak istiyorum. İyi bir bilgisayar alsam 2000 TL tutacak ve o da 1 sene sonra yeni oyunları kaldıramayacak. Paraya kıyıp EN İYİ bilgisayarı alsam o da 2 sene. Bir de büyük bir monitör almam lazım. Bilgisayarın da modası geçince ekran kartı, işlemci v.b. alacağım. Anladım ki bilgisayarda bunun sonu olmuyor. Bunun için bir oyun konsolu almayı düşündüm. Oyun konsolları yaklaşık 5 yıl idare ediyor. Ben hangi oyun konsolunu alayım diye araştırırken birden aklıma yeni konsolların çıkışı geldi ve onun hakkında bir araştırma yaptım. Bazıları çıkacak diyor bazıları çıkmayacak. Yetkililer çıksa bile modası geçmez diyor. Ama tabi gönül istiyor ki en yeni oyunları oynayabilelim ve iki kez harcama yapmayalım.
Konuyu açıkladıktan sonra size sorularımı sorabilirim.
1) Yeni konsolların en az iki sene sonra çıkacağından nasıl emin olabilirim ve oyun konsolu almalımıyım fazla beklemek te istemiyorum ama 1, 1.5 sene ise idare edebilirm.
2) Yeni çıkacak olan Playstation 4 ya da XBOX 720 1500 TL'yi geçer mi?
3) Yeni konsollar çıktığında XBOX hemen blu-ray'e geçerse 360 devri kapanır mı? Duyduğuma göre XBOX 2013'te çıkacakmış.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.