Bu forumda verilen bilgiler doğrumu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Ahmet Ertuğrul
30-09-2009, 23:51   |  #26  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Alıntı: avokumus  
...3- https://www.chip.com.tr/forum/avira-ne-yapiyor_t130704.html
Marka budalaları ile maaşlı firma elemanları devrede...
Bu konuyu ben açtım. Bir programı beğenip kullanmak, diğer programlarla karşılaştırmak ya da yeni kullandığımız bir programın yaptığı işlemleri merak etmenin neresi yanlış? Şahsen Avira'ya ait kötü tecrübelerim oldu. O yüzden biraz önyargılıyım ve bu sanırım üçüncü deneyişim oluyor Avira'yı. İnce eleyip sık dokumak, öğrenmeye çalışmak kötü bir şey mi?

Mustafa Akın
30-09-2009, 23:59   |  #27  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Antivirüs firmalarının harçlık vererek gençlere forumlarda markalarının propagandasını yaptırdıklarını duyardım. Forumda yazılanları okuyunca, olayın propagandanın çok ötesinde olduğunu, güvenlik gibi önemli ve iyi bilinmeyen bir konuda, halka zarar verecek boyutta olduğunu gördüm.
Diğer konunuza cevap attım, o sizi tatmin etmediyse söylemek istediğim başka bir şey var. Bir ATI vs Nvidia diye aratın, görürsünüz (belki ben de varımdır içlerinde), herkes fanatiklik yapıp "Ölümüne ATI" , "Nvidia Alemin Kralı" modunda yüzlerce mesaj görürsünüz. Şimdi, ATI ve NVIDIA bu kadar kişiye harçlık veremez, ve burada yapacağı reklam da ona hiç bir kâr sağlamaz, kimse burada ATI vs NVIDIA tartışmasını görüp de gidip ikisinden birini almaz. Ati ve Nvidia reklamını daha ilgi çekici şekilde, daha uzmanca yaptırabilir. Ancak dediğim gibi, Türkiye çoğu firmanın gözünde doğru düzgün bir pazar değil, reklamını yap alırsa alır, almazsa almaz, onlarla mı uğraşacağız, güzelim Çin, Hindistan vs. gibi pazar daha doğrusu yem gözüyle baktıkları ülkeler var iken, burada kimsenin cebini doldurmaz ATI de NVIDIA da. Aynı şey diğer savaşlar için de geçerli, Windows vs Linux,  Intel vs AMD.

Uzun lafın kısası, buradaki insanlar, bir şey kullandı mı onun fanatikliğini yapmayı seviyor. Nedenlerini bilmese de, ürünün iyi olduğunu anlatmaya, herkese benimsetmeye çalışıyor. Ancak objektif bakış açısına sahip değiller, tüm ürünleri deneyip en iyi bulduklarını yazmıyorlar. İki şey deneyip, en beğendiklerini yazıyor, propaganda yapıyorlar dediğiniz gibi. Ancak, biri Kaspersky ya da ESET'i tanıttı, diğerlerine dokunmadı diye onu forumdan uzaklaştırmak fikri pek kabul edilebilir değil. O kişi, o başlığı açtığında, altında tartışma olacak, ve belki de neden haksız/haklı olduğuna gerçekten varabilecek. Ama, sıkı yönetim yapıp taraftarlık yapan herkesi atmak da iyi bir fikir değil. Herkesin değişik fikirlere ihtiyacı var ve karşımızdaki arkadaş da propaganda yaparken belki de gayet iyi bir notkaya değinmiştir, ve biz de ondan birşeyler öğrenebiliriz, değil mi?

avokumus
01-10-2009, 00:02   |  #28  
OP Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Bu konuyu ben açtım. Bir programı beğenip kullanmak, diğer programlarla karşılaştırmak ya da yeni kullandığımız bir programın yaptığı işlemleri merak etmenin neresi yanlış? Şahsen Avira'ya ait kötü tecrübelerim oldu. O yüzden biraz önyargılıyım ve bu sanırım üçüncü deneyişim oluyor Avira'yı. İnce eleyip sık dokumak, öğrenmeye çalışmak kötü bir şey mi?
Ahmet Bey merhaba;

Söylemek istediğimin tam tersini anlamışsınız, yazımın tamamını okumanızı rica ediyorum.
Sizin uyarınıza rağmen marka tavsiyeleri yağmış.

Banned
01-10-2009, 00:09   |  #29  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
3- https://www.chip.com.tr/forum/avira-ne-yapiyor_t130704.html
Marka budalaları ile maaşlı firma elemanları devrede.
O konuya mesaj yazanlardan biride benim.
Lafın bize mi Avokumus ?

Ahmet Ertuğrul
01-10-2009, 00:10   |  #30  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
avokumus
Ahmet Bey merhaba;

Söylemek istediğimin tam tersini anlamışsınız, yazımın tamamını okumanızı rica ediyorum.Sizin uyarınıza rağmen marka tavsiyeleri yağmış.

İmzamda kullandığım markanın resmi olduğu için üzerime alındım da. 

Süleyman abinin dediği gibi aslında forum üyeleri olarak "en iyi anti-virüs programı hangisi?", "bu program çok kötü, onu sildim bunu yükledim çok güzel", "bunu kullanın" gibi konulardan hepimiz sıkıldık. Böyle konuları genelde yeni üyeler açıyor. Güvenlik alt forumunda ne yazık ki, yeterli bilgisi olmayanlar da yüklüce fikirlere sahip olabiliyor. Nedense hep bir bilmeden fikir sahibi olma durumu var.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 01 Ekim 2009 00:11
avokumus
01-10-2009, 00:17   |  #31  
OP Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: Mustafa Akın  
Diğer konunuza cevap attım, o sizi tatmin etmediyse söylemek istediğim başka bir şey var. Bir ATI vs Nvidia diye aratın, görürsünüz (belki ben de varımdır içlerinde), herkes fanatiklik yapıp "Ölümüne ATI" , "Nvidia Alemin Kralı" modunda yüzlerce mesaj görürsünüz. Şimdi, ATI ve NVIDIA bu kadar kişiye harçlık veremez, ve burada yapacağı reklam da ona hiç bir kâr sağlamaz, kimse burada ATI vs NVIDIA tartışmasını görüp de gidip ikisinden birini almaz. Ati ve Nvidia reklamını daha ilgi çekici şekilde, daha uzmanca yaptırabilir. Ancak dediğim gibi, Türkiye çoğu firmanın gözünde doğru düzgün bir pazar değil, reklamını yap alırsa alır, almazsa almaz, onlarla mı uğraşacağız, güzelim Çin, Hindistan vs. gibi pazar daha doğrusu yem gözüyle baktıkları ülkeler var iken, burada kimsenin cebini doldurmaz ATI de NVIDIA da. Aynı şey diğer savaşlar için de geçerli, Windows vs Linux,  Intel vs AMD.

Uzun lafın kısası, buradaki insanlar, bir şey kullandı mı onun fanatikliğini yapmayı seviyor. Nedenlerini bilmese de, ürünün iyi olduğunu anlatmaya, herkese benimsetmeye çalışıyor. Ancak objektif bakış açısına sahip değiller, tüm ürünleri deneyip en iyi bulduklarını yazmıyorlar. İki şey deneyip, en beğendiklerini yazıyor, propaganda yapıyorlar dediğiniz gibi. Ancak, biri Kaspersky ya da ESET'i tanıttı, diğerlerine dokunmadı diye onu forumdan uzaklaştırmak fikri pek kabul edilebilir değil. O kişi, o başlığı açtığında, altında tartışma olacak, ve belki de neden haksız/haklı olduğuna gerçekten varabilecek. Ama, sıkı yönetim yapıp taraftarlık yapan herkesi atmak da iyi bir fikir değil. Herkesin değişik fikirlere ihtiyacı var ve karşımızdaki arkadaş da propaganda yaparken belki de gayet iyi bir notkaya değinmiştir, ve biz de ondan birşeyler öğrenebiliriz, değil mi?

Mustafa Arkadaşım;

Aynı şeyleri söylüyouz.
Forumların amacı, üyesine katkı sağlamaktır, üyeleri arasında iletişim kurmaktır.
Dünyanın hiç bir yerinde olmayan marka fanatizmi, Türkiye' de yaşanıyor. Forumlarda yaşatılıyor. Forumlar, provoke ediliyor, marka fanatizmi yaratılıyor. Gençler çabucak etkileniyorlar, sence bunun kime yararı oluyor?
Teknik mesneti olmayan marka tavsiyelerinin kullanıcıya yararı olur mu?
Yararsız, hatta yanlış tavsiyede bulunan bir forumun ciddiyeti kalır mı?
Chip' in güvenlik forumundan bahsediyoruz, burası yumurta tokuşturma yarışması yapılacak yer değil ki..
Verdiğim linkte soru soran üyenin bir dövülmediği kalmış.
Bunu okuyan, bu foruma bir daha gelir mi, bilişime ilgisini sürdürebilir mi?

_eFeKenTLi_
01-10-2009, 01:04   |  #32  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

bence o kdar uzerıne dusmeyın arada rakıpker sıteye boyle gırıp camur atabılır .. bır laf vardır dogru sarsılır ama yıkılmaz .. her sey ortada . kalıte de ortada lısanssız urun palyasımı yapılmıyor zaten burda.. yapılıyorsade free surumler yada deneme surumlerı .

Banned
01-10-2009, 01:45   |  #33  
Banlandı
5,024 mesaj

Avokumus,
Profil sayfanda Avukat olduğun yazıyor ve senin alanın olan hukukta belgesiz her iddia geçersiz boş bir iddiadır bunu yazmama bile gerek yok en iyi senin bilmen lazım.

Antivirüs firmalarının harçlık vererek gençlere forumlarda markalarının propagandasını yaptırdıklarını duyardım.
Madem bu forumda maaşlı firma elemanları var o zaman  bize bu iddianı belgeleriyle kanıtla yoksa diğer türlü ben filandan şunu şunu duydum gibi kulaktan dolma bilgilerle aslında ne kadar ciddi olduğunu kanıtlayacaksın.

_eFeKenTLi_
01-10-2009, 01:52   |  #34  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

forom katıplerım bosverın ya . varsa bır ıddeası sunsun ortaya koysun ... acıkcası burdan ne gıbı bırsey elde etmek ıstıyor anlamadım . butur asılsız konusmaları nasıl avukat sınıfındakı bır kısı soyler oda ısın ılgınc bır yanı . bende meslek kısmını degıstıreyım basbakan olarak . belkı soyledıgım soz daha etkılı olur...bana soracak olursanız bır avukatın bu ıslerle ugrasacak vaktı olmaz ..vede bır avukat para getırmeyecek ıstede kosturmaz... sızı Reha Muhtara sevkedıyorum .ınsasallah ana haber bultenıne konuk olursun zuzdua dasjcashohıdgds kjf

Selçuk İslamoğlu
01-10-2009, 10:47   |  #35  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

İnsanların kendilerinin beğenerek kullandığı programları/herşeyi diğerlerinden (Denemese de) üstün tutması ve savunmasından daha doğal bir şey yok. Kimsenin kafasına silah dayayarak "şunu sev" denemez bu ülkede. Ayrıca kimse yoğurdum ekşi demez. Nedeni de belli. Dünyanın her yerinde olduğu gibi "tartışmalarda üste çıkma" derdi...

Ayrıca burası bir kullanıcı forumu. Kimsenin düşüncesini doğru ya da yanlış bile olsa düzeltme gibi bir sorumluluğumuz yok.

Forumda dikkat ettiğimiz tek kural: "X programında bir sorunla karşılaşıp bunu soranlara sorunun çözümüne yardım yerine '-bunun yerine Y'yi kullan' şeklindeki yanıtları siliyoruz.

black_flood
01-10-2009, 12:11   |  #36  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

selçuk bey en düzgününü söylemiş fakat güvenlik yazılımı kısmındaki bu takıntını anlayabilmiş değilim. bugün esed gece saat 11 dediğinde bakarsın norton yada bulguard gibi bir yazılımda aynı testte birinci olabilir bütün ürünlerin yazılım geliştiricileri farklı miktarlarda güncelleme çıkıyor ve bunların hepsinin aynı verileri içermesi imkansız.

bunların dışında çok aşırı meraklı isen ilk en güncel virüsler sonrada w95 ve w97 serisi çok eski virüs ailelerinden oluşan bir test yaptığındada açık fark çıkar halen w97 vew95 serisinden başarısı düşük olan çok büyük antivirüs çözümleri mevcut. ve bir diğer noktada destekledikleri teknolojilerde önemli sadece virüs veri tabanında milyonlar yada milyarlarca virüsü tanıyor yazmasıda asla ve asla yeterli olmuyor.

avokumus
01-10-2009, 15:35   |  #37  
OP Taze Üye
10 mesaj

Arkadaşlar merhaba;

Amacım sizleri üzmek değil, bunu bilmenizi rica ediyorum.
Bazı arkadaşlarımın üzerine alındığını, bazı arkadaşlarımın bir nedenle savunma yapmak ihtiyacı duyduğunu, bazı arkadaşlarımın anlamamak inadına girerek konuyu uzatmayı tercih ettiğini görüyorum. https://www.chip.com.tr/forum/sun ... kkinda_t128650.html konu başlığını izah edecek olan var mı? Gezinirseniz, bunun gibi çok konu göreceksiniz.
Bahsini ettiğimiz konunun ispatını istemek, suçlulara ait bir psikolojidir. Böylesi bir şeyin ispatının olamayacağını bilerek ispatının istenmesi, laf olsun diye laf etmiş olmaktır. Firmaların yaptıkları şike, ispat isteyen arkadaşlarım tarafından gayet iyi biliniyor, bu firmalara böcek yerleştirip ses kaydının alınmasını mı istiyorlar? Bunlar ancak filmlerde oluyor.
Bu arkadaşlarım, forumlarda maaşlı eleman olmadığını kendileri ispat etsinler.
Forum üyelerine https://www.chip.com.tr/forum/sun ... kkinda_t128650.html konusunu izah etsinler. Bunu yaparken de benim bilişim sektöründe çalıştığımı bilmelerini istiyorum.
Halka açık bir forumdan gelen isyan sesini, eleştiriyi olur-olmaz laflarla savuşturmak bilişimcilere yakışmıyor, lütfen bilişimci etiğini unutmayalım.
Sözlerimi, gocunanlara ithaf ediyorum.
Titreyip, kendilerine dönmelerini temenni ediyorum!

Süleyman.
01-10-2009, 16:52   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bahsini ettiğimiz konunun ispatını istemek, suçlulara ait bir psikolojidir. Böylesi bir şeyin ispatının olamayacağını bilerek ispatının istenmesi, laf olsun diye laf etmiş olmaktır. Firmaların yaptıkları şike, ispat isteyen arkadaşlarım tarafından gayet iyi biliniyor, bu firmalara böcek yerleştirip ses kaydının alınmasını mı istiyorlar? Bunlar ancak filmlerde oluyor. Bu arkadaşlarım, forumlarda maaşlı eleman olmadığını kendileri ispat etsinler.
Usul açısından mantıksız konuştuğunuzun farkındasınızdır umarım. Avukat mısınız tam olarak bilmiyorum, bunu her avukat kavramamış olabilir ama her hukukçu bilir, esasen hukukçu olmaya da gerek yok...

Konuda neyi uygun bulmadığınızı maddeler halinde sıralayabilirseniz sanırım daha anlaşılır olacaktır. Titreyip kendinize gelin, uyanın, kendinize çeki düzen verin tarzı ifadeler pek birşey ifade etmiyor.

nevzat5
01-10-2009, 18:36   |  #39  
Taze Üye
1 mesaj

Çok yerinde bir konu başlığı, açan beyefendiyi kutluyorum.
Cevap yazanlar nasırına basılmış gibi bağırıyorlar.
Türkiye antivirüs piyasasında forum yönetimlerine ücret verildiğini ilk defa duymuş olamazlar.
Kullanıcılar böyle aldatılıyorlar.
Güvensizlik konusunda bu yüzden dünyada ilk sıradayız.
Çalıştığım 2 şirketde forumculara para ödedi, beni konuşturmayın.
Beyefendinin dediği gibi etik davranın, ayıptır.
Edebiyat yaparak kapatmaya çalışmayın, isimleriyle açıklatmayın bana.

Süleyman.
01-10-2009, 19:50   |  #40  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Forumda ben şu ana kadar bu şekilde firma elemanı olup da sırf reklam için saçma sapan mesajların yazıldığı bir tane vaka gördüm. O da kısa zamanda tespit edildi ve dışlandı ve o firma da bir daha reklam yapamaz hale geldi.

Şimdi esas meseleye gelecek olursak; buyrun dökün eteğinizin altındakileri. Bir tane bile paylaşımınız yokken gelip sadece böyle bir mesaj yazabiliyorsunuz, gerçi belki bir daha da uğramayacaksınız ama, neyse. Ama ben esas olarak merak ediyorum; bu saygısızlığı yapma hakkını kendinizde nasıl görüyorsunuz? Hangi saygısızlığı mı; birkaç kendini bilmez yüzünden gerçekten samimi olarak ve hiçbir karşılık beklemeksizin ve almaksızın (teşekkürden başka) bildiklerini paylaşarak yardımda bulunan insanları töhmet altında bırakmak saygısızlığını.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 01 Ekim 2009 19:51
Hayalet 26
01-10-2009, 20:13   |  #41  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj
Alıntı: nevzat5  
Çok yerinde bir konu başlığı, açan beyefendiyi kutluyorum.
Cevap yazanlar nasırına basılmış gibi bağırıyorlar.
Türkiye antivirüs piyasasında forum yönetimlerine ücret verildiğini ilk defa duymuş olamazlar.
Kullanıcılar böyle aldatılıyorlar.
Güvensizlik konusunda bu yüzden dünyada ilk sıradayız.
Çalıştığım 2 şirketde forumculara para ödedi, beni konuşturmayın.
Beyefendinin dediği gibi etik davranın, ayıptır.
Edebiyat yaparak kapatmaya çalışmayın, isimleriyle açıklatmayın bana.

Tam çamur at izi kalsın edebiyatı.
Bu arkadaşlar büyük ihtimal rakip forumlardan Chip forumu karalamak,itibarını zedelemek için gönderilmişler ve kanımca bizi teste tabi tutuyorlar ve sabır sinir katsayımızı ölçüyorlar.
Şimdi ben burdan soruyorum kendilerine size bu mesajları yazmak için kaç para verdiler rakip forumlardan söyleyin bakalım ?

ADEM-KAYA
01-10-2009, 20:14   |  #42  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

hiç gerek yok polemiğe Süleyman abi..Kuyuya bir deli taş atmış, kendini akıllı sanan başında toplanmış olay bundan ibaret.gerçi hepsi deli :))

Saygısızlığı kendileri yaparlar, birde yalandan Avukatım derler. Yeni üye olanlarda kaçarlar hemen.Yaşlarıda 30 MUŞ :P Kandıran kandırana.Daha hiçbirşeyi emeği yok foruma, hele yaptığı edepsizliğe bak

Selçuk İslamoğlu
01-10-2009, 20:23   |  #43  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Bu arkadaşlarım, forumlarda maaşlı eleman olmadığını kendileri ispat etsinler.

Kanunları bilen biri olduğunuzu varsayarsak, buradaki iddia makamı savcılığını oynayan biri olarak "forumlarda maaşlı eleman olduklarını" sizin kanıtlarıyla ispat etmeniz gerekir. Onların "almadıklarını ispatlaması" gibi bir düşünce kanunen ters...

Öte yandan Fenerbahçe'den hiç para almadığım halde, Fenerbahçe'nin sürekli yanında olmamı neye borçluyum mesela? O yönden bakmayı denediniz mi?

MBTGROUP
01-10-2009, 20:35   |  #44  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

Ay ben chip ten 500mliyon$ Dalır alıyırım.AAA eee sonra efendim bayramlarda ikramiye artı tahiti adalarına gezi hemde jet uçakla busines gezi.Daha dur daha dur pirimlerde var.Öğle yemeğine Amerikada yiyip hemencecik dönüyorum.Bunlar bir akşam yemeği vermiyorlar cimrilik sadece burada işte Dil çıkarıyor

recycle bin
01-10-2009, 21:00   |  #45  
Yıllanmış Üye
284 mesaj

ne sahtekar adamlar var, gırgır için gelip abuk subuk şeyler söylüyorlar
edit: bu forumda harçlığını opera dan çıkaranlar da varmış haberiniz ola...

Son Düzenleme: recycle bin ~ 01 Ekim 2009 21:00
CapanQGLU
01-10-2009, 21:36   |  #46  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Bende böyle bir Teori mi yaratsam forumda dermişim...
Forumdan herkes konuya dahil olmuş Serdar abi nerde kaldı acaba :P

Mustafa Akın
01-10-2009, 21:54   |  #47  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Kanunları bilen biri olduğunuzu varsayarsak, buradaki iddia makamı savcılığını oynayan biri olarak "forumlarda maaşlı eleman olduklarını" sizin kanıtlarıyla ispat etmeniz gerekir. Onların "almadıklarını ispatlaması" gibi bir düşünce kanunen ters...
Kesinlikle. Yoldan geçen birine sen adam öldürdün, sonra 15 kez bıçakladın diyip, yapmadığını ispatla demek gibi birşey bu istek.

Ayrıca diyelim sizin dediğiniz gibi bir durum mevcut. Bunun için o insanı cezalandırmamız gerekli mi? Yani bunun yasal olmayan kısmı nedir? Forum'lar bildiğim kadarıyla resmi yerler değiller, yazılanlar da resmi gazetede çıkmıyor, bugün bütün gazetelerde saçma sapan kaynağı belirsiz, yalan yanlış haberler çıkarken, internette her türlü insana açık bir forumda insanlar parayla işe alınsalar da reklam yapsalar bile bu suç mudur? O zaman reklam ajansları da kapansın, onlara da biri para veriyor sonuçta ve zorla reklam yaptırıyor, değil mi? Aynı mantık.

Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 01 Ekim 2009 21:57
DoctorDree
01-10-2009, 22:42   |  #48  
Yıllanmış Üye
235 mesaj

Kendi Sahsıma Ait Konusmam Gerekirse Elimden GeLdigince BiLdigim KonuLara Cevap Veriyorum.Arastırıp Emin oLdugum KonuLar.