Bu forumda verilen bilgiler doğrumu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
avokumus
29-09-2009, 00:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Forum yönetimini kaliteyi sağlamaya davet ediyorum!!
Chip Dergisine yakışmayan hatalı bilgiler, hatalı yönlendirmeler, lisanssız program kullanımına teşvik, sokaktakilerin bile yadırgayacağı dil kullanımı var!!
Yöneticilerden görevlerini yapmalarını rica ediyorum!!

gokhan38
29-09-2009, 00:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

sen nette fazla dolaşmıyon galiba net aleminin en efendi konuşan insanları burda
ayrıca kimse illegal paylaşım yapmıyor yapar yapmaz da kaldırılıyor zaten nerden cıkardın bunu
sen bi facebook a bak da oyle gel arkadaşım burayı mumla ararsın valla :D
kimse her şeyı dogru bilemez tabi ama en dogru bilen arkadaşlar burda bence ; )

Burak Torun
29-09-2009, 18:25   |  #3  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj
Alıntı: gokhan38  
sen nette fazla dolaşmıyon galiba net aleminin en efendi konuşan insanları burda
ayrıca kimse illegal paylaşım yapmıyor yapar yapmaz da kaldırılıyor zaten nerden cıkardın bunu
sen bi facebook a bak da oyle gel arkadaşım burayı mumla ararsın valla :D
kimse her şeyı dogru bilemez tabi ama en dogru bilen arkadaşlar burda bence ; )
Zaten arkadaşım anlatmış ben de anlatayım. Zaten dikkatini çekmiştir hiç ahlak dışı kelime kullanan üye yok, olsa dahi hemen o yorumu kaldırılır. İllegal paylaşım hani nerde bir gösterir misin? Kampanyalar için söylüyorsan onlar tamamen yasaldır zaten. Dil kullanımı için aşırıya kaçma bana kalırsa. İmla kurallarını ben sadece forum ve imla dersinde kullanırım :) Varsa bir hata doğru düzgün hatalar olsun...

ahmetsen7
29-09-2009, 19:15   |  #4  
Yıllanmış Üye
334 mesaj

valla kardeş sen boyle bir yargıya nasıl vardın anlamadım.burda hiç ahlaksız yada yanlış konuşan yoktur ..ama bazen yazarkende hata olur canım ona yapacak bişe yok insan hatasız olmaz ..:D

MBTGROUP
29-09-2009, 19:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,727 mesaj

avokumus chip dergisinden bahsediyor ,bu forumdan değil .
Neyse chip dergi iletişim buradan https://www.chip.com.tr/dergi-iletisim.asp  irtibata geçebilirsiniz.

Name
29-09-2009, 19:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
234 mesaj

Chip Turkıyenın En Buyuk Forumlarından Bırıdır Saygın Uyelerı Vardır
Eger Degiyle İlgili Problemın Varsa Pcworld Arkdasında Yazdıgı Gıbı Chıp Dergısıyle Irtıbata Gecın

Onuda Yapamıyorsanız Chip Onlıne Yetkılılerıne Ozel Mesaj Atınız Daha Dıkkatlı Olmaya Calısırlar

Ama Sana Sunuda Soylemelıyımkı Bu Kafa Ile Bısı Olmaz Senden

Name
29-09-2009, 19:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
234 mesaj
Alıntı: pcword  
avokumus chip dergisinden bahsediyor ,bu forumdan değil .
Haklısın Konu nun  Icerıgı Oyle Ama Baslık Bu Forumda Verılen Bılgıler Dogrumu?

Chip Onlıne a Camur Atmıs Ama Hatanın Kralını Yapmıs.

Qromodynmc
29-09-2009, 20:06   |  #8  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

chipi beğenmiyosan kapa internetini,koy kafanı yastığa, ve bidaha internete girme...

Mustafa Akın
29-09-2009, 21:14   |  #9  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

İddialarınızı kanıtlarla desteklerseniz sizi belki dinlerdik ama üslubunuz her şeyi bitiriyor. Ayrıca şu mesajınızdan bir şey anlamış değilim. Hem burası devlet dairesi değil, hakaret, aşağılama vs. olmadığı sürece istediğimiz samimiyette konuşuruz, bu bizim aramızdaki birşeydir sizi ilgilendirir mi, bilemem.

Marka savaşı yapılıyor bu forumda, teknik bilgiye sahip olmayan kişiler ahkam kesiyor.
Bunlarıokuyunca antivirüs firmalarının burda marka savaşında olduğunu, evdeboş oturan boş kişilere 3-5 kuruş karşılığında başları derde girmişkişlere marka dayatması yaptıklarını anlıyorum.
Ülkemiz adına üzülüyorum...
Forum yönetimini görevedavet ediyorum!
Sizin teknik bilginiz de çoksa paylaşabilir, size göre hata olanları düzeltebilirsiniz. Ancak siz de her şeyi yönetenlerden bekleyenlerdensiniz.

ErKaN-23
29-09-2009, 21:19   |  #10  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

dostum mesaj sayın iki senin bu forumda bilgi alışverişin olmamış ki zaten yani bu forumda fazla kalmadığın rastgele konuştuğun belli ..........

copy_64
29-09-2009, 21:24   |  #11  
copy_64 avatarı
Yıllanmış Üye
370 mesaj

ayıp senin yaptıgın arkadasım en saygılı ve yardımsever arkadaslarımız burda lütfen duymamıs sayalım cokk ayıp cok türkiyenin en büyük teknoloji sitesine bu olmazzz.......kınıyorum seni

Hayalet 26
29-09-2009, 22:18   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj

Beyefendi avukat ya ! (kişisel bilgilerinde öyle yazıyor)
Burayı da mahkeme salonu sanmış olmalı :)

Kaya Erdoğdu
29-09-2009, 22:44   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Kendini bilmeyenler geliyor CHİP gibi bir foruma üye oluyor.Forumu kirletmekten başka bişey değil.

ahmetkürkçü
29-09-2009, 22:50   |  #14  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

chip internetin bana göre en iyi teknoloji sitesi ve forumu iyiki buraya kayıt olmuşum. ben öğrendiğim bilgilerin yaklaşık %80ini bu forumdan öğrendim.chip diğer teknoloji sitelerine benzemiyo diğer teknoloji sitelerinde de üyeliğim var ama o sitelere girmeyi hiç istemiyorum ayrıca da hiç gerek duymuyorum chip bana yeter iyiki varsın chip online...

ECHELON_
29-09-2009, 22:55   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

şimdilik chıp en iyisi daha iyisi olurmu onu bileemem yönetcilerde gestapo değil ki herkesi uyarsın herkesle savaşsın arada belki rastlamışsın dır bir kaç cümleye onlardan yola çıkarakta koskoca chıp yakıyorsun

CapanQGLU
29-09-2009, 22:56   |  #16  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
2,511 mesaj

Böyle bir konu başlığına ve mesaja ne yazılır bilmiyorum.
Gerekenleri arkadaşlarım demiş bende iyice bastırmak istemiyorum.
Beğenmiyorsan veya öyle olduğunu düşünüyorsan Yol Al ! ne diyeyim.

ahmet128
29-09-2009, 23:02   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar bende bir problem var nereye yazacağımı bilemedim yeni konu açamıyorum hata veriyor yardım eder misiniz??

OnlyMann
29-09-2009, 23:04   |  #18  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bence üyelerin tepkisini ölçmek amacıyla yazılmış bir mesajdı. beklenen tepkiyi de aldığını düşünüyorum. ancak hala chip yöneticileri henüz bir açıklama gereği duymadığına göre çok umursanmış gözükmüyor. 

yeni üye olduğuna göre forum kurallarını okumuş ve bu kurallara ne kadar uyulduğunu araştırmış olabilir ve hukuki yönden de değerlendiriyor olabilir sayın üye, sadece tüm forumda verilen cevaplara ki yasal olmayan mesajlarda cevap veren üyelerin bile işlemin yasal olmadığı konusundaki uyarıları görmemiş olabileceğini düşünüyorum doğrusu. 

dil kullanımı konusunda da katılmadığımı belirtmek isterim. maddi hatalar dışında pek yapıldığını çok sanmıyorum bir dönem Türkçe'yi iyi kullanalıma yönelik hocamın çalışması olmuştu.

avokumus
30-09-2009, 21:29   |  #19  
OP Taze Üye
10 mesaj

Arkadaşlar merhaba;

Ofisteki bir arkadaşımın konu etmesi sonucunda Chip Forum' da onun gösterdiği konu başlıklarını inceledim. Sonra daha çok konuyu inceledim ve daha sonra içinde bulunduğunuz konuyu oluşturdum.

Amacım kimseyi üzmek değildi, eğer forumu önemsememiş olsam, incelemezdim, konu başlığı oluşturmazdım. Chip Dergisi abonesiyim, ciddi bir dergi olduğu için okuyorum. Fakat forumu incelediğimde çok yadırgadım.

Konu başlığımı cevaplayan arkadaşlarımın bir kısmının samimi forum üyesi olduklarını, içten cevaplar verdiklerini gördüm. Bir kısmının yadırgadığımı söylediğim konu başlıklarındaki dil ile tepki gösterdiklerini, kabalaştıklarını gördüm. Oysa ben kaba bir mesaj yazmamıştım, eleştirmiştim. Bir kısım cevaplardan, yazdıklarımı anlamadıklarını gördüm.

Önce ne demek istediğimi forumdaki başlıklardan örnekler vererek anlatayım.
1- https://www.chip.com.tr/forum/sun ... kkinda_t128650.html
"Ne demek NOD32 işe yaramadı ?????? 
Bu laflara gıcık oluyorumişte,A.V.'lere laf atmaya... Siz ayarlarını değiştirdiyseniz,onu bunukurcaladıysanız,ya da programınız güncel yada son sürüm değilse NOD neyapsın????
1 senedir ESS kullanıyorum, adam tık demedi bana karşı,bulduklarını siler, büyük bir tehditse bana haber verir silmek isteyipistemediğimi sorar...
Kaspersky kasar deniliyor o da iyidir ama sisteminizin biraz iyi derecede olması lazım,yoksa onunda yaptığı birşey yok....
-Birde şunu anlamıyorum RISING,VIPRE falan daha adı sanı duyulmamış,indirip kuranlar anında SÜPERRRRRRRRRR,MUHTEŞEM bi a.v. mutlaka kuruntavsiyemdi diyor.."
(Bu başlıktaki soruyu soranın pişman olduğunu sanıyorum, ben okuyunca rahatsız oldum. Bu cevabı yazan kişinin Nod32' nin ücretli haydutu olduğunu sanıyorum. Bu başlığın tamamını okumanızı rica ediyorum.)
2- https://www.chip.com.tr/forum/kaspersky.com.tr_t130360.html
Birisi gayet güzel ürün reklamı yapıyor (ki, forum yönetiminin bu içerik dolayısıyla başı derde girebilir.), diğerleri bu programı kırma yolunu anlatıyor.
3- https://www.chip.com.tr/forum/avira-ne-yapiyor_t130704.html
Marka budalaları ile maaşlı firma elemanları devrede.

Arkadaşlar, farkındaysanız incelemiş ve zaman harcayarak mesaj yazmışım, niyetimin ne olduğunu anlamış olmanız lazım.

Yönetimin eleştirime cevabı olmadı. Forum, kaderine terkedilmiş gibi. Bu durumda foruma sizin sahip çıkmanız, maaşlı kişileri, bilgisi olmadığı halde ahkam kesenleri ayıklamanız gerekiyor. Forum üyeleri içinde nezih üyelerin, gerçek bilişimcilerin olduğundan şüphem yok. Ama istismar edenlerin, marka propagandası yapan maaşlı tiplerin, parazitlerin, yönetimin de desteğini alınarak temizlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Aksi halde yıllardır bilişimle uğraşan ben ve benim gibiler, forumunuzdan kaçarlar, yarın başkaları da benim gibi eleştiride bulunur.

Izdırabımı anlatabildiğimi umuyorum,
ve Yönetime çağrımı tekrarlıyorum.

Name
30-09-2009, 21:53   |  #20  
Yıllanmış Üye
234 mesaj

Boyle Dıyaloglar Olmasa Forum Olmazdı Chıp Bılgısayar Gıbı Bılgı Verılırdı.

Forumda Kımse Paralı Fılanda Calısmıyor Sadece Yardım Edıyorlar.
Programı Kırmaya Gelınce Adam Crack Dosyasının Lınkını Vermemıs Kı Kullandıgını Hıc Sanmıyorum(Cracklı Antıvırus Kendını Bıle Koruyamaz)

Ve Son Olarakta Sen Ilk Basta Chıp Dergısıne Cattın Forumdan Tepkı Gelınce Hemen Bu Gosterdıgın Bır Kac Konuyu One Atıyorsun Bence Yanlıs Sulardasın Sıl Mesajlarını Yoksa Modlar Gelıp Sıler.

PC.Kopat
30-09-2009, 22:04   |  #21  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: Name  
Programı Kırmaya Gelınce Adam CrackDosyasının Lınkını Vermemıs Kı Kullandıgını Hıc Sanmıyorum(CracklıAntıvırus Kendını Bıle Koruyamaz)
tabii ki de crackli kullanmıyorum ya da trial reset programı falan... Sonra bozulur ki a.v

avokumus
30-09-2009, 22:10   |  #22  
OP Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: Name  
Boyle Dıyaloglar Olmasa Forum Olmazdı Chıp Bılgısayar Gıbı Bılgı Verılırdı.

Forumda Kımse Paralı Fılanda Calısmıyor Sadece Yardım Edıyorlar.
Programı Kırmaya Gelınce Adam Crack Dosyasının Lınkını Vermemıs Kı Kullandıgını Hıc Sanmıyorum(Cracklı Antıvırus Kendını Bıle Koruyamaz)

Ve Son Olarakta Sen Ilk Basta Chıp Dergısıne Cattın Forumdan Tepkı Gelınce Hemen Bu Gosterdıgın Bır Kac Konuyu One Atıyorsun Bence Yanlıs Sulardasın Sıl Mesajlarını Yoksa Modlar Gelıp Sıler.
Bu forumu bozanlardan birisi sensin...!

PC.Kopat
30-09-2009, 22:44   |  #23  
Yıllanmış Üye
750 mesaj
Alıntı: avokumus  
Bu forumu bozanlardan birisi sensin...!
İşin gücün başkalarıyla mı uğraşmak ne ortalığı karıştırıyorsun...Beğenmedim

Süleyman.
30-09-2009, 22:56   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

Ben de sizin gibi kullanıcıyım, yönetimden değilim, belirteyim de...

Malumunuz sadece bir e-posta adresi ile üye olunabilen ve herkese açık bir ortamda her türden insan olabilir. Otobüse bindiğinizde yanınıza kimin oturacağını seçemezsiniz. Forumun zaten yaş ortalaması düşük ama çoğu teknolojiye meraklı çok parlak gençler. Toylukları normaldir. Siz genel olarak anti-virüs başlıklarına bakmışsınız, biz bıktık artık o başlıklardan. Açıkçası ben tıklamıyorum bile o başlıkları.

Forumun yaşlı üyelerinden biriyim ve kendime düşenin forumdaki gençlere iyi örnek olmak olduğunu düşünüyorum ve elimden geleni yapıyorum. Forum öyle ilk bakışta sizin gördüğünüz şekilde başı boş değil pek. Kendi içinde kullanıcıların oluşturduğu bir otokontrol mekanizması var, bir yanlış genellikle düzeltiliyor mutlaka. Çok da özgür bir forum ayrıca, kurallar dahilinde hemen herşeyi konuşabiliyorsunuz, çoğu nezih kullanıcılar.

Gençlerin zıpırlığını da mazur görmek lazım bence. 12-13 yaşında, belki daha küçük üyeler bile var mesela...

Öte yandan iyi taraflarına bakarsanız, zannetmiyorum diğer forumlarda bu kalite olsun.

Tekrar hoşgeldiniz diyorum. Eminim bazı olumsuzluklar da sizin paylaşımlarınızla düzelecektir.

avokumus
30-09-2009, 23:46   |  #25  
OP Taze Üye
10 mesaj

Süleyman Bey merhaba;

Hoşbulduk, nezaketiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sağduyulu cümlelerinizi okumaktan gerçekten mutlu oldum.

Analizinize katılıyorum.
Görüşlerimi yazmanın faydalı olacağına inanıyorum.

Ölçü olarak diğer forumlar yerine mesela yaş ortalamasının düşük olduğu emsal yabancı forumların alınmasının Chip' e ve ülkemize daha yakışan bir hedef olacağını düşünüyorum.
Forumda oluşan atmosferi, oluşturan guruptakiler yadırgamayabilir. Ama forumu dışardan okuyanlar, aynı şeyi düşünmeyeceklerdir. Benim düşündüklerimi düşüneceklerdir.
Antivirüs firmalarının harçlık vererek gençlere forumlarda markalarının propagandasını yaptırdıklarını duyardım. Forumda yazılanları okuyunca, olayın propagandanın çok ötesinde olduğunu, güvenlik gibi önemli ve iyi bilinmeyen bir konuda, halka zarar verecek boyutta olduğunu gördüm. Diğer forum sitelerini de inceledim, çoğunda disiplin hakimdi.
Ülkemizin Chip Forum' a ihtiyacı var. Doğru modere edilmesini gönülden arzu ediyorum.
Gençler, geleceğimizdir.
Onların da bunun farkında olmalarını, hedef çıtalarını yükseltmelerini gönülden arzu ediyorum.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.