Bu fotoğraf makinesinin megapiksel derdi yok

CHIP Online
26-05-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu kameranın ne megapiksel derdi var, ne de pil sorunu. Çünkü o başka bir zamana ait...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bu-f ... erdi-yok_12982.html

Resimlerle: Etkileyici 100 fotoğraf karesi

Günümüzde fotoğraf makinelerinin megapiksel savaşları her cephede bütün hızıyla devam ediyor. Sadece fotoğraf makinelerinde değil, fotoğraf çekme özelliği olan cep telefonlarında da süren bu büyük mücadele üreticiler ve kullanıcılar için önemli bir konu. Fakat Çin'de bir müzde düzenlenen bir gösterim, bu dertleri hiç yaşamamış olan fotoğraf makinelerini gözler önüne serdi.

Serginin en çok ilgi gören parçası ise Fransız Jules Itier'in 1844 yılında ürettiği ve dünyanın ilk fotoğraf makinelerinden biri olduğu kabul edilen bir fotoğraf makinesi oldu. Sergide toplam 20 farklı antika değeri taşıyan fotoğraf makinesi ile bu makineler ile çekilmiş 250 farklı fotoğraf, megapikselin var olmadığı daha basit zamanların anılarını yaşatıyor.

Tüm konu: Bu fotoğraf makinesinin megapiksel derdi yok

Resimlerle: Etkileyici 100 fotoğraf karesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce dijital fotoğraf makineleri mi daha iyi yoksa film üzerine baskı yapan fotoğraf makineleri mi?

H@ckerCesur
26-05-2009, 13:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

şaka gibi bir tartışma.
Sizce dijital fotoğraf makineleri mi daha iyi yoksa film üzerine baskı yapan fotoğraf makineleri mi?

Yani teknoloji kötü mü degil mi ? Bunu mu sormak istediniz...

Süleyman.
26-05-2009, 13:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
H@ckerCesur
şaka gibi bir tartışma.
Sizce dijital fotoğraf makineleri mi daha iyi yoksa film üzerine baskı yapan fotoğraf makineleri mi?

Yani teknoloji kötü mü degil mi ? Bunu mu sormak istediniz...

Yok Cesur, soru mantıksız değil. Şimdiki durumu bilmiyorum ama dijital fotoğraf makineleri birkaç yıl önce klasik makinelerin, hele "dia pozitif"lerin yanına bile yaklaşamıyordu. O bakımdan sormuşlardır...

H@ckerCesur
26-05-2009, 13:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

hmm. Aslında ben teknolojiye karşı degilim. Hayatı kolaylaştırıyor.
Fakat şöyle bir hayalim var.

Teknolojinin olmadıgı. Ufak tefek şeyler hariç (aydınlanacak kadar elektrik, radyo)

bir dag evi ya da köy evinde yaşamayı isterdim. Huzurlu bir şekilde. Gülümseme

Süleyman.
26-05-2009, 13:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
H@ckerCesur
hmm. Aslında ben teknolojiye karşı degilim. Hayatı kolaylaştırıyor.
Fakat şöyle bir hayalim var.

Teknolojinin olmadıgı. Ufak tefek şeyler hariç (aydınlanacak kadar elektrik, radyo)

bir dag evi ya da köy evinde yaşamayı isterdim. Huzurlu bir şekilde. Gülümseme

Ya o müthiş birşey işte. Altı aydan beri memleketimdeyim. Yirmi beş bin nüfuslu küçük şirin bir ilçe. İstanbul'un o debdebesinden sonra bu bile o kadar güzel geldi ki. Dönmek bile istemiyorum İstanbul'a. Ama mecburen döneceğim yeniden :( Huzur gibisi yok vesselam...

erdem barış
26-05-2009, 13:55   |  #6  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
1,312 mesaj

analog her zaman daha kaliteli olur ama sürekli film değiştirmek kimsenin işine gelmez. biz de profasyonel fotoğrafçı değiliz n73 ile çektiğim 3.2 mp bile bana yetiyor gece çekimleri iyi olmasa da gündüz fena değil.

Basic21
26-05-2009, 17:09   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj

Analogların son birkaç yıla kadar dijitallerden iyi olduğunu ben de duymuştum.Ve hatta şu an bile kimi modellerden daha iyidirler.Ama madem teknoloji açısından bu noktaya kadar geldik, bundan sonra gerekirse bir 10 yıl daha beklerim gene de o eski filmli fotoğraf makinelerine dönmem.Ölmek var dönmek yok.

Ahmet Ertuğrul
27-05-2009, 00:28   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Dijitallerin pratikliğini seviyorum.