Yok böyle bir yorum ya!
gerçekten mükemmel.
Bios tabanlı parçalanma ha bak yine güldüm.
Yanlış anlamayın yermek için söylemiyorum arkadaş ayak üstü iyi yazmış
hakkını yememek lazım.
Bu arada khrmn hala burdasın demek chiponlinede kimse kalmadı sanıyordum.
Görüpde bir selam vermeden gitmek olmazdı.
Kolay gelsin...
Yazdığım yazının yanlış anlaşıldığını görüyorum. bilmediğiniz yada bilmek istemediğiniz olaylarında var olabileceğini unutmamanız gerektiğinide hatırlatayım. Sizin dünya görüşünüze göre virüsler exe ile çalışmaz sadece??.
Bios tabanlı basit parçalanma diskte gerçekleşmez sadece diske ek bir bilgi varmış gibi eklenir. Anakart çökmelerinde yada ram çökmelerinde oluşur ve biosun ( anakart devre yazılımının) devreyi hatalı tamamlamsıyla meydana gelir.
Ram çöktiğinde nasıl 1g bi iken 1 mb görünüyorsa tam terside oluştuğu gibi bu alanı disk olarakta görebilir. Benim verdiğim cevapta bir gariplik yok sadece açıklama azdı. Daha detaylı anlatığımda biliyorum ki bunun kolay alaşılmayacak. Kaldıki devre yazılımlarıyla oluşan bir hata olup olmadığında belli değil bu nedenle genel bir format önerisi sunmuştum.
Bios Boot sektöründe çalışırken bir çok disk işlemini gerçekjleştirebilecek bir kaç yapılandırıcıyla birlikte çalışır. Bunlardan biri ram için çalışır ve devre içindeki her işlemci için bellek bilgilerini toplar. Biri HDD için işletim sistemine verilir. Bios hiçbir şekilde işletim sisteminin açılışından sorna devreden çıkamadığı için arka plan hizmeti verir. Olurda yazılım tablosu devrede bir hataya uğrarsa uygulama bunu işletim sistemine bildirir bu alan sanal olarak basit bir parçalanmayla geçiştirirlir. bu basite dediği alan öyle basit değilsede hatanın oluştuğu yere göre basitlikseviyesi değişsede sonuçta verilen cevap hatanın farkındayım ve ayrı tutuyorum şeklindeyse basit denir.
G.Ç hataları Disk birim hataları Mantıksal önerim hataları Birleştirme biçimlendirme hataları uygulama tabanlı kapanış hataları Açılışta dosya eksik türündeki ram disk hataları.....
Bunlar anakart yazılımının öyle yada böyle bir yolla sekteğe uğradığını gösterir. Hata nedenleri çok olduğu için uygulama tabanlı oluştuğunu düşünerek hataya düşmeyin.
Hataların bir çoğu anakart üzerindeki devrenin bir biçimde başka bir haritayla tanımlanmasından oluşur ( sys hataları) Bu hataların çok az bir bölümü ( 00% 1) yazılımla oluşlur oluşan hataların nerdeyse tümü sistem geri yüklemeyle onarılır.
Anakart hatalarının genelinde anakar parçalırının biri arıza geçirmesiyle oluşur. yüksek voltaj yada benzeri bir zorlanmadan oluşan arızalardır.
Ben bunu ilk başta yazdığım gibi değilde bu şekil yazsaydım soruyu sorun bu yazıyı okurmuydu ??
Yada ben bunu bu şekil cevaplasaydım okuyanın bilgisayr bilgisinin seviyesinde yada açıklayıcı bir seviyede olacakmıydı.??
Yada benim şimdi açıkladığım cevapmı olmuş oldu??
Önce biriyle alay geçerken yazıya verilen cevabın basite indirgenip indirilmediğinide araştırsanız size daha iyi bir bilgi sağlamazmı beyler.