BU haber canınızı kurtarabilir.para kaybına engel!

gokhankakiz
17-08-2011, 01:53   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

DASK’tan 17 Ağustos’un yıldönümünde sokakta deprem simülasyonu Salı, 16 Ağustos 2011 09:58
 

 
DASK'tan 17 Ağustos'un yıldönümünde hem sokakta hem Facebook'ta 7.4 şiddetinde deprem simülasyonu 
 
 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden Fay Hatları TIR’ı 17 Ağustos’un 12. yıldönümü dolayısıyla 16 – 21 Ağustos tarihlerinde 15.00 – 22.00 arası Beşiktaş’ta olacak. DASK, aynı dönemde www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasından yayına sokacağı “Deprem her yerde” uygulamasıyla sosyal medyada da farkındalığı artırmayı hedefliyor. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı “Türkiye’de yılın ilk altı ayında büyüklüğü 4’ün üzerinde 20 den fazla deprem meydana geldi. Bunların tamamına yakını küçük de olsa çeşitli maddi hasarlara neden oldu. Bu hasarlar, depremde hayatta kalmak kadar, deprem sonrasında ekonomik kayıpların uygun şekilde giderilmesinin de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. DASK olarak tüm çabamız, bugün 3,5 milyon olan zorunlu deprem sigortalı konut sayısını orta vadede 5,5 milyona çıkararak deprem güvenceli hayatı teşvik etmek” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırmak için Fay Hatları TIR’ını 16 – 21 Ağustos tarihlerinde Beşiktaş Meydanı’na çıkardı. 15.00 – 22.00 saatlerinde yapılacak etkinliklere katılanlar, Boğaziçili eğitmenlerden alacakları deprem, depremden korunma yöntemleri ve zorunlu deprem sigortası eğitiminin ardından öğrendiklerini 7.4 büyüklüğündeki Kocaeli depremini simüle eden Fay Hatları TIR’ında uygulama fırsatı bulacak.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, Beşiktaş’taki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada 17 Ağustos’un tüm ülkeye derin bir üzüntü yaşattığını belirterek şunları ifade etti: “Bu acı olayın yıldönümünde depremi hatırlamakla kalmayıp depreme karşı önlemlerimizi gözden geçirmemiz ve eksiklerimiz için harekete geçmemiz lazım. Türkiye’de yılın ilk altı ayında büyüklüğü 4’ün üzerinde 20’den fazla deprem meydana geldi. Bunların tamamına yakını küçük de olsa çeşitli maddi hasara neden oldu. Simav’daki depremler ise daha büyük hasarlara yol açtı. Bu hasarlar, depremde hayatta kalmak kadar, deprem sonrasında ekonomik kayıpların uygun şekilde giderilmesinin de önemli olduğunu gösteriyor. DASK olarak tüm çabamız bugün 3,5 milyon olan zorunlu deprem sigortalı konut sayısını orta vadede 5,5 milyona çıkararak deprem güvenceli hayatı teşvik etmek. Bunun için elimizden geleni yapıyor, gerek halkımızın ayağına giderek gerek sosyal medyayı etkin şekilde kullanarak deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini artırabileceğimiz her mecrayı değerlendiriyoruz.”

DASK, 17 Ağustos’un yıldönümünde başlayacak “Deprem her yerde” uygulamasıyla internette deprem farkındalığını artırmayı hedefliyor. DASK’ın www.facebook.com/dask adresindeki sayfasından ulaşılan “Deprem her yerde” uygulaması kullanıcıların Facebook sayfasını yıkarak depreme, sayfayı onararak zorunlu deprem sigortasına dikkat çekiyor.