Bu HaBeR dİkKaTiNiZİ çEkeR mİ!

inNteAcoME
23-08-2008, 01:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

http://www.haberler.com/haberf.asp?haber=1468159
ve
Yasars kardeşimin şubu yazmış olması:
"Harbiden acayip bir durum.Karadenizde yaşlı adam motorunu bankanın önüne bırakmış içeri girecek.Ordan biri geliyor ve 'amca sen ne yapıyorsun' diyor amcada 'ne olduda evladım' diyor.'Bak amca bu motor buraya böyle bırakılırmı etrafta hırsız çok sonra gelirler ayağından böyle indirirler diyor ve ayağından indiriyor sonra üstüne böyle binerler diyor ve üstüne biniyor sonra böyle çalıştırırlar diyor' ve çalıştırıp gaza basıp gidiyor.Amcada arkasından bakakalmış.Aklıma o geldi sanki aynı şey.Benim bu anlattığım olmuş bir olay birara basında yayınlandı."
not1: link online bir gazete sitesine de yer aldığı için öle bilir onun için bunları kullanın:): http://rapidshare.com/files/139362834/Haberler.Com.rar.html  veya [URL=http://img221.imageshack.us/my.php?]
2.yasar kardeş seni bulaştı8rdığım için üzgünüm ama istersen sile bilirim!!!
BUSEFER OLDU SANIRIM NEDERSİNİZ?
bi ilginç olaylar ile ilgili her türlü tartışmaya açığm:)

Son Düzenleme: inNteAcoME ~ 23 Ağustos 2008 17:58
panda34
23-08-2008, 01:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Ben o sohbete bile fırsat vermem , yemezler Kahkaha
ama olurmu , yiyen olurmu bu numarayı derseniz olur tabii ...

inNteAcoME
23-08-2008, 02:00   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

yorumun için sağol ama bence yerler(yanlış anlamayın espiri) yörümlerınızı bekliyorum...

uGuR.uK
23-08-2008, 08:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

iyi ceyhun yılmaz'ı dövmemiş adam, ama ankara tabi yiyosa eminönü yada beyazıt civarındakilere korsanın hesabını sorsun, adamın bi tarafından kan alırlar wallaGülümseme

not: ha iyi bişey mi? degil tabikide ama napcaksın yurdum insanı işte...

Ahmet_79
23-08-2008, 14:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
elazigli
iyi ceyhun yılmaz'ı dövmemiş adam, ama ankara tabi yiyosa eminönü yada beyazıt civarındakilere korsanın hesabını sorsun, adamın bi tarafından kan alırlar wallaGülümseme

not: ha iyi bişey mi? degil tabikide ama napcaksın yurdum insanı işte...

bu doğru o tahta kaleye hiç gitmemiş galibaKahkaha

Elçin bahar
24-08-2008, 00:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

arkadaşlar insnalarada bu kadar salak olmasın burası türkiye"amcamda o yaşına gelene kadar anlayamamışmı hayat nasıl işliyor" ördekler her zaman avlanır.

YAPANLARIDA YAKALAYIP HZ.İSA GİBİ ÇARMAĞA GERECEN BİDAHA YAPIOMU BAK BAKALIM....!!

Ahmet_79
24-08-2008, 01:35   |  #7  
Yıllanmış Üye
11,538 mesaj
Elçin bahar
arkadaşlar insnalarada bu kadar salak olmasın burası türkiye"amcamda o yaşına gelene kadar anlayamamışmı hayat nasıl işliyor" ördekler her zaman avlanır.

YAPANLARIDA YAKALAYIP HZ.İSA GİBİ ÇARMAĞA GERECEN BİDAHA YAPIOMU BAK BAKALIM....!!

HZ. İSA çarmıha gerilmemiştir kuran'ı kerimde bu açıkça belirtilmiştir, yanlız kuran'ı kerim'e değilde hıristiyanların safsatalarına inanıyorsanız oda sizin bileceğiniz bi şey.

Elçin bahar
24-08-2008, 02:06   |  #8  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

Bence başka insanların düşüncelerine saygı duymayı öğren. Hz isa çarmıha gerilmiştir istersen bende incil ve hz isa hakkında kitaplar var göndereyim bi incele !!!Senin gibi bende MÜSLÜMANIM ama başkalarının düşüncelerine saygı duyuyorum sanada tavsiye ederim.!

inNteAcoME
24-08-2008, 02:53   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

yanlışlıkla bir kavga oluştu geliba bunu yapmayın arkadaşlarGülümseme yorum lara tam gaz devamBeğendim

Son Düzenleme: inNteAcoME ~ 24 Ağustos 2008 02:54
Borga-x
24-08-2008, 03:00   |  #10  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Beyler konu sapmasın. Özelden bırbırınızı yiyin

Ahmet_79
24-08-2008, 03:05   |  #11  
Yıllanmış Üye
11,538 mesaj

üzgünüm ancak yalan dolan şeylere saygı duymuyorum hele yalan dolan kitaplara hiç mi hiç eğer kuran'ı kerim dururken sen ona değilde bu tür şeylere inanıyorsan bi şey diyemem, eğer bana inanmıyorsan aç kuran'ı kerim'i ve kendi gözlerinle gör türkçe mealine bakabilirsin yada en basiti googleden ara bak ve kendin gör kafadan sallamıyorum bilgim dahilinde konuşuyorum ama dediğim gibi bana inanmak zorunda değilsiniz nisa suresi 156,157 ve  158'inci ayeti kerimelerde bu açıkça belirtilmektedir türçe tefsirinde bunu açıkça  kendinizde görürsünüz

burdan bakabilirsiniz 156,157,158 ayetler tefsiri ile beraber elmalılı Hamdi Yazır Tefsiri

Son Düzenleme: Ahmet_79 ~ 24 Ağustos 2008 03:33
HİPNOZUM
24-08-2008, 05:58   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
870 mesaj
ahmet79
üzgünüm ancak yalan dolan şeylere saygı duymuyorum hele yalan dolan kitaplara hiç mi hiç eğer kuran'ı kerim dururken sen ona değilde bu tür şeylere inanıyorsan bi şey diyemem, eğer bana inanmıyorsan aç kuran'ı kerim'i ve kendi gözlerinle gör türkçe mealine bakabilirsin yada en basiti googleden ara bak ve kendin gör kafadan sallamıyorum bilgim dahilinde konuşuyorum ama dediğim gibi bana inanmak zorunda değilsiniz nisa suresi 156,157 ve  158'inci ayeti kerimelerde bu açıkça belirtilmektedir türçe tefsirinde bunu açıkça  kendinizde görürsünüz

burdan bakabilirsiniz 156,157,158 ayetler tefsiri ile beraber elmalılı Hamdi Yazır
ahmet abi sana sonuna kadar katılıyorum helal Alkış

Razorback
24-08-2008, 07:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
Borga-x
Beyler konu sapmasın. Özelden bırbırınızı
borga-x kimse birbirini yemiyor..
burda birbirimizi yemek için değil, bahsi geçen olaydaki işin aslını bilmeyenlerin veya yanlış bilenlerin veya konuyu okuyan herkesin, gerçeği yanlış algılamaması için mesaj yazıyoruz. çünkü KURAN'DA AÇIKLANMIŞ bir gerçeği bilerek yada bilmeyerek yanlış öğrenmek, (bize küçükken büyüklerimizin saydırdığı)imanın şartlarına ters düşer diye düşünüyorum bilmem anlıyor musun?? buna seyirci kalmamak için mesaj yazıyoruz.. ANLAYIN ARTIK forumda zaman zaman dini konularda yazdığımız yazılardaki maksadın birbirimizi yemek olmadığını!!! Sadece "yanlış" öğrenilmesin diye uyarımızı yapıyoruz, yine tabi inanmak yada inanmamak size kalmış...

Hz isa çarmıha gerilmedi. gerçekte ölen Hz.İsa değil onu gammazlayan bir havariydi. Alahüteala o havarinin suretini Hz İsa ya benzetti. Hz İsa'yı da göğe yükseltti. kıyamet anında inip Deccali öldürecek ayrıca. olay bu.

Elçin bahar
24-08-2008, 14:33   |  #14  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

Sevgili ahmet bey benim size anlatmak istediğim hz isanın çarmıha gerilmesi ister doğru istersede yalan olsun .Sonuçta bir grup insan onun öyle olduğuna inanıyor ve allah katındada herkes düşüncelerinde hür ve özgürüdür çünkü o düşünce,hareket ve inanç tarzına göre yargılanacaklar.Hindistanda hinduizm diye bir din var eminim duymuşsunuzdur "ineklere" taparlar.Hiç kimse gidipte onlara sizi salaklar neden ineklere tapıyorsunuz diyolarmı ; tüm dünya bunu bilir inanmaz ama O insanların düşüncelerine saygı duyarlar.Anladığım kadarıyla dinimizi bir çok insandan daha iyi biliyosunuz buna sevindim ama beni yanlış anladığınıza üzüldüm ; ben hristiyan falan değilim sadece başka insanların düşüncelerine bizim dinimize duyulduğu kadar saygı duyalım diyorum.!

Ahmet_79
24-08-2008, 14:52   |  #15  
Yıllanmış Üye
11,538 mesaj

tabiki herkesin inancı kendine ben burda sadece yanlış olduğundan emin olduğum bir konuda sizi bilgilendirmek istedim bunun yaparken sizi kırdım ise özür dilerim amacım kimseyi kırmak yada küçük düşürmek değil sadece sizden  ricam dini konularda önce bir araştırma yapalım bunlar hassas konular ve kimsenin yanlış bilgilendirilmesini istemem malum teknoloji oldukça gelişti google'dan doğru kaynağı bulduktan sonra  ulaşamayacağımız bilgi neredeyse yok denebilir, güzel dinimiz ve kitabımız bize en ince ayrıntıya kadar her türlü bilgiyi vermekte bize düşen sadece onu anlamak ve uymak, tekrar söylüyorum sizi kırdım ise özür dilerim  saygılar.

uGuR.uK
24-08-2008, 16:15   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

arkadaslar size göre yalan baskasına dogru, bende ve cogumuzda müslümanız kabul. ama bu kimsenin inancına yalan yanlış deme hakkı vermez, ha sana dinini sorar sen anlatırsın biter o yalan bu yanlış. sen kendinine bak bırak baskası ne isterse yapsınGöz kırpma

Elçin bahar
24-08-2008, 17:39   |  #17  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

Önemli değil beni anlamanıza sevindim.

inNteAcoME
24-08-2008, 19:16   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

konunun boyutu biraz deişti ama olsun süper siniz ben yorumsuz geçiyorum ama kuranı kerim varken başka bir şeye ina nacak deilim tabiiii.

Razorback
24-08-2008, 22:08   |  #19  
Yıllanmış Üye
712 mesaj

başkalarının inançlarına saygı duymak ayrı konu, müslümanım diyipte bidat işlemek ayrı konudur. tekrar söylüyorum. imanın şartlarını araştırın. bu şartların birine bile uymazsanız iman etmiş sayılmazsınız.

ben hristiyanım derseniz buna diyecek lafımız yok ama müsülanım diyorsanız Kuran'a iman etmeden müslümanlık olmaz.

ben müslümanım ama ben böyle inanıyorum demek tamamen saçmalıktır kimse kusura bakmasın.

bişeyler hakkında yazı yazıyorsunuz ama yazdığınız konular için geçerli kuralları da bilin. ben sadece iyiliğiniz için ve müslümanım dediğiniz için ve konuyu okuyan diğer arkadaşların da yanlış etkilenmemesi için söylüyorum çünkü bu işler "tamam doğru ama ben böyle inanıyorum" demeye gelmez. ALLAHIN KELAMI ne diyorsa o dur. şakası olmaz. içine bidat karıştırılmaz. benden söylemesi. onun için bilmediginiz konularda üstelemeyin eyvallah deyin öğrenmiş olun. yine tabi uygulamak yada uygulamamak size kalmış.

PcMaKeR
24-08-2008, 23:41   |  #20  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
ahmet79
HZ. İSA çarmıha gerilmemiştir kuran'ı kerimde bu açıkça belirtilmiştir, yanlız kuran'ı kerim'e değilde hıristiyanların safsatalarına inanıyorsanız oda sizin bileceğiniz bi şey.
Hristiyanları ve Onların kitaplarının gerçek olduğunu mu düşünüyorsunuz. Hristiyanlık topluluk sadece.

İslam gibi gerçek bir din de değil bişi dedeğil iki kişi çıkıyor ortalığı velveleye veriyor öyle çıkıyor.

İncilin değiştirilmemişini el değmemişini görürseniz bildirin bizde görelim ;);)

Elçin bahar
24-08-2008, 23:48   |  #21  
Yıllanmış Üye
260 mesaj

arkadaşlar fazla uzatmaya gerek yok herkes bildiğini uygulasın bu konunun çok fazla uzadığını düşünüyorum.!

inNteAcoME
25-08-2008, 01:45   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
677 mesaj

o kanuda hak lısın ama Bu HaBeR dİkKaTiNiZİ çEkeR mİ! bu konu daha uzamadı Beğendim

yakuza_
25-08-2008, 01:53   |  #23  
Yıllanmış Üye
347 mesaj
Elçin bahar
arkadaşlar fazla uzatmaya gerek yok herkes bildiğini uygulasın bu konunun çok fazla uzadığını düşünüyorum.!
sende anlamadığın işlere burnunu sokma
neyseki arkadaşlar kurcaladığın durumu düzeltmiş sağolsun.
hem mesaj yazıp yazmamak içinde senden izin alıcaz heralde?
herkes düşüncesi neyse yazar arkadaşım. burası bir forum

TuncaBozkurt
25-08-2008, 23:09   |  #24  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
PcMaKeR
Hristiyanları ve Onların kitaplarının gerçek olduğunu mu düşünüyorsunuz. Hristiyanlık topluluk sadece.

İslam gibi gerçek bir din de değil bişi dedeğil iki kişi çıkıyor ortalığı velveleye veriyor öyle çıkıyor.

İncilin değiştirilmemişini el değmemişini görürseniz bildirin bizde görelim ;);)

İncil'in değişikliğe uğramasının nedeni, ilk ağızdan yazıya dökülmemiş olmasıdır. Bu nedenle çeşitli değişiklikler olmuştur. Fakat bu senin Hıristiyanların inancına saygısızlık yapman gerektiğini göstermez. Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır bu yaptığın.

Razorback
26-08-2008, 00:05   |  #25  
Yıllanmış Üye
712 mesaj
tuncab
İncil'in değişikliğe uğramasının nedeni, ilk ağızdan yazıya dökülmemiş olmasıdır. Bu nedenle çeşitli değişiklikler olmuştur. Fakat bu senin Hıristiyanların inancına saygısızlık yapman gerektiğini göstermez. Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır bu yaptığın.
biz hıristiyanlara ve onlardan biriyle karşılaştığımızda yaptığı ibadete saygılıyız ama ya onlar her zaman bizim inançlarımıza ve kutsal değerlerimize ne kadar saygılı ?? şu an nerdeyse herkes müslüman düşmanı olmuş.

o nedenle yazdığında haklısın ama konuyu bu şekilde uzatmaya değmez diye düşünüyorum bilmem anlatabildim mi??

hem PcMaKeR'in yazısında uyarı hakedecek bir saygısızlık da yok ayrıca.

Son Düzenleme: Razorback ~ 26 Ağustos 2008 00:07