Bu haftasonu internete ne oldu?

CHIP Online
02-07-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu haftasonu dev internet sitelerinde yaşanan sorunun nedeni ortaya çıktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... -ne-oldu_34556.html

Resimlerle: İnternet bugün böyleydi!

Bu haftasonu, internetin önde gelen web siteleri açısından çok da iyi geçmedi. Geçtiğimiz hafta Amerika'nın kuzeydoğusunda meydana gelen fırtınalar, Amazon'un, Netflix'in ve Instagram'ın sunucularını etkilemiş, hizmetlerin bir süre kapanmasına neden olmuştu. Bu haftasonu ise daha da fazla web sitesinin sorun yaşadığı ortaya çıktı - ancak bu sorunun nedeni fırtınalar veya yıldırımlar değil.


Reddit, Foursquare, LinkedIn gibi web sitelerinin yaşadığı sorunun nedeni, "artık saniye" adı verilen durum. Artık saniye, dünyanın dönüş hızındaki doğal yavaşlamanın atomik saatlere yansımaması sonucunda ortaya çıkan bir durum (1972'den beri 24 kere rastlanan bir durum - tüm dünyadaki atomik saatler, bir saniyeliğine durduruluyor). Bu duruma, yani aynı saniyeyi iki kez görmeye hazırlıklı olmayan web sitelerinin veritabanları, sitelerin bir süre hizmet dışı kalmasına neden oldu.


"Artık saniye"den etkilenen tüm web sitelerinin şu an çalışır durumda olduğu bildiriliyor. Dev sitelerin yaşadığı bu sorunların aslında iyi bir yanı da var: Siteler bir sonraki "artık saniye" olayına daha hazırlıklı girecekler.

Tüm Konu: Bu haftasonu internete ne oldu?

Resimlerle: İnternet bugün böyleydi!

Kaynak: www.chip.com.tr