Mail adresi alırken, bir siteye üye olurken, veya adsl kota bilgisine girerken bir harf kombinasyounu çıkar karşımıza. Ve bunu alttaki satıra yazmamız istenir. Bunun nedeni nedir? Neden her seferinde bu garip vede ilginç kombinasyonları alttaki satıra gireriz ki? Nasılsa her seferinde yenisi çıkar. Bilenvarsa izah etsin lütfen......
bu harf oyunları
bende ne olduğunu bimiyorum ama güvenlik açısından hiçbir artısını olduğunu da zannetmiyorum. adam senin şifreni bildikten sonra........
bahsedilen harf kombinasyonu tamamen güvenlik amaçlı kullanılır. resim tarzında olabileceği gibi, text formatında da olabilir. Birilerinin sayfayı amaç dışı kullanıp, otomatik anlamsız kayıtlar girmesine engel olur. özellikle ziyaretçi defterleri, haber sayfaları ve yorum yazma, forum gibi alanlarda sıklıkla karşılaşılır.
ayrıca şöyle bir nedeni de vardır bu harf kombinasyonlarının:
bazı siteler kendi üyelerini otomatik olarak başka sitelere de üye yaparlar.bazen de bazı kötü niyetli kişiler siteyi üye yağmuruna tutarlar.ekstra bir kod yazılmadığı sürece bilgisayarlar o kodu tanıyamayacakları için böyle bir sistem geliştirilmiştir.
ulusoy1bahsedilen harf kombinasyonu tamamen güvenlik amaçlı kullanılır. resim tarzında olabileceği gibi, text formatında da olabilir. Birilerinin sayfayı amaç dışı kullanıp, otomatik anlamsız kayıtlar girmesine engel olur. özellikle ziyaretçi defterleri, haber sayfaları ve yorum yazma, forum gibi alanlarda sıklıkla karşılaşılır.yeterince açıklamış arkadaş...
ben de ek bir iki cümle yazdım zaten.kötülük yapmadım yani.