evet arkadaşlar resimlerde ünlem işaretleri net olarak gözükmekte, ve her yerde bu şekilde devam ediyorlar, biosa giriliyor lakin karma karışık hiçbirşey okunamıyor.. Daha önce bu hatayla karşılaşan herkesin yardımlarını bekliyorum..
bu hata yüzünden kurulum yapamıyorum (Resimli)
a.) Monitörünüzün üzerindeki düğmelerden aayarları resetleyin.
b.) Anakartınızın onboar çıkışı varsa ekran kartınızı çıkartıp sistemi kurana kadar monitörü onboard çıkışa bağlayın.
c.) Biosa girdiğinizde biosu resetleyin.
bilgisayarının bios dilini deiştirmedin dimi??
bios un default ayarlarını bir kaç kez yükledim.
monitörü de resetledim.
onboard ekran kartım yok.
yani dediklerinizi yaptım ama değişen birşey olmadı..
daha once de mi boyleydi yoksa bbios update felan yaptıktan sonra mı bole oldu???
dil değişikliği yapmadım.
daha önce normaldi aslında, 7 8 aydır kullanmıyordum bu makineyi laptop aldığımdan dolayı, şimdi işim düştü, fakat bu iğrenç şeyle karşılaştım..
sanki bana biosta bir problem var gibi geliyor arkadaşlar, yani ne bilim bozulmuş yada bir kısmının hata görmüş olabileceği gibi.. sizce de mümkün mü acaba?
ekran kartını o/c yapmadım.
Ekran kartındandır, başka birşeyle uğraşmaya gerek yok biostan ola hiç görüntü olmaz. Verdiğiniz ekran disk seçim ekranı ki oraya kadar geliorsa sistem sağlam ancak ekran kartı - monitör bağlantısı veya monitörde birşey var demektir. Ekran kartınızın slotu tozlanmış tam oturmamış olabilir, bağlantısı oturmamış olabilir, özellikle ekran kartı ramlerinde sorun varsa olabilir. Ekran kartınızı çıkartın temizleyin özenle tekrar takın, sorun devam ederse başka kart deneyin.
imkanın warsa başka bi monitorle deneyebilirmisin??
press f1 deilde g1 yazıo sanki yada ben uykusuzluktan yanlıs goruom
en sevmediim sey assembly lerle ugrasmaktı sayende deişti sabaha karşı assembly dersi dinlemek artık :D
ben başta biostur dedim herkes bios deil ekran kartıdır dedi bende belki monitordur dedim sen biosa dondurdun yine :D
aslında bios flashlama kolay bişi olsa direk aynı wersionu yada warsa en son wersionu bidaha yukle dicem de o sırada hepten gitme ihtimali war.)
DOSTUM EKSTA BİR EKRAN KARTI İLE DENE. OLMAZSA BİOSU SIFIRLAMAYI DENE O DA OLMADI MALESEF ANAKARTI DEĞİŞTİRMEN GEREKEBİLİR.
arkadaşlar sorunu hallettim, ha tabii bu çözüm müdür tam olarak bilmiyorum ama birkaç arkadaşımızın dediği gibi sorun ekran kartındanmış.. dün saat çok geç olduğundan dolayı hiçbirsey yapamadım, şimdi başşka bir ekran kartı ile değiştirdim, herşey normal bilgisayar son derece düzgün çalışıyor ve şuanda windows kuruyor. Yardımcı olmaya çalışani okuyan okumayan gören görmeyen herkese çok teşekkür ederim sağolun..
Son olarak bir soru sormak istiyorum, bu ekran kartının tamiri mümkün mü? yoksa yeni bir tane almam mı gerkiyor?
kardeş muhtemelen ekran kartının bıos chipi arızalanmış eğer pahalı bişey değilse hiç uğraşma derim sana çünkü genelde kazıklamaya kalkıyolar
TBCMagicAriza RAM'lerden kaynaklaniyorsa (öyle tahmin etmistim/öyle tahmin ediyorum) o zaman birsey yapamazsin.benim mucizelerle oldum olası aram iyi değildir :) şimdi olduğu gibi.. tekrar herkese teşekkür ediyorum, artık idareten bi tane ekran kartı bulurum bi yerden. Sağolun arkadaşlar görüşmek üzereFakat sunu da deneyebilirsin: Yükleme islemi tamamlandiktan sonra ekran kartlarini tekrar bir degistir. Belki bir "mucize" olabilir .....
Aynı officedeki boş yerlerin yerine simge atanmış gibi olmuş bu sorun aslında TBCMagic dediği gibi bit hatası girişlerin (input) kodlarını belirleyen Amerikada biryer var bu kodları onlar belirliyor ve bu kodların ne anlama geldiği ne tepki vericeklerini bilgisayarında sanırım işlemcide veya biosta yükleniyor bu sorun işlemcinin veya biosun bir bölmünün zarar görmesinden kaynaklı olabilir tahminime göre bu codlar biosta yüklü çünkü girişleri çıkışları o denetliyor çözüm olarak ekran kartını başka bir yerde dene eğer sorun orada ise dediğimi unut sorun ekran kartındada olabilir çünkü bu birim sanırım bu tarz donımların hepsinde bu birim var beli veri ekran kartında bozuluyor olabilir