Bu işe girmelimiyim?

algoritma.rezell
27-04-2009, 12:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Eminim bu tarz soru soranlar çok olmuştr (ozaman neden yeni konu açıyosun diyebilir bazı arkadaşlar çünkü direk kendi soruma cevap almak istiyorum)

Maden Müh. okumaktayım arkadaşlar yani bilgisayarla çok fazla işimiz olmucak önümde 4 sene gibi bir süre var ve ben bilgisayara yönelmek istiyorum özellikle programlama dalına ancak kararsızımda çünkü vakit harcayıp karşılığında sadece bu işi hobi de bırakmak istemiyorum özetle 4 yıl gibi bir sürede gerçekten istekli olursam bu işi halledebilirmiyim ve de bu işten para kazanma şansım nekadar?

bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

gokhan38
27-04-2009, 12:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj

benım sana tavsıyem maden muhendısı olman cunku ulkemız madencılık bakımından zengın kaynaklara sahıp ve hızla gelışen bı sektor bılgısayar programcılıgı da ıyı ama maden muhendıslıgı daha mantıklı gelıyor bana belkı şu kullanamadıgımız bor maddesınıde ulkemız ıcın kullanabılırsın malum 5 kuruşa ssatıp 100 kuruşa gerı alıyoruz

algoritma.rezell
27-04-2009, 12:24   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

çok güzel diyorsun ancak bu sektörün ne olacağı gerçekten belli değil önümü göremiyorum ki ..neden yazdın ozaman diyebilirsin puanım düşüktü ama yinede isteyerek yazdım ...tabiki niyetm bölümümde derece yapabilmek ancak maden sektörünün önünün açılması gerçekten zor ve özel sektörde şartlar gerçekten ağır buyuzden insan kararsızlık içinde kalıyor ...

Banned
27-04-2009, 12:35   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
algoritma.rezell
çok güzel diyorsun ancak bu sektörün ne olacağı gerçekten belli değil önümü göremiyorum ki ..neden yazdın ozaman diyebilirsin puanım düşüktü ama yinede isteyerek yazdım ...tabiki niyetm bölümümde derece yapabilmek ancak maden sektörünün önünün açılması gerçekten zor ve özel sektörde şartlar gerçekten ağır buyuzden insan kararsızlık içinde kalıyor ...
Üniversitede okurken hep aynı furya olur, iş imkanı yok, okuyuncada sonuç boş olacak vs.vs. Aynı durumlar benimde başımdaydı. Okulu bitirdim ertesi yıl  işteydim. KAramsar olmak yerine azimli olmayı, tek bir alana  yönelmek yerine ikinci alanada vakit ayırmayı deneyebilirsiniz.

algoritma.rezell
27-04-2009, 12:39   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

@khramn

yorumun için teşekkür ederim ikinci alan olarak bilgisayarı düşünüyorum ancak vakit ayırıp hiç bişe alamamkta istemiyorum bundan dolayı sizin gibi değerli arkadaşların fikirlerine ihtiyaç duydum

onlineTR
27-04-2009, 12:41   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,947 mesaj

oku derım arkadaşım maden muhendıslığıni yapmasanda ilerde  elindekı dıplomayla bişeyler yapabılırsın...

emre__
27-04-2009, 13:00   |  #7  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

bizim akrabağda vardı madan mühendisi iş yok diye polis oldu :S sektör hiç belli diil...

algoritma.rezell
27-04-2009, 13:07   |  #8  
OP Taze Üye
11 mesaj

@emre__

valla bu sene vardı oyle bir şasım tercih etmedim polisliği nedense hiç sevmiyorum bu bölüme geldim aslında bölümü ve dersleri araştırdım ve isteyerek yazdım ama dediğin gibi sektör hiç belli olmuyor sonuç olarak buraya boyle bir konu açtım:D

permanent
27-04-2009, 14:37   |  #9  
Üye
98 mesaj

programcılığı gerçekten istiyorsan yönel derim.Eğer geçici bir hevesten ibaretse hüsrana uğramanı istemem.Programcılık sabırlı bir iştir.

algoritma.rezell
27-04-2009, 14:47   |  #10  
OP Taze Üye
11 mesaj

@permanent

zaten amacım gerçekten öğrenebilmek ama dediğin gibi sabır ve vakit isteyen bir iş neticede okadar emek harcayıp bir kapasiteye geliceksin ve bundan bir kazancın olsun istersin işte bilgisayar üzerinede okumuyorum bu kazancı sağlayabilirmiyim blmiyorum bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum

PcMaKeR
27-04-2009, 21:45   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Programcılık mı istiyorsun meslek olarak.

Sana bir öneri. Türkiye Dışına git. Sadece git TR de bu iş yaşşşş.

2010 Şubat askerliğimi yaptım mı direk amerika. Kalamam Türkiyede. Bizde bu kafalar olduğu sürece kalamam. Zevk almıyor insan.

Örnek: KArdeşim bu çok para ben bu programa bu parayı vermem. (Program özel hazırlanmış ve günlerce ona göre tasarlanmış bir stok programı.) Tamam abi verme bende sana logoyu göndereyim ütsünler seni.

Örnek 2: Ya bu site çok para ben yaptırmıcam dışarda 300 ytl ye yapıyorlar. (hazır portalı kurarlar bir saldırı yada bir açık gitti. yada siteyi yapar parayı alır vın. yalan dolan.). istenilen para Bin YTL ayak yapıyor. - İyi abi o zaman git onlara yaptır.

Bu kafalar olduğu sürece iş yapamazsın. Yada şöyle üçkayıtçı kafası olursa sende tmm ama bende yok. Gelemem öyle şeye hakkımı versin hakkını alsın mantığı. Şuanki çalıştığım yerde Bin ytl alıyorum ortalama tek başıma evimde. Sözde artacaktı falndı  filandı ama çok değil kısa dönem askerlik sonra vın.

Dediğim gibi Programcılık bu.

algoritma.rezell
28-04-2009, 00:43   |  #12  
OP Taze Üye
11 mesaj

@PcMaKeR

yorumun için çok teşekkür ederim aydınlatıcı oldu zaten ya web tasarıma yada programlamaya yonelicem şuan karar aşamasındayım sizin gibi değerli arkadşalardan fikirler alıyorum...

man on the moon
28-04-2009, 01:02   |  #13  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

hangi üni de okuyorsun?
benim de bir maden müh. okuyan arkadaşım vardı. ve hazırlık okurken bıraktı. şimdi inşaatta okuyor. Maden mühendisliği Türkiye de çok zor. mezun bir tanıdık bir dersanede geometri öğretmeni... mta ve diğier kuruluşların ihtiyacının kat kat fazlası mezun veriliyor.

01apachi
28-04-2009, 01:27   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj

kardeş ne diyonsen.. senin bölümde mayyak para var, bizim bi akraba maden möhendizi, herifin 2tane avradı,Adana güzelyalıda 6dairesivar ve bırak kendine ve eşlerine araba aldığını büyük 2 çocuğuna da aldı..
adam işi götürüyor.. sen söylentilere bakma..

01apachi
28-04-2009, 01:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj

bu arada bölümünle alakalı programlar olması lazım senin iyi bi araştır, onları kullan yeter-artar...

permanent
28-04-2009, 09:06   |  #16  
Üye
98 mesaj
algoritma.rezell
@permanent

zaten amacım gerçekten öğrenebilmek ama dediğin gibi sabır ve vakit isteyen bir iş neticede okadar emek harcayıp bir kapasiteye geliceksin ve bundan bir kazancın olsun istersin işte bilgisayar üzerinede okumuyorum bu kazancı sağlayabilirmiyim blmiyorum bu konuda fikirlerinizi merak

Bu kazancı sağlayabilmen sadece ve sadece senin elinde.
istediğin kursa git senelerce.
Hiç bir kursta  bir cd beynine yerleştirmiyorlar.(dersanecilerin klasik lafıdır :) )
ama herşey sende biter.
sen uğraşırsan sen üstüne gidersen o zaman bu işi yapabilirsin.
yani kısacası sorunun cevabı kendi içinde..

birde hangi tür programcılığa merak sardın.

H@ckerCesur
28-04-2009, 09:59   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

@PcMaker'e katılmakla birlikte bir bilgisayar programcısı olarak(!) birkaç ekleme yapmak istiyorum. Tr şartlarındaki egitimle çok iyi bir seviyeye ulaşamazsın programcılıkta. Yüksek seviyeler için yurtdışı tercih etmelisin. Bunun için ayrıca ögrenmen gereken ingilizce var. Yani zor bir iş. Sen kendi alanındaki bölümleri araştır bence. Onlara yönel derim.

Bilgisayar Programcısı olmak göründügü kadar kolay degildir. Hata kabul etmeyen bir iştir. Sayfalarca yazdıgın bir programın bir noktasını koymazsan program çalışmaz demektir.
Geceni gündüzüne katmak demektir. Verhasıl tr şartlarında iyi bir programcı olsan dahi büyük firmalara giremedikten sonra (torpilin) olmadıktan sonra zor be kardeş. Yok benim torpilim var diyorsan.
Süper program yazarım diyorsan. (puanım düşük diyorsun.) programlama ögren derim.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 28 Nisan 2009 10:09
PcMaKeR
28-04-2009, 11:29   |  #18  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
H@ckerCesur
@PcMaker'e katılmakla birlikte bir bilgisayar programcısı olarak(!) birkaç ekleme yapmak istiyorum. Tr şartlarındaki egitimle çok iyi bir seviyeye ulaşamazsın programcılıkta. Yüksek seviyeler için yurtdışı tercih etmelisin. Bunun için ayrıca ögrenmen gereken ingilizce var. Yani zor bir iş. Sen kendi alanındaki bölümleri araştır bence. Onlara yönel derim.

Bilgisayar Programcısı olmak göründügü kadar kolay degildir. Hata kabul etmeyen bir iştir. Sayfalarca yazdıgın bir programın bir noktasını koymazsan program çalışmaz demektir.
Geceni gündüzüne katmak demektir. Verhasıl tr şartlarında iyi bir programcı olsan dahi büyük firmalara giremedikten sonra (torpilin) olmadıktan sonra zor be kardeş. Yok benim torpilim var diyorsan.
Süper program yazarım diyorsan. (puanım düşük diyorsun.) programlama ögren derim.

BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimAlkışAlkışAlkışAlkış

sorceror
28-04-2009, 11:37   |  #19  
Taze Üye
1 mesaj

sektörde tonla bilgisayar mühendisi varken, başka bir alandan programlama öğrenip de sektöre dahil olmak gerçekten zor ama imkansız değil. önemli olan maden mühendisliği, vs. değil okulu ne kadar erken ve ne derece ile bitirdiğin, yüksek lisansı bilgisayar mühendisliğinde yapabilirsin mesela, ama programlama öğrenicem şimdi dersen okulu da zora sokmuş olabilirsin. önce okula ağırlık verirsen sonradan programlama da öğrenip o işi yapabilirsin. chip yazarlarından benim de arkadaşımın ağabeysi olan mahmut karslıoğlu mesela maden mühendisidir. kendisinden nasıl sektöre girdi, nasıl yazar olabilecek kadar başarılı oldu, öğrenebilirsin.

algoritma.rezell
28-04-2009, 14:40   |  #20  
OP Taze Üye
11 mesaj

hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim..

@e-eyup selçuk ün. okuyorum ve bırakıp tekrardan hazırlanmak çok zor geliyor bu yuzden devam edicem ...

@H@ckerCesur süper program yazarım diyebilecek duruma gelirmiyim bilmiyorum ama bu işe girersemde sonuna kadar giderim başlamadan iyi karar vermek istiyorum ondan araştırıyorum zaten..yorumun için teşekkür ederim...

PcMaKeR
28-04-2009, 15:46   |  #21  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
algoritma.rezell
@H@ckerCesur süper program yazarım diyebilecek duruma gelirmiyim bilmiyorum ama bu işe girersemde sonuna kadar giderim başlamadan iyi karar vermek istiyorum ondan araştırıyorum zaten..yorumun için teşekkür ederim...
Yıllarını vereceksin büyük emekler harcayacaksın beğenmeyenler olacak. eğer uzmanlaşırsan bunları zaman gösterecek. Kolay gelsin.

algoritma.rezell
28-04-2009, 15:49   |  #22  
OP Taze Üye
11 mesaj

@PcMaKeR

yorumun için teşekkür ederim peki sen programlamayımı yoksa tasarımı mı önerirdin ?

man on the moon
28-04-2009, 15:52   |  #23  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

bende selçuktayım. Arkadaşım da yadam da okurken bıraktı bir yıl da hazırlandı ama durum bu.
mta da çalışanlar gerçekten iyi para alıyorlar diye biliyorum. ama mta ya girmek sadece başarı ile alakalı değil.

algoritma.rezell
28-04-2009, 16:00   |  #24  
OP Taze Üye
11 mesaj

@e-eyup

haklısın aslında özel sektördede iyi para kazananlar var ancak kendini fazlasıyla geliştirmen gerekiyor vede bir tanışın olması lazım....

PcMaKeR
28-04-2009, 16:10   |  #25  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

algoritma.rezell

Kendimden bahsediyim. Tasarıma geçtim mi iğrenç şeyler yaparım ama bir tasarım varsa mesela bir site tasarlanmış diyelim. bana şu şu efekleri uygula şunları yap desin birisi JAVASCRIPT ve ASP.NET ile(PHP de olur za ASP.NET Favorim.) Süper şeyler yaparım.

Yada bir program istensin Güzel bir algoritma çıkartır müşterinin önceden neler isteyeceğini düşünür ona göre programımı canlandırır şekillendirir müşteriye teslim ederim(iyi bir referans artı müşteri memnuniyetidir bu.)

Bana göre Programlama Bir sanattır. Elime Spatulamı(Mouse)verirler bende Yapabildiğim ortaya hayalimdeki yetenekleri sunarım.
Yada pianomu(klavye) alır aklımdaki notaları teker teker bilgisayara dökerim. Oda bana eşlik eder. Zevk alacaksın. Her iş öyledir zevk almazsan o iş verimli değil bir eziyettir. sende memnun olmazsın müşterinde. Hayat böyle. Bak microsofta Windows XP ne kadar iğrencti Vistayı çıkardılar gene yaranamadılar. en sonunda oda tuttu Windows 7 de bütün hünerlerini sergiledi. Daha Betayken adamın sunucuları kitlendi.

Program yaparken kendini düşünme Karşındakini düşün:

Basit mi olsun, Profesyonel mi olsun, Rahat mı olsun, Zor mu olsun bunu müşterine göre tartıp ona göre çıkart. Herkez senin sevdiğini sevmez sende herkezin sevdiğini sevmezsin. Ne derse onu yapacaksın. biri Flash tasarım ister web sitesi canlansın birisi sadelik ister hız ister.

Hani derler ya Ot ister, b.k ister. Seve seve yapacaksın.

Yukarıdaki dediklerimi gözünde canlandır eğer yaparım dersen önünde bir engel kalmaz. Ben en çok müşterinin zevklerinde takıldım. Ama sonunda kırdım. Kırmasaydım piyasada tutunamazdım.

Yardımcı olduysam ne mutlu bana.