algoritma.rezell
Kendimden bahsediyim. Tasarıma geçtim mi iğrenç şeyler yaparım ama bir tasarım varsa mesela bir site tasarlanmış diyelim. bana şu şu efekleri uygula şunları yap desin birisi JAVASCRIPT ve ASP.NET ile(PHP de olur za ASP.NET Favorim.) Süper şeyler yaparım.
Yada bir program istensin Güzel bir algoritma çıkartır müşterinin önceden neler isteyeceğini düşünür ona göre programımı canlandırır şekillendirir müşteriye teslim ederim(iyi bir referans artı müşteri memnuniyetidir bu.)
Bana göre Programlama Bir sanattır. Elime Spatulamı(Mouse)verirler bende Yapabildiğim ortaya hayalimdeki yetenekleri sunarım.
Yada pianomu(klavye) alır aklımdaki notaları teker teker bilgisayara dökerim. Oda bana eşlik eder. Zevk alacaksın. Her iş öyledir zevk almazsan o iş verimli değil bir eziyettir. sende memnun olmazsın müşterinde. Hayat böyle. Bak microsofta Windows XP ne kadar iğrencti Vistayı çıkardılar gene yaranamadılar. en sonunda oda tuttu Windows 7 de bütün hünerlerini sergiledi. Daha Betayken adamın sunucuları kitlendi.
Program yaparken kendini düşünme Karşındakini düşün:
Basit mi olsun, Profesyonel mi olsun, Rahat mı olsun, Zor mu olsun bunu müşterine göre tartıp ona göre çıkart. Herkez senin sevdiğini sevmez sende herkezin sevdiğini sevmezsin. Ne derse onu yapacaksın. biri Flash tasarım ister web sitesi canlansın birisi sadelik ister hız ister.
Hani derler ya Ot ister, b.k ister. Seve seve yapacaksın.
Yukarıdaki dediklerimi gözünde canlandır eğer yaparım dersen önünde bir engel kalmaz. Ben en çok müşterinin zevklerinde takıldım. Ama sonunda kırdım. Kırmasaydım piyasada tutunamazdım.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana.