Merhabalar işlemcim iyi olmayabilir ama overclock yapıp yapamayacağımı öğrenmek istiyorum şimdiden tesekkürler
İntel Celeron 2,0 Ghz
celerona o/c pek onerilmez yapisindan dolayi forumda var arastir
ogulhan1celerona o/c pek onerilmez yapisindan dolayi forumda varintelin en yüksek hızaşırtılan 2. modeli celeron. hava soğutma ile 2.8e kadar yükseltirsin ama daha önce hiç o.c yapmadıysan bi anda o kadar yükseltip de karşıma çıkma senin yüzünden yandı diye :) yavaş yavaş arttır işte o.c oluyo sonuçta adamlar celeron 230 mhz işlemciye bile o.c yapıyolar
bu işlemci ile oc yapsanız bile fazla (bence hiç) bir fark görülmez.yapmak istersenizde
s,stem sogutma sistemi işini iyi yapıyormu?yani ısı değerleri nasıl?
power supply oc için yeterlimi??
bunlarada bakmak lazım.
Ben denedim celeron işlemciyle en fazla 500 mhz çıkıyor daha fazlası stabiletiyi bozuyor + güçlü bir soğutucu gerekiyor.Denemiş ve kullanmış biri olarak söylüyorum üstelik overclock u 250w psu[*<] ile yaptıydım düşün celeron fazla elektirik çekmiyor
censez412001 yılında pentium2 350 liyi 392 yapmıştım ama sistem çökmüştü sanırım nedeni 100mhz lik bellekleri 133 mhz de çalıştırdığım içn olmuşyakmış olmayın
aklıma kendi bilgisayarım geldi. P4 3.0 478 pin işlemciyi 300 mhz arttırmıştım. 3.3 ghz olmuştu ama birkaç işlemden sonra mavi ekran....
su anda evde sadece internete girmek için 3 . pc var onda cleron 1200 var 1400 mhz yaptım stok fan ile 1 derece artıs oldu 55 ti 56 oldu sende eger hic yapmadıysan 2.40 fln yap en fazla ama bi anda yukseltme azar azar
işlemci volt ve anakart voltları birbirlerini uyumlu çalıştırabilirsen olabilir ama hesaplaman gerek eğer yanlış bir hesaplama işlemci anakart tekrar alman gerekebilir...dikkat...saygılar...