Bu işlevlere Firefox 23'te el sallayacağız!

CHIP Online
15-04-2013, 17:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bizlerin iyiliğini düşünen Mozilla, Firefox'u "bozmamızı engellemek" için bakın neler neler yapıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... ayacagiz_39773.html

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Firefox'un 23. sürümü, azaltılan ayar sayısı sayesinde tarayıcının kullanımını çok daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Mozilla'nın bu değişikliği yapmasındaki amaç, hem Firefox'un işlemez hale getirilebilmesini engellemek, hem de gereksiz seçenekleri ortadan kaldırmak.

<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013041412183962072.jpg" alt="" width="289" height="257" align="left" />Firefox'un şu anki sürümlerinde adres ve gezinti çubuğunu kapatmanız mümkün olabiliyor. Bu ise, web adreslerini yazmanızın artık mümkün olmaması demek. Mozilla ise belirli ayarları ortadan kaldırarak bu tarz sorunların oluşmasına engel olmak istiyor. Bu bağlamda Firefox 23 ile beraber JavaScript'i ve resimleri yüklemeyi devre dışı bırakmanız da mümkün olmayacak. Çünkü bu ayarları kapatmanız, birçok web sitesinin düzgün görünmemesi anlamına geliyor.

Kaldırılacak ayarlardan bir tanesi ise "en büyük ön-bellek boyutu". Şimdiye dek en büyük disk ön-belleği boyutunu elle belirlemeniz mümkündü. Ancak bu değerin çok küçük değerlere ayarlanabilmesine engel olmak isteyen Mozilla, ayarı kaldırmayı tercih ediyor. Firefox'un ön-bellek boyutunu gerektiğinde otomatik olarak küçülttüğünü de söyleyelim. Son olarak Firefox 23'te SSL 3.0 ve TLS 1.0'ı kapatmanız da mümkün olmayacak.

Tüm Konu: Bu işlevlere Firefox 23'te el sallayacağız!

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: www.chip.com.tr