bu kadar güvenlik programı pc yi korumaya yetermi?

derbent_87
30-12-2011, 20:03   |  #1  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
240 mesaj

g data is,spy emergency,emsisoft,malwarebytes 4 tane güvenlik programı kurdum pc ye nasıl virüs girebilme ihitimali nedir sizce?bu arada herhangi bir çakışma olmadı sistem çok rahat çalışıyor.ama siz siz olun sakın iki antivirüs programı birden kullanmayın örneğin g data eset gibi ben kurdum sistem açılmadı formatlamak zorunda kaldım : )

faceman
30-12-2011, 20:05   |  #2  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

hemen 3'ünü kaldır sadece malwarevytes kalsın pc'nin içine edersin sen fark etmesende ilerde çakışma başlar

derbent_87
30-12-2011, 20:11   |  #3  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj

yok kardeş eicar.com da test yaptım çıkan virüslerde çakışma yapmadılar,zaten antivirüs bir tane olduğu için sorun olmuyor diğerlerinin aktif koruması yok bir tek g data aktif olarak koruma yapıyor

Son Düzenleme: derbent_87 ~ 30 Aralık 2011 20:13
Anroozha
30-12-2011, 21:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
203 mesaj

Onların yerine NIS 2012 kurmanı,birde malwarebytes kur o da dursun bi köşede birde combofix'i sakla bir köşede.

eturker
30-12-2011, 23:10   |  #5  
Yeni Üye
21 mesaj

g data hariş diğerlerini kullanmadım.Ama fazla antivirüs programı pcyi yavaşlatır kasar.Bence gerek yok hepsine birden.G data veya kaspersky kur keyfine bak.Bir ara kaspersky çok kullanılıyordu çok güçlü ve güvenliydi sonra g-data daha iyi oldu falan ama şu an son durum hakkında pek bir bilgim yok.Eğer ev bilgisayarı ise bu kadarına gerek yok.Ama hackerlık yapıyosan veya devlet veya şirket adına önemli veriler varsa pcde bilemem :) .

BeyazLotus
31-12-2011, 04:11   |  #6  
BeyazLotus avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
180 mesaj

Önemli olan antivirüs değil kullanıcının kendisidir. İnterneti çok kullanıyorum, oyunlar, filmler müzikler derken sistem dolup taşıyor ama virüs bulaşmıyor. Neden? Çünkü artık nereden virüs gelir, bu oyunun cracki virüs mü değilmi anlıyorum. 4-5 ayda bi kere virüs girer pc ye, avirayı kurarım, virüsü silerim, ardından avirayı da silerim. yarım saatte biter işim.

Kurduğun programlar işe yarayabilir. Ama hiç bi zaman kullanıcıyı düzeltemezler. Ayrıca merak ettim neden bu kadar güvenlik arıyorsun? :D

derbent_87
31-12-2011, 12:14   |  #7  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: eturker  
g data hariş diğerlerini kullanmadım.Ama fazla antivirüs programı pcyi yavaşlatır kasar.Bence gerek yok hepsine birden.G data veya kaspersky kur keyfine bak.Bir ara kaspersky çok kullanılıyordu çok güçlü ve güvenliydi sonra g-data daha iyi oldu falan ama şu an son durum hakkında pek bir bilgim yok.Eğer ev bilgisayarı ise bu kadarına gerek yok.Ama hackerlık yapıyosan veya devlet veya şirket adına önemli veriler varsa pcde bilemem :) .
g data yı dene bence harika bir antivirüs kaspersky falan hikaye eicar.com da 8 farklı virüs bulaşma yöntemi var g data bunların 8/8 ini tespit etti kaspersky ve diğer antivirüsler 8/6 en fazla tespit edebildi.ev kullanıcısım ama güvenlik programlarına meraklıyım dediğim gibi sadece g data aktif koruma yapıyor diğerleri tarama amaçlı onun için çakışma yada kasma olmuyor

derbent_87
31-12-2011, 12:21   |  #8  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: BeyazLotus  
Önemli olan antivirüs değil kullanıcının kendisidir. İnterneti çok kullanıyorum, oyunlar, filmler müzikler derken sistem dolup taşıyor ama virüs bulaşmıyor. Neden? Çünkü artık nereden virüs gelir, bu oyunun cracki virüs mü değilmi anlıyorum. 4-5 ayda bi kere virüs girer pc ye, avirayı kurarım, virüsü silerim, ardından avirayı da silerim. yarım saatte biter işim.

Kurduğun programlar işe yarayabilir. Ama hiç bi zaman kullanıcıyı düzeltemezler. Ayrıca merak ettim neden bu kadar güvenlik arıyorsun? :

doğru söylüyorsun iş kullanıcıda bitiyor ama deneyimli kullanıcı olman gerekir bunun için açık söyleyim bir ay antivirüs kurmasam pc de hemen bir anormallik başlıyor hata raporları ardı sıra geliyor onun için hep antivirüs bulundururum pc de.ev kullanıcısıyım sadece meraktan deneme amaçlı kurdum güvenlik programlarını

Son Düzenleme: derbent_87 ~ 31 Aralık 2011 12:23
Kapalı Hesap (221406)
31-12-2011, 12:35   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

aslına bakılırsa sadece 1 tane advantedsystem care yeter bi bilgisayara. ve yanında free antivirüsle beraber , çok kurcalamayıp yanlış işlerle uğraşılmadığı sürece normal artık taramalar pc  yi muhafaza ediyor.

eturker
31-12-2011, 12:57   |  #10  
Yeni Üye
21 mesaj
Alıntı: derbent_87  
g data yı dene bence harika bir antivirüs kaspersky falan hikaye eicar.com da 8 farklı virüs bulaşma yöntemi var g data bunların 8/8 ini tespit etti kaspersky ve diğer antivirüsler 8/6 en fazla tespit edebildi.ev kullanıcısım ama güvenlik programlarına meraklıyım dediğim gibi sadece g data aktif koruma yapıyor diğerleri tarama amaçlı onun için çakışma yada kasma
Öncelikle g-data hakkında bilgi verdiğin için teşekkür ederim.Şu sıralar ben de antivirüs programı bakıyorum.Bence sen yine de çok fazla bu tip programları kurma.Çakışma olmasa bile bir yerden sonra boş yere işlemciyi yorar.G-data güzel demişsin ki gerçekten de güzel bir program çift motorlu olduğunu okumuştum.Bence sadece o yeterli.Yine de karar senin.

bosluk
31-12-2011, 13:12   |  #11  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Alıntı: derbent_87  
bir ay antivirüs kurmasam pc de hemen bir anormallik başlıyor hata raporları ardı sıra
Durum böyle ise 3 sorundan birini ya da hepsini yaşıyorsunuz demek.

1 - Ya yazdığınız cd'lerde, ya da taktığınız usb, harici hdd, vs..'de virüs var. Siz bunları kullandıkça virüs geliyor. Hangi medyada problem var tespit etmezseniz başınız epey ağrır.
2 - Girdiğiniz sitelerin bir ya da birkaçında virüs var.
3 - İkinci ile alakalı, abidik sitelerden (torrent olur, garip forumlar olur, vs..) ne olduğunu bilmediğiniz dosyalar indiriyorsunuz. Bu konuda da yapacak şey belli. Ya güvenilir siteleri tercih edin (warez bile olsa virüssüzlük garantisi veren, en azından dosya paylaşmadan önce ciddi tarama yapan siteler var), ya da ihtiyacınız olmayacak herşeyi indirmeyin.

Bunlar dışında zararlı e-postaları açmayı, buraya tıklayın denilen yerlerin hepsine tıklamayı, vs..'yi saymıyorum bile :) 1 ay virüs tarayıcı kurmadan problemler başlıyorsa başka bir ihtimal yok malesef. Gerisi aşırı paranoyaklığa giriyor aksini iddia edip güvenlik koruma hede hödö diye iddia eden çok olsa da ;)

derbent_87
31-12-2011, 14:11   |  #12  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: bosluk  
Durum böyle ise 3 sorundan birini ya da hepsini yaşıyorsunuz demek.

1 - Ya yazdığınız cd'lerde, ya da taktığınız usb, harici hdd, vs..'de virüs var. Siz bunları kullandıkça virüs geliyor. Hangi medyada problem var tespit etmezseniz başınız epey ağrır.
2 - Girdiğiniz sitelerin bir ya da birkaçında virüs var.
3 - İkinci ile alakalı, abidik sitelerden (torrent olur, garip forumlar olur, vs..) ne olduğunu bilmediğiniz dosyalar indiriyorsunuz. Bu konuda da yapacak şey belli. Ya güvenilir siteleri tercih edin (warez bile olsa virüssüzlük garantisi veren, en azından dosya paylaşmadan önce ciddi tarama yapan siteler var), ya da ihtiyacınız olmayacak herşeyi indirmeyin.

Bunlar dışında zararlı e-postaları açmayı, buraya tıklayın denilen yerlerin hepsine tıklamayı, vs..'yi saymıyorum bile :) 1 ay virüs tarayıcı kurmadan problemler başlıyorsa başka bir ihtimal yok malesef. Gerisi aşırı paranoyaklığa giriyor aksini iddia edip güvenlik koruma hede hödö diye iddia eden çok olsa da ;)

bilgi için saol dediklerinde 2 ve 3.durumlar kuvvetle muhtemel usb,cd falan pek kullanmam yine zararlı siteler,kontrol edilmemiş indirmeler virüs bulaştırıyor pc ye galiba neyse g data ile yola devam edeceğiz bundan sonra

LENO7
31-12-2011, 14:53   |  #13  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Arkadaşım Ben Eskiden Avast Antivirüsün Bedava Sürümünü Kullanıyordum...Bütün İnternet Sitelerini Güvenli Olup Olmadığını Kontrol Ediyor....İndirdiğin Bütün Prpgram video Müzikleri Tarıyordu ...Yani Avast Çok İyi Birşeydi...Fakat İnternette Kredi Kartı İle Benzeri alışveriler Yaptığım İçin Kaspersky İnternet Security+Advanced System Care Kullanıyorum Ve Çok Memnunum....

i_mes
31-12-2011, 15:24   |  #14  
Yeni Üye
38 mesaj

Sadece antivirüs vs. olarak g-data yeterli olur

Kapalı Hesap (128169)
31-12-2011, 16:02   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

MSE + Malwarebytes çok yeterli olacaktır. Fazla kurcalamaya gerej yoktur :) Bilgisayarında rahatça torrent indirebilirsin vb şeyler yapabilirsin. Gayet iyi bir şekilde korunur bilgisayarın. Ben kullandım, kullanıyorum ve memnunum.

derbent_87
31-12-2011, 16:16   |  #16  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: LENO7  
Arkadaşım Ben Eskiden Avast Antivirüsün Bedava Sürümünü Kullanıyordum...Bütün İnternet Sitelerini Güvenli Olup Olmadığını Kontrol Ediyor....İndirdiğin Bütün Prpgram video Müzikleri Tarıyordu ...Yani Avast Çok İyi Birşeydi...Fakat İnternette Kredi Kartı İle Benzeri alışveriler Yaptığım İçin Kaspersky İnternet Security+Advanced System Care Kullanıyorum Ve Çok Memnunum....
zamanında bende avast ve kaspersky çok kullandım avast da ebeveyn denetimi yok internet security de eksiği var,kaspersky iyi ama en iyi değil bir keresinde kaspersky yüklü iken pc avmo virüsü yedi combofixle zor kurtardım virüs kaçırabiliyor ama g data eksiksiz gerçekten lisansını da alacağım

LENO7
31-12-2011, 17:28   |  #17  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Unutma Birde Antivirüs Programlarında Crack Ve key kullanmak antivirüsü Bozuyor bu sebeble virüsleri tespit etmiyor..Kimin Evine Gitsem Cracklı Eset Kullanıyor...Bu Böyle Giderse Bütün Virüscüler Crackli Eset Falan Kullanın Diyecek Bunlara Dur Demek Lazım Mesela İDM var Crackini Kullanmayan Yoktur..Crackli Kullananlar Birsürü Hata Alıyor Mesela Zaman Aşımı Falan Gibi...Birde Crackli İDM Kullanınca Bazı İnternet Siteleride Zaman Aşımı Gibi Hatalar Verip Açılmıyor.. En İyisi Kesin Kullanma kararı verdiğiniz programları satın alın derde düşmeyin....

derbent_87
31-12-2011, 18:06   |  #18  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: LENO7  
Unutma Birde Antivirüs Programlarında Crack Ve key kullanmak antivirüsü Bozuyor bu sebeble virüsleri tespit etmiyor..Kimin Evine Gitsem Cracklı Eset Kullanıyor...Bu Böyle Giderse Bütün Virüscüler Crackli Eset Falan Kullanın Diyecek Bunlara Dur Demek Lazım Mesela İDM var Crackini Kullanmayan Yoktur..Crackli Kullananlar Birsürü Hata Alıyor Mesela Zaman Aşımı Falan Gibi...Birde Crackli İDM Kullanınca Bazı İnternet Siteleride Zaman Aşımı Gibi Hatalar Verip Açılmıyor.. En İyisi Kesin Kullanma kararı verdiğiniz programları satın alın derde düşmeyin....
cracklı antivirüsle kullanıcılar kendini kandırıyor aslında program kendi kendini güncelliyor gibi görünüyor ama sunuculardan herhangi bir güncelleme almıyor dolayısıyla gncel olmayan 2017,2037 vs kadar cracklı antivirüsler pc yi tehlikelere açık hale getiriyor bunun yerine dediğin gibi ücretsiz antivirüs veya lisanslı satın almak en doğrusu

derbent_87
31-12-2011, 18:13   |  #19  
derbent_87 avatarı
OP Yıllanmış Üye
240 mesaj
Alıntı: M.CaN009  
MSE + Malwarebytes çok yeterli olacaktır. Fazla kurcalamaya gerej yoktur :) Bilgisayarında rahatça torrent indirebilirsin vb şeyler yapabilirsin. Gayet iyi bir şekilde korunur bilgisayarın. Ben kullandım, kullanıyorum ve memnunum.
kardeş mse kullanacağıma win7 defender varya onu kullanırım ne farkı var aynı veritabanına sahipler tam koruma için internet security en iyisi buda g data olursa iki kat koruma anlamına gelir

Kapalı Hesap (154666)
31-12-2011, 18:56   |  #20  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Ben 1 yıldan fazla süredir AVAST ve spybots-sd birlikte kullanıyorum. Şu ana kadar sadece 1 tane virüs böcüğü ile muhattap oldum. Eğer linux kurulumunda hata yapmamış olsaydım işletim sistemi kasım 2010 yılında install edilmiş olacaktı ama linux kurulumunda yanlışlıkla XP nin loaderini silince 1 mayıs ta XP yi kurtarma konsolü ile yeniden install etmiştim.
Aynı tarihlerde dizüstü bilgisayarımı da formatlamıştım. Hala böcüksüz temiz bi şekilde çalışıyor.
Dizüstü bilgisayarımda da aynı güvenlik ikilisi bulunuyor.
[URL=http://img137.imageshack.us/i/70387682.jpg/][/URL]