!Bu kadar sinir bozucu bir bilgisayar asla olamaz!

BSTRGG
15-08-2011, 16:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

Ben bu kadar sinir bozucu bir bilgisayar görmedim: Benim bilgisayarım..:( Daha 2-3 hafta önce format atmıştım. Ama yine çokmüş s*lak şey. sinirlerim tepeme çıktı. Çünkü boot edilmiş format dvd'sini takıyorum "CD veya DVD'den önyükleme için..." şeklinde bir yazı çıkmıyor. Windows XP de aynı şekilde. Windows kurtarma CD'mi kaybettim :) Bilgisayarın BİOS'unda BOOT'a baktım. 1. sırada CD var. Ama önyükleme yapmıyor. Kullanıcı seçme yerine geliyor ama bir kullanıcı seçtiğimde öyle ortada m*l gibi kalıyor. Sinir oldum. Niye böyle oluyor ve şu gıcık bilgisayarı nasıl düzeltebilirim acil yardım...

İşletim sistemi Windows 7 Ultimate 32 bit
HP Compaq 6720s

Lütfen...

BSTRGG
15-08-2011, 17:40   |  #2  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Arkadaşlar 24 okunma 0 cevap lütfen yardım ama...

BSTRGG
15-08-2011, 22:06   |  #3  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Kimse bilmiyor mu lütfeenn

Boracalin
16-08-2011, 00:50   |  #4  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Dediğin gibi bazen salaklık yapabiliyor bu cihazlar...

Şöyle bir önerim olacak biraz uzun yalnız... Fazla büyük boyutlu olmayan bir linux sürümü temin edip onunla format at... HDD'deki verilerden olacaksın ancak , %99 sorunu çözersin... Linux ile C: sürücüne bas formatı...

Aklıma tek gelen HDD de ki işletim sisteminin , MRT (önyükleme) alanı ile ilgili...
Linux ayrı bir OS olduğu için windowsun MRT'sini görmez ve siler... Linux kurulumundan sonra tekrar windows kurabilirsin diye tahmin ediyorum...

muract26
16-08-2011, 01:34   |  #5  
Taze Üye
13 mesaj

win 98 kur en iyisi virüs var senin pcde ihtimal

Ozan DEMİR
16-08-2011, 02:46   |  #6  
Ozan DEMİR avatarı
Yıllanmış Üye
318 mesaj

boot kısmında bir sorun olusmus olabilir..

mustafadvc
16-08-2011, 07:08   |  #7  
mustafadvc avatarı
Üye
76 mesaj

tahminimce format attığın cdde bozukluk olabilir.onu değiştirip dene.

İtacHi_
16-08-2011, 10:19   |  #8  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Sırayla yazıyorum

1- Format CD lerinizin sağlamlığından emin olunuz (ki gördüğüm kadarıyla hemn Win7 hemde XP CD'siyle denemişsiniz.CD'lerde sorun yok gibi gözüküyor ancak yinede başka bir format CD'si temin edilebilir)

2-Eğer BIOS'ta CD rom gözüküyorsa CD-rom ile ilgili bir problemde yok demektir.Ancak diyorsanızki 'bu bilgisayar çalışıyoken okuyucum sorunluydu' o zaman bir arkadaşınızdan bir okuyucu ödünç alın.

3-Bir şekilde okuyucu üzerinden boot olabilen bir işletim sistemi bulun.Genelde bu tür işletim sistemleri Linux'un oluyor.Ubuntuda buna bir örnek.Bu işletim sistemi sayesinde geçici bir süreliğine sistemi kullanabilirsiniz

4-BIOS pilini çıkararak BIOS'u resetlemeyi denediniz mi? (hazır kasaysa bu işlemi yapamazsınız garanti kapsamından çıkabilir)

BSTRGG
16-08-2011, 19:27   |  #9  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Öncelikle hepinize içten teşekkür ediyorum.
Boracalin:
HDD'de bulunan 20 GB'lık resimlerimi harici HDD'me yedeklemiştim zaten silinrse silinsin. Fikriniz için teşekkürler.
muract26:
win 98! Win7'den sonra :) Virüs olabilir ama avast ve ad-adware antivirüs, comodo güvenlik duvarı kullanıyordum... (Gerçi hepsi free sürümüydü ama :))
Ozan DEMİR:
Olabilir ama nasıl bir sorun?
mustafadvc:
iso dosyasını Ashampoo burning studio 10, Ultra iso, Cyberlink DVD suite isimli 3 programla Philips DVD+R 'ye yazdırdım. Ama hiçbirinde boot etmedi :( Ayrıca Windows XP CD'mi de okumadı...
İtacHi_:
1- "mustafadvc"ye de dediğim gibi 3 ayrı programla denemiştim...
2- Keşke bir arkadaşımda olsa :(
3- Bu da ubuntu kuracağım demek oluyor :)
4- Laptop bu, garantisi zaten bitti (bitmediyse de garanti belgesini kaybettik :D) Ayrıca daha "13" yaşında olduğum için kasayı açmaya cesaret edemiyorum. Sadece ram kapağı vs. kapakları açabiliyorum o kadar. Masaüstü olsa açardım açtım da zaten ama laptopda korkuyorum. :)a

Sonuç olarak ubuntu kurmayı deneyeceğim. Sonra windows 7'ye geçeceğim.
((:SONSUZZ TEŞEKKÜRLER HEPİNİZEEE:))

BSTRGG
17-08-2011, 19:45   |  #10  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Bu ubuntu nasıl kuruluyor? Bunu da boot etmiyor..:(

BSTRGG
17-08-2011, 19:53   |  #11  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Tamam otomatik olarak kuruluma başladı. Şu anda kuruyor...

BSTRGG
17-08-2011, 22:25   |  #12  
OP Yeni Üye
48 mesaj

Ama bu ubuntu kurulumda hata veriyor. Ama ben ubuntuyu cd'den çalıştırıp deneyebiliyorum. E Şimdi ne olacak???