Bu kadar uyarı neden ?

veterdem
18-04-2007, 14:37   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Vistaya bir setup dosyası yüklediğinizde gerçekten bir çile başlıyor çalıştır izin ver yok yönetici olarak çalıştır gibi şeylerle boğuşmak zorunda kalıyorsunuz xp de de var ama vistada artık abartılmış bir duruma var.
İzin ver/iptal penceresi karşınıza geldiğinde ekran bile kararıyor. Şimdi çok mu güvenli oldu yani ? Toplantıda veya bir gruba karşı sunum yaparken elli bin tane bu sorularla karşı karşıya kalıyorsunuz ve önünüzde bilgisyaradan anlamayan patronunuza 10 dakika boyunca bu işlerle cebelleşirken sizi izlediğini anlayıp patronunuzun kendi içinden bu adamı da bilgisyara biliyor diye işe aldık bir şeyden anladığı yok dediğini duyar gibi oluyorsunuz Kahkaha

Borga-x
18-04-2007, 14:40   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Evet ne yazıkki son anlattıgın mevzu cok dogru. Bunun için vistada kesın bır ayar vardır ama ben bilmiyorum ne yazıkkı. Vista kullanmıyorum. :(

Kapalı Hesap (53751)
18-04-2007, 14:53   |  #3  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Kesinlikle haklısın sayın veterdem bende vista kullanıyorum ama bir yolunu bulamadığım için dediğin çileleri çekmeye mahkum kaldım malesef

erkanc
18-04-2007, 14:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

Bunun başlıca sebebi güvenliği ön planda tutmak micsoftun vista için en güvenli sistemlerden biri olacak sözü vardı bunun için böyle yaptılat sıkıcı ama vistayı seven izin verine katlanır

veterdem
18-04-2007, 16:18   |  #5  
OP Yeni Üye
21 mesaj

creative ses kartımı da tam anlamıyla kullanamıyorum zaten. Bilgisayarımıda yeni topladım işlemcisi ramleri falan vista için yeterli fakat ekran kartım on board olduğu için bile bir sürü sorun yaşadım vistadaki oyunlara bakayım dedim önüme hemen bir uyarı çıktı ekran kartı alsana kardeşim diye Cool demek on board ekran kartlarında da sorun yapıcak hemde anakartım asus am2 soketli piyasaya yeni çıkanlardan halbuki ben o oyunların grafik olarak çok daha güçlülerini kasıntısız oynadım bu bilgisayarda vista da uyarı verdi ve kasma yaptı. İnsanları aptal mı sanıyor bunlar anlamadım ya

Selçuk İslamoğlu
18-04-2007, 16:55   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Bu istenmeyen programların kendilerini başlangıçta çalıştırma veya kurulumdan önce istemediğiniz şeyleri sizden habersizce sisteminize kurmayı engellemek için bir güvenlik sistemidir.

Kapatmak güvenliğinizi tehlikeye atar, ama yine de kapatmak istiyorsan "Denetim Masası -> Kullanıcılar -> Kullanıcı Hesapları Denetimi" kısmından kapatılabilir.

Borga-x
18-04-2007, 17:00   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Böylece kıdemli mevkiden sorunun cevabı gelmış oldu. Saolun

benersince
18-04-2007, 17:28   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,283 mesaj

vista kullanmıyorum ama şimdi dahada korkuttu beni ya!

KuaforPlus
18-04-2007, 17:51   |  #9  
KuaforPlus avatarı
Yıllanmış Üye
223 mesaj
Borga-x
Evet ne yazıkki son anlattıgın mevzu cok dogru. Bunun için vistada kesın bır ayar vardır ama ben bilmiyorum ne yazıkkı. Vista kullanmıyorum. :(
Arkadaşlar bunu aşmanın basit bir yolu var.
denetim masasından
kullanıcı hesapları içinden yeni bir hesap yaratın ve bu yarattığınız hesaba izinleri tanımlarken tam yetki verin bahsettiğiniz tüm sorunlardan kurtulmuş olacaksınız.

not: hesap türünü standart yapmanız gerekir

windows yardımından alıntıdır. Lütfen okuyunuz
---------------------------------------------
Yönetici hesabı yerine standart kullanıcı hesabı kullanma nedenleri

Standart hesap, kullanıcıların bilgisayarı kullanan her kişiyi etkileyen değişiklikler yapmasını engelleyerek bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olur. Her kullanıcı için bir standart hesap oluşturmanızı öneririz.

Standart hesapla Windows'da oturum açtığınızda, yönetici hesabıyla yapabileceğiniz her şeyi yapabilirsiniz, ancak yazılım yükleme veya güvenlik ayarlarını değiştirme gibi bilgisayarın diğer kullanıcılarını etkileyen bir şeyler yapmak istediğinizde, Windows bir yönetici hesabı parolası sağlamanızı isteyebilir.

Son Düzenleme: KuaforPlus ~ 18 Nisan 2007 17:54
veterdem
19-04-2007, 13:56   |  #10  
OP Yeni Üye
21 mesaj

Çok teşekkürler yardım için herkese :D