Arkadaşlar bugün sabah bilgisayarı açtım ve korkunç bir sesle karşılaştım bilgisayardan yüksek sesli bir vızıldama geliyor CPU fanı çok tozlanmıştı temizledim ama bir farklılık yok ses ilk açıldığında çok yüksek oluyor sonra biraz azalıyor sorun nerde olabilir bilgisayar çalışırken içini açsam tehlikeli olurmu o şekilde bulabilir miyim şimdiden teşekkürler
Bu korkunç gürültüde ne?
Vızıldama kabloların düzensizliğinden olabilir yani kabloların fanların etkisiyle titreşmesinden kabloları bir düzenleyin ondan sonra fanları kontrol edin bilgisayar çalışırken yan kapağı açıp bakabilirsiniz ama hard disk sağlığı açısından fazla yatırıp kaldırmayın...
Bilgisayarı açtımda gürültü büyük ihtimalle CPU fanından geliyo üstüde temiz ama neden geliyo anlamadım önceden bu vızıltıdan eser yoktu birden bire bu sabah başladı
fanı yağlamayı dene. nası yapılacağını bilmiosan, üstünde ortada yapışkan bi yuvarlak kağıt olması lazım onu kaldır o bölgeye birkaç damla makine yağı damlat.
Arkadaşım kasadaki vidaların iyi sıkılmış olması gerek.Bende de aynı şekilde cızırtı vardı iyice sıktım geçti :) Ses sadece CPU fanından değil kasa fanlarından da geliyordur.
yukardaki arkadaşların dediği gibi ya kablo dediyordur , yada vidası az sıkılmıştır. Titreşim yüzünden ses çıkıyordur. Kasayı aç kontrol et birşey olmaz. Önce bir kalorifere dey üzerindeki statik elektrigi boşalt. Merak etme kasa oldurmez insanı :)
Ya kablolardan birisine temas edip ses yapıyor... yada uzun zamandır yüksek ısıya maruz kalıp plastik aksamda esnemelere neden olmuştur bu yüzden.. sürtme yapıyordur... bu duruma yeni ir fan almanız gerekir...
tabi aynı olay diğer fanlar içinde olabilir ekran kartı fanıda olabilir kasa fanıda olabilir...
Bütün fanları bir kontrol et power supply fanı, kasa fanı vb. hepsini yağla aynı sorun bende vardı fanları yağladım bütün ses kesildi
pc nın yaglandıgını ılk defa duyuyorm valla