Bu Laptop'a Ekran Kartı Takılır mı ?

babyermon
17-06-2014, 17:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba Arkadaşlar yeni bir ekran kartı almak istiyorum her laptopa ekran kartı takılmıyormuş sanırsam bu işlerdende pek anlamıyorum laptopum hp buna ekran kartı takılır mı nasıl anlarım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler [8-"]

Sistemim 
http://i.hizliresim.com/ZNlJQg.png

babyermon
17-06-2014, 18:30   |  #2  
OP Taze Üye
2 mesaj

yardım edicek yokmu????

mustafa2116
17-06-2014, 18:54   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

laptoplar için ekran kartı takılması biraz gariptir.

1- yöntemde  ekran kartı soketi olduğunda  takılır. laptop içine harici ekran kartı soketi vardır. Bu durumda takılabilir.

2- yöntemde ekran kartı soketi USB3.0 üzerinden takılır ve nispeten yavaştır. ayrıca pahalı bir yöntemdir.

rare81
17-06-2014, 22:29   |  #4  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj

Ekran kartınız anakarta lehimli değil ise takılabilir.Bazı dizüstülerde harici ekran kartı da olsa birleşik oluyor.bu durumda birşey yapamazssınız.İçini açıp bakmanız gerekir.Ben de casper nirvana sizinkine benzer 7 yıllık bir dizüstü var.Oyunlarda yetmeyince ben de düşündüm ve araştırdım.Benim casper da ekran kartı sökülüp takılabiliyor.Yani değişim mümkün ancak yeni ekran kartları daha çok güce ihtiyaç duyuyor.voltaj değerleri falan uyumlu olması lazım.Yoksa üst seviye bir kart alıp takmak beraberinde mavi ekran sorunları çıkarıp duracaktır.Orta seviye ve anakartınızla uyumlu olan bir modeli bulup takmalısınız ki Ama Türkiye'de bu işi yapan yok.Yapanlar da yurt dışından kendileri getirip uyguluyorlar.Bir sürü para harcayıp gümrükten kartı geçirdiniz diyelim.Uygun bir şekilde de taktınız.Aldığınız kart sizi memnun etmeyecektir.Bu sefer işlemci ve ramlar sorun çıkaracaktır.

Sıkıntılı bir işlem ancak imkansız değildir.Zamanında bu işi çok araşatıran biri olarak size tavsiyem bu işten vazgeçin. İyi

tipoti2
06-08-2014, 12:58   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
51 mesaj

merhaba,

sadece belli başlı cihazların ekran kartı değişir örnek acer 5920G  toshiba A200 (her modeli değil) slotlu olması gerekir

çoğunda ekran kartı anakarta montelidir

orhancoban
02-04-2017, 19:34   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

hp pavilion dv6-6110ez noteebook var cift ekran kartı var birisi intel işlemcinin hd 3000 d,ger, amd 7400 m bunlar bana yetersiz geliyor işlemcş i5 ram 4 gb ekran kartını degiştirmek istiyorum degisirmi eger degişrise hangisini almalıyım lütfen acil yardım..