arkadasım ekran kartının 1gb paylasımsız olması cok onemlı degıl bence , bilgisayar bunu ne kadar kullanabilir o önemli , ati3000 serisi ekran kartları bir nesil geri kalmış durumda yani yeni çıkan 4650 den bir önceki nesildir... ve ön bellek çok önemli 1 mb yada 2mb önbellekli bilgisayarları oyun oynamak için tercih etme yani ön bellek minimum 4mb olsun nvidia ekran kartlı bir pc secersen gt yada gt x serisinden seçmeye çalış bunlar en yeni serilerdir , oyunlar da kesinlikle sıkıntı yaşamazsın , sonra harddisk konusunda piyasada 4200 rpm harddisklerde var ( 4800 muydu yoksa :D ) artık çok nadir bilgisayarlarda 7200 rpm lik laptoplar üretiyor bilgisayara ne gibi faydası olur dersen bilgisayarın geç açılıp kapanmasına neden olur ...
marka tercihim tabiki sony dir sonra toshiba ardından asus ... hp yi hic bir bilgisayarcının önerdigini görmedim ..en çok tamire gelen bilgisayar markası hp diyorlar
bende bilgisayar alacam bu aralar sürekli araştırıyorum bunları öğrenebilidm yardımım olduysa ne mutlu bana ... eğer bu yazıyla ilgili yanlışım varsa düzeltmenizi rica ederim
iyi günler :)