Bu laptop'u "dağıtmak" çok kolay!

CHIP Online
08-02-2011, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Artık işe yaramayan laptop'u ne yapacağını düşünenlere inat; bu PC'yi alanların işi çok kolay!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-l ... ok-kolay_25131.html

Resimlerle: Eski laptop'unuzu değerlendirmenin 5 yolu!

Dünyadaki ülkelerin ortak dertlerinden biri de çöp ve geri dönüşüm. İnsan nüfusu arttıkça çöpler de dünyaya sığmayı reddediyor. Stanford ve Aalto Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı bu soruna en azından elektronik yönünden çözüm bulmak için güçlerini birleştirdi.

Araştırma ekibi, insanlarla geri dönüşüm firmalarının arasındaki büyük boşluğu, geliştirdikleri bir prototip dizüstü bilgisayarla doldurmayı hedefliyor. Araştırma ekibinin geliştirdiği dizüstü bilgisayarın içerisindeki elektronik aksamlar yaklaşık 45 saniye içerisinde çıkartılabiliyor. Bu işlemin oldukça kolay, rahat ve hiçbir araç gerece gereksinim duyulmadan gerçekleştiğini belirten araştırma ekibi, kullanıcıların daha sonra rahatlıkla elektronik aksamları geri dönüşüm firmalarına yollayabileceğini belirtiyor. Geri kalan parçalar ise normal bir şekilde evdeki çöpe atılıyor.

9 aylık bir zamanda her şeyi hazırlayan araştırma ekibi, tasarımın da oldukça şık ve güzel görünmesi için ellerinden geleni yapmışlar. Hatta dizüstü bilgisayarın klavye kısmını çıkartıp uzaktan kumandalı bir klavye gibi de kullanabiliyorsunuz.

Tüm konu: Bu laptop'u "dağıtmak" çok kolay!

Resimlerle: Eski laptop'unuzu değerlendirmenin 5 yolu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çöplerinizde geri dönüşüm yapıyor musunuz?