bu ne demek??

emre386
03-03-2012, 10:07   |  #1  
emre386 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

merhaba geçenlerde bilgisayarımı toshiba servisine verdim ısınma sorunuyla anakartı değiştirip geri gönderdiler bilgisayar bana geldiğinde açıldı fakat yaklaşık 15 dakika sonra mavi ekran hatası verip kapandı windows, onarmayı başlatmamı önerdi daha sonra onarmayı başlattım fakat onarmada da mavi ekran hatası verdi. Ertesi gün tekrar gönderdim arıza tespitinde "parça değişimi gerektirmeyen garantili donanımsal arızası var" yazıyordu arıza tanımında ise "temassızlık giderilecek" yazıyordu. Tekrar bana gönderdiler bilgisayarı bu sefer bazen  açılıyor bazen  açılmıyordu bilgisayar ama bilgisayara güç geliyordu fan falan dönüyordu. Bilgisayar açılmadığıda harddisk ışığı yanmıyordu. Ertesi gün servisine tekrar gönderdim bu sefer arıza tespiti aynı arıza tanımında ise "
pcb rga olarak değişecek." yazıyor. 

Asıl sorum ise pcb ve rga ne demek. hangi parça değişecek. onu öğrenmek istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

DEXTER 26
03-03-2012, 12:36   |  #2  
DEXTER 26 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
1,018 mesaj

bana daha cok senın servıs ya bıseyden anlamıyor yada deneme yanılma yoluyla arzayı tespıt etmeye calısıyor arıza gıderılmeden sana neden gerı yolluyorlar onu anlamadım bırebır degısım ıste derım senın pc servıstekı acemı ınsanların elınde kobay fare olmus

Haksu77
04-03-2012, 02:07   |  #3  
Yıllanmış Üye
409 mesaj
Alıntı: emre386  
merhaba geçenlerde bilgisayarımı toshiba servisine verdim ısınma sorunuyla anakartı değiştirip geri gönderdiler bilgisayar bana geldiğinde açıldı fakat yaklaşık 15 dakika sonra mavi ekran hatası verip kapandı windows, onarmayı başlatmamı önerdi daha sonra onarmayı başlattım fakat onarmada da mavi ekran hatası verdi. Ertesi gün tekrar gönderdim arıza tespitinde "parça değişimi gerektirmeyen garantili donanımsal arızası var" yazıyordu arıza tanımında ise "temassızlık giderilecek" yazıyordu. Tekrar bana gönderdiler bilgisayarı bu sefer bazen  açılıyor bazen  açılmıyordu bilgisayar ama bilgisayara güç geliyordu fan falan dönüyordu. Bilgisayar açılmadığıda harddisk ışığı yanmıyordu. Ertesi gün servisine tekrar gönderdim bu sefer arıza tespiti aynı arıza tanımında ise "
pcb rga olarak değişecek." yazıyor. 

Asıl sorum ise pcb ve rga ne demek. hangi parça değişecek. onu öğrenmek istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

PCB ="Printed circuit board"  Türkce'si basili devre karti oluyor sanirim. Büyük ihtimal rga degil vga olacak orasi. Eger dogru anladiysam ekran kartinin(devre kartinda sorun var).

emre386
05-03-2012, 15:51   |  #4  
emre386 avatarı
OP Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: DEXTER 26  
bana daha cok senın servıs ya bıseyden anlamıyor yada deneme yanılma yoluyla arzayı tespıt etmeye calısıyor arıza gıderılmeden sana neden gerı yolluyorlar onu anlamadım bırebır degısım ıste derım senın pc servıstekı acemı ınsanların elınde kobay fare
bencede deneme yanılma yolu var değişim talebi verdim 1 yıl içinde 4 sefer parça değişimi olması gerekiyormuş benim 1 sefer oldu. şuan 2. yılın içinde o yüzden beklemek zorundayım

emre386
05-03-2012, 15:55   |  #5  
emre386 avatarı
OP Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: Haksu77  
PCB ="Printed circuit board"  Türkce'si basili devre karti oluyor sanirim. Büyük ihtimal rga degil vga olacak orasi. Eger dogru anladiysam ekran kartinin(devre kartinda sorun var).
bende öyle düşünüyorum çünkü internette araştırıyorum rga diye bir şey yok.
ekran kartının devre kartında bir sorun var demişsiniz ekran kartı benim bildiğim anakarta tümleşik anakart daha yeni değişti sorun olacağını sanmıyorum. ama yene taktıkları parça da bozuksa  onu bilemem.