Yahu Caspera giydiren ve sürekli kalıplaşmış "casper kaka" olayı artık bitsin. Ben kendi tecrübelerimle anlatayım kararı siz verin.
Bugüne kadar 4 bilgisayarım oldu 3'ü Casper. 2 Masaüstü 2 Dizüstü. Bundan 3.5 yıl önce aldığım Casper dizüstü beni memnun etmedi, kullandım ancak oyun vs oynayamadım haliyle. Ancak aldığım diğer casper ürünler her zaman kıskanıldı resmen. Masaüstü Casperda ise insanlar NSF Carbon'u low değerlerde oynamaya çalışırken hemen hemen aynı sistemlerle, ben Casper bilgisayarımla high değerlerde çatır çatır oynuyodum.
vahapcemil arkadaşın da tavsiyeleriyle bi bilgisayar aldım Casper Notebook. Özellikleri i7 2630qm işlemci - nvidia 540m
aletim henüz 1 haftasını yeni doldurdu. Günlerdir canavar gibi oyun oynuyorum başından kalkmadan. Aletin normal haldeki ekran kartı ısısı (oyunsuz) 42*C işlemci ise 51*C Yaklaşık 5 saat durmak bilmeyen bi oyun performansından sonra (CrySis 2 tümü high grafik değerleri ve 1280-760 ekran çözünürlüğü) oyundan çıktığım anda ısı 56*C'idi. Fanları gayet performanslı şu an Casperların ve yerleşim düzeni gerçekten başarılı olmuş gördüğüm kadarıyla. Eski laptopum oyun bile oynamadan 60 derecelere çıkarken bu tam aksi yönde. Hele bir de 30 liraya gidip bi soğutucu alırsan bu değer iyice düşer ve maksimum alacağın ısı 55'i geçmez, bu da zaten muhteşem bi değer sayılır.
İşin özü, ben Caspardan çok çekmiş biri olarak aldığım üründen aşırı memnunum. Casper son 1 yıl 1.5 yıl içinde bu konuda iyi değişimlere gitti ve fiyat/performans/teknik destek açısından gerçekten "muhteşem"ler. Şunu da belirteyim, garantiye 2 kez aynı arızadan giden dizüstü bilgisayarım casper tarafından "müşteri memnuniyeti" sebebiyle kutulu olarak yepyeni gönderildi. Bunu hangi firma yapabilmiş bugüne kadar? Herkes yasal haklarını kullanıp mümkün olduğunca müşteriye sorunu atarken casper 2 aynı arızada ürünümü yensiiyle değiştirdi ve bidaha hiç aynı sorunu yaşamadım.
Teknoloji şans işidir evet. 5 milyara Toshiba alırsın, üründe şanssızsındır alet arıza çıkartır. Aynı özelliklere 3te 1 fyatına Casper alırsın 3 sene paşalar gibi oynarsın.
Önerim Casper'dan şaşmaman. Bir diğer temennim de teknoloji şansının senin yanında olması :)
Bir rica, Casper kullanmamış arkadaşlar neden "casper kaka" diye ortalıkta kötüler bilmiyorum ama, sanırım gidip 3 milyar verdikleri cihazların casperda 2 milyardan daha ucuza bulunabiliyor olması buna sebep. Saygılar.